Legday interruptus

Har skickat iväg det sista jobbmailet, tror jag. Hunnit en del, långt ifrån allt. Men jag har ju hela helgen på mig?

Mellan varven har jag i alla fall bäddat rent sängar, kört några tvättar och busat lite med gostroll. Barnafadern har storstädat och är på väg till affären för storhandling. Verkligen bästa tiden på veckan för det :-). Jag har precis kommit från gymmet. Verkligen bästa tiden på veckan för det…

Hur mycket folk som helst (med mina mått mätt i alla fall) och jag hade inte alls feeling. Pushade mig igenom några övningar, väntade på att det där pannbenet skulle sätta in men nej, idag blev det inget bra pass. Trött, lite yr (överdos på surdegsbröd kanske?!) och allmänt opepp. Så kan det vara även när förutsättningarna är bra (halskill borta, sovit helt ok, massor av mat i magen).

Tanken var att köra saker som jag verkligen inte tycker om eftersom jag inte tycker om dem av en anledning – att det är jobbigt och jag har svårt för dem. Inte riktigt rätt dag för det men ändå. Inemellan tänkte jag mig pulshöjare. Jag körde hyfsat men blev lite nedslagen av att jag kände mig svag och hade dålig balans.

Uppvärmning: 5 minuter cross och rörlighetsövningar med käpp

Benböj i smith. Gillar inte. Har aldrig gillat. Kommer att gilla. Det är bara att nöta på. 3×8 rep

Superset:
Step up på bänk, ner i djup knäböj (eller vad sjöen det heter). Femkiloshantlar i händerna, svårt med balansen. 3×8 per ben
Sidohopp på bänk (eller vad sjöen det heter). En fot på bänken hela tiden, växla från sida till sida. 3×20 rep

Superset:
Bulgarian squat (enbensknäböj med fot på bänk). Sexkiloshantel på axeln. Blä. 3×8 per ben
Hopp över bänk. Händerna på bänken och så hoppa över, fort ska det gå! 3×20 rep

Jag hade tänkt att köra ett gäng utfall med vikt i någon form (min bästa köra-slut-på-benen-övning), göra någon slags finisher (typ benböjtabatan med jägarvila) och sedan gå på magen. Men först övade jag på marklyft igen och då fick jag ont i ryggen, lackade ur och gick hem.

Moget!

Nya friska tag imorgon? Vi säger så!

7 reaktioner på ”Legday interruptus

  1. Sånna pass har man ibland. Det funkar bara inte som man vill. Jag tycker inte heller om smithen. Jag kör helst med fri stång men min rygg gillar smithen. Nästa träningspass kommer bli super för två dåliga pass kan man ju inte ha i rad 😉

  2. Vissa dagar är inte som andra… själv har jag tränat för första gången sedan november. Då cyklade jag till jobbet, ca 12 km enkel väg, men sedan kom snön. Sedan 1 mars är jag föräldraledig och eftersom vi bor på landet där det just nu inte finns några bra promenad vägar så har jag ingen vardagsmotion alls. Eftersom jag är gravid kring v 27 har jag haft lite svårt med vad jag vågar men idag blev det ett baspass på friskis. Det blev dock ett modifierat sådant. Thorbritt verkade inte helt uppskatta första delen men sedan gick det bra. Önskar dock att min oro för att jag ska råka skada barnet ska försvinna. Rent förnuftsmässigt tror träning är bättre men förnuftet försvinner långt från mig när jag är gravid…

    • Jag har ingen koll på gravidträning, började ju själv efteråt men jag vet ju att folk tränar och skadligt för bebis är det inte! Snarare för dig, om du skulle göra något oklokt. Hoppas du får till lite rörelse, nyttigt ju även om detkanske inte är värstegrymmepassen nu!

  3. Nej, alla pass blir inte bra. Men imorrn kommer det säkert vara roligare och kännas bättre. Ha en härlig kväll!

  4. Alla pass blir inte bra, så är det bara. Mitt förra ök pass var så där halvbra. Fast ont i axlar och armar fick jag ändå. Tycker som bodycomf att strunta i smithen. Jag har aldrig ens provat den. Kört med fri stång direkt. Testa!

  5. Men strunta i smithen då!! Kör med fri stång i rack, det är ju ännu ballare, och lättare att hitta rätt position. Man måste inte gilla allt vet du, det finns en massa övningar som är minst lika bra som smith, det gäller bara att våga testa olika och variera sig, och det gör du ju verkligen, så du kan skippa den, med gott samvete. Hälsningar ex-coachen som just satte sig själv i coachposition igen 😉

    • Vet du, i fredags upptäckte jag för första gången de där stängerna som man kan flytta upp så att man kan lägga upp stången innan man laddar på vikter… om du fattar vad jag menar… Så nu ska jag försöka mig på den lösa stången, tycker bara det är lite läskigt och obalanserat! Öva öva öva 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.