Plötsligt händer det!

Förra helgen inledde Barnafadern ett samtal med de fruktade orden: Vi måste prata, jag har tänkt på en sak…

Som tur var vill han inte göra slut med mig (han kan ju försöka!!) utan kände att han behöver hjälp för att komma igång med träningen igen och undrade om inte jag kunde göra ett träningsupplägg åt honom (!!!).

Nu är jag ju sannerligen ingen expert men vi kom fram till att

1. jag har nog bättre koll än vad han har i alla fall
2. om han får ett upplägg som någon annan gjort så är det större chans att han får det gjort och kör ordentligt.

Sagt och gjort! Jag knåpade ihop ett litet upplägg, lånade friskt från coachens pass (hoppas det är ok…) och igår premiärkörde vi ett av dem tillsammans. Jag blev nämligen så sugen att jag känner att jag måste testa alla passen själv för de verkar rätt hemska :-).

Barnafaderns önskemål och förutsättningar är: Tränar enbart hemma, kan tänka sig 4 pass i veckan, max en timme men hellre runt 45 minuter. Han vill loosa lite kilon och därför är det ganska flåsiga pass, funktionella med kettlebells och trx eftersom det är den utrustning vi har.

Jag har gjort ett mer styrkebetonat pass för överkroppen som blandas med pulshöjande övningar, ett för underkroppen som är byggt i supersets för att skapa lite flås. Ett cirkelpass för hela kroppen med KB samt ett riktigt intensivt crossfit-inspirerat pass. Igår körde vi crossfitpasset och jag fick genast anpassa lite eftersom det var omöjligt att hinna med vissa saker. Jag har uppenbarligen höga tankar om oss! Får se om övriga pass är genomförbara…

PhotoGrid_1364108099648
Grymt kul att träna tillsammans! Ska få till det en gång i veckan åtminstone har vi lovat varandra.

 

21 reaktioner på ”Plötsligt händer det!

 1. Men åh, så himla roligt att köra tillsammans! Jag har aldrig velat träna med min partner tidigare men nu har jag köpt ett par löparskor till Musslan så vi kan springa intervaller tillsammans. Jag tänker mördarbacken de luxe, han och jag. It’s a killer! 😉

 2. Min man är lite av en periodare (träningsmässigt alltså ;))
  Han kör gärna ihop med mig, fast ändå sin egen grej. Sen är det ingen idé att stressa och tjata på honom, han måste liksom ta beslutet själv.
  Han är dessutom lite prylnisse så får han köpa nån ny häftig grej att träna med så kan det sporra lite. Senast igår satt han och kikade på en pull-up stång från spartan…. Den som lever får se 😉

 3. Superroligt att få med mannen, skulle jag också vilja…. Man skulle inte få kunna ta del av ditt upplägg och passen i sin helhet?

 4. Å vad roligt!! Och vaddå, ingen koll… Du kan nog få agera coach åt fler om du skulle vilja och hinna!

 5. Så roligt, jag vill oxå få med min. Men det ser inte så ljust ut 😉 Kanske bäst han får hålla på med sin innebandy 🙂

 6. Åh, vilket perfekt sätt att spendera tid tillsammans:) Vi hade ett sådant stim förra sommaren och jag har totalt längt efter det igen. När det här särboarrangemanget är över blir det hög prio på allt tillsammans, träning inkluderat:)

 7. Snart kommer en plyobox (eller ska vi säga köksdörrsbox…) som även håller för en barnafader. Lirkar lite försiktigt med min för att ev få med honom på KB-workshopen… håller tummarna att han kommer loss.

 8. Samma sak hände mig för några veckor sen då mannen ”kom på” att han också ville träna kettlebell med Martin/Betty, lycka!!! Nu kommer han förstå varför jag brinner för detta och är i lokalen nästan all vaken tid 😉 Efter första passet kom han hem och ville prata teknik! Jublade inombords!

  Bra jobbat båda två!

  • Härligt! Det var med Betty och martin det lossnade förra våren, då var han igång ordentligt! Sedan segade det av lite men nu är han på´t igen, stånkar och stönar i rummet bredvid 😉

 9. Haha! Älskar lätt desperata/livrädda minerna nere till vänster. Min man kommer nog aldrig träna med mig, men jag har gjort några upplägg åt honom, väldigt kul.

 10. AVIS!! Jag vill också träna med min man. Jag har utövat emotionell utpressning hela morgonen och hoppas på gemensam jogg i eftermiddag:) Får se vem som vinner. Hälsa maken att han är SUPERCOOL!!!! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.