Om att getta physical

Ett av mina mål under dessa 26 bra dagar är ju att get physical, varje dag. Förra veckan var inget vidare. Två dagar gjorde jag prick ingenting (förutom givetvis rörde mig till och från jobbet och till och från toaletten och köket och annat viktigt…). Fail på de två dagarna. Övriga dagar gick jag åtminstone en promenad eller powerwalk. Annars, noll träning. En oplanerad träningsfri vecka due to illamående och taskigt humör. Oh well. Nu är jag på´t igen och även om det är vilodag från hård träning idag (vilket varenda muskel i kroppen tackar mig för) så har jag startat dagen på ett nytt och alldeles ovant sätt. Med en minisession yoga!

Mind you, jag kan inte yoga. Jag har noll koll och även om det står på önskelistan över saker jag vill testa ”på riktigt” så insåg jag att man inte MÅSTE gå all in med värsta dyra kursen för att sträcka och töja lite grann. Någon yogi har jag inte ambition att bli, bara ha fler strängar på min variationslyra. Because I´m worth it. Så igår på tåget hem så sökte jag ”Yoga for beginners” på Youtube och tittade igenom några korta videos.

Lärdom #1: Om jag någon dag ska gå en yogakurs så inser jag att instruktören är mycket viktig. HUR instruktören är, närmare bestämt. För jag hittade fel och saker att störa mig på i varenda videos. Ibland var jag rädd att instruktörens bröst skulle ramla ur toppen och kunde inte alls koncentrera mig på instruktionerna. I någon video störde jag ihjäl mig på den stackars kvinnans (tyska?) accent, inte särskilt rogivande. Videon från Tara Stiles började lovande (fin miljö, bra filmat) men käre värld vad kvinnan pratar! Jag kände mig som en passagerare på ett flygplan under flygvärdinnans säkerhetsgenomgång…

Jag valde ändå att titta igenom videon nedan och sedan körde jag lite ur minnet imorse  i 15 minuter (orka ha den rösten i öronen när man nyvaken försöker böja en eldgaffel till ryggrad! Jag lyssnade på lovsång istället.). 15 minuter, vare sig mer eller mindre.

Lärdom #2: Även om det är ”Yoga for beginners” så betyder inte det att jag kan göra som kvinnan i videon. För hon är ingen beginner. Min kropp protesterade VILT och jag tror kanske att jag vinner stelast-i-världen-priset. Men 15 minuter räckte för att värma upp kroppen, reboota hjärnan och liksom får endorfinerna att flöda. Långsammare än efter ett träningspass men väldigt skön start. Det var en glad mamma som väckte sina små ongabröten!

 

I like it. Det här vill jag göra om. Hur har ni det med töjandet och böjandet?

19 reaktioner på ”Om att getta physical

 1. Stelhet? Jag sträcker mig i höftböjarna & ljumskarna när jag går ur sängen eller tar 5 cm längrej steg än vanligt, och är avundsjuk på gravida kylskåp för deras smidighet. Har ambitionen att göra yoga hemma, men det går trögt. Har en yogavideo med bl.a ”lekfulla plankvarianter” – jo, det är lekfulla platta fall i mattan för mig…

 2. Nu vet jag vad jag ska göra ikväll när de små är nattade. Och med flygvärdinnerösten kan jag ju drömma mig bort till varmare platser.

 3. Borde göra det, är urdålig på det. Vet inte om jag gillar yoga. Varit en gång och tänkte mest på annat men är nyfiken på att testa igen. Kanske ska börja hemma. För mg blev det gymmet innan lunch med kollega. Vi körde slut på vår överkropp 🙂 hade tänkt springa backintervaller men inte så sugen på att göra det i snö som yr och isiga vägar. Hinner springa i vår. Ha en fin dag!

  • Vet inte heller, egentligen. Men det är skönt att töja och böja lite. Sen om man kallar det yoga eller stretch eller kylskåpslek, skit samma. Någon sån där ”sitt i lotusblomma och sträck din hasanamana” kommer jag inte blir 😉

 4. Ha, ha, du är lite petig må jag säga! 🙂 Jag gillar Ester Eckhardt trots henne holländska (!) brytning. Det finns mycket att välja på och jag tycker hon har bra yoga-sekvenser.

 5. Äh min svaga punkt. Jag är så dåligt på det där. Är så dåligt på att strecha efter styrketräning också! Men det är väl så att vara tränande fulltidsarbetande förälder, man är i kamp om varje minut på dagen och tyvärr så planerar jag bort den delen. De har ifs yoga två gånger i veckan gratis med instruktör här på kontoret, och jag ska tvinga mig gå. Då kanske kan jag stunta i strech eller 😛

  • Jag stretchar sällan i samband med träningspasset, då får jag ha gott om tid! Försöker dock få in det några gånger i veckan, lite rörlighet, lite stretch där jag vet att jag är stel (höftböjare någon?!) och lite längre stretch emellanåt. Gillar den här korta morgonyoga-grejen jag körde imorse, hoppade ur sängen 15 min innan jag skulle gått upp vanligtvis, körde i pyjamas direkt på golvet. Inte avancerat.

   Men gratis yoga på kontoret MÅSTE du ju gå på!!

 6. Delar plats med er andra om att stå högst upp på pallen i tävlingen ”vig som ett kylskåp”.
  Jobbar på att stretcha höftböjare och säte. Googlade på hip opening yoga och fick många smärtsamma tips.

 7. Yoga och jag har haft lite korta flirtar under åren men jag vet att vi borde satsa på ett seriöst förhållande. Mina höftböjare… jag säger inget mer. Jag är överrölig kombinerat med stelhet (inte så ovanligt) och ska inte strecha varm har jag fått höra av många ”experter”. Så yoga vore toppen för min del, gäller bara att hitta rätt. Jag kan lätt bli lite rastlös när jag håller på, letar fortfarande i denna djungel. Den här lilla filmsnutten så ju toppen ut! Följer med spänning din yoga karriär! 🙂
  Men, jag har hört att det finns en yogaform som tydligen ska vara toppen för stela höftböjade, bäcken, svank o.s.v. Är det någon som vet vad den kallas? Och om den finns på typ DVD? Olga har nämnt den för ett bra tag sedan och har även läst om den på annan blogg. Men jag kommer för mitt liv inte ihåg vad den heter.

 8. Töjer och böjer alldeles för lite. Jag tror nog att du får dela det där ”stelast-i-världen-priset” med mig för kylskåpet got nothing on me, vill jag bara säga. Började i alla fall min dag med att åka extra tidigt till jobbet, flexade ut en halvtimme och fick till ett riktigt bra träningspass. Woho! Har fått lite snurr på just tisdagar och det blir oftast en bra dag. Försökte verkligen lägga tid på just töjanden, men vet inte om jag lyckades direkt…

  • Grym du är! Helt fantastiskt att du får till dina jobbträningar, lite avis är jag allt! Vi kan stå överst på prispallen tillsammans då men du kan ju stå på händer så jag vinner kanske trots allt… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.