26 bra dagar – mars 2013

Bodycomf-Helenas aka coachens 26 bra dagar kan ni läsa om här. Jag är också på men formulerar MINA 26 bra dagar.

Beatatjatas 26 bra dagar:

Träning:

Get physical – every day! Nu menar jag inte ”let´s get physical, physical…” som i den gamla slagdängan. Eller så är det precis det jag menar ser jag när jag kollar in den gamla musikvideon nedan, haha kolla! Jag ska i alla fall se till att röra på mig varje dag. Och ”röra på mig” är egentligen inte så stor skillnad mot nu för det kan lika gärna betyda lunchpromenad, lite rörlighetsövningar och stretch på kvällskvisten osv. Givetvis helgar jag vilodagarna men kan vara lite mer aktiv. Ta hand om hela kroppen, både intensivt och lugnt!

När det gäller träningsupplägg så kommer jag inte ha något. Häpp! Gegga, improvisera, spontanträna, variera och ta-det-som-det-kommer för hela slanten. Åtminstone the Beatatjata-way, vi får se hur det går… Tanken är att fokusera på vad jag gör och hur jag gör det (intensitet, teknik, frekvens, vad jag gillar och inte) snarare än själva planeringen och schemat. Jag ser fram emot det!

Kosten:

Inga förbud men större medvetenhet. Jag bestämmer mig inte för totalt sockerfritt för då är det det enda jag kan tänka på. Jag kör på helt enkelt, tänker mig för och ser vad det landar. Självklart tänker jag mig hälsosam, bra mat. Ordentliga mellanmål och allt det där. We know the drill!

Övrigt:

Jag måste motverka lite stresstendenser just nu, en väntad konsekvens efter en väldigt intensiv jobbperiod. Framtiden är egentligen lika intensiv men jag måste vara lite tydligare med mina gränser ett tag. Jag måste samtidigt lyfta blicken och se allt fantastiskt jag har omkring mig. Inte bara närmsta deadline, de tydligaste problemen att lösa eller rutinerna som ska utföras.

Jag vill ta hand om hela mig. Kroppen har jag redan täckt in. Själ och ande ska med i ekvationen. Jag vill hänga mer med min bästa vän och den bok där det står om Honom. Små korta andakter dagligen för det är jag urdålig på trots att jag älskar det. Vill ni veta mer om detta så fråga så berättar jag!

 

Jag kommer rapportera så klart! Kanske blir det både kost- och träningsrapporter, som in the good old days? Mars blir fina grejer!!

Är ni med? Hur ser era 26 bra dagar ut?

Mina kommer helt klart bli något i den här stilen 😉

9 reaktioner på ”26 bra dagar – mars 2013

 1. Hahahhaa, jag har nu skrattat åt videon en stund. Den är ju för HEMSK!!

  I övrigt tycker jag att du (som vanligt) är klok. Låter som ett vettigt upplägg och fokus. Heja!

 2. Jag är med! Mina 26 dagar innebär att jag ska följa ett nytt träningsupplägg enl. Olgas bok. Ang. mat så äter jag redan bra MEN jag ska enbart dricka vin på fre & lör kväll (inget mer onsdagsmys…). Jag behöver äta bättre mellanmål & minska på mumsandet på kvällen.
  Min akiles häl är att jag går för länge utan mat efter lunch. När jag sen är en trött & stressad mammi vill jag inte äta. Istället väntar jag tills kidsen har somnat och då vill jag istället dricka vin med mannen & äta ost & kex… Men inte under dessa 26 dagar! 😀

 3. Vill bara säga att jag blir så glad och inspirerad av vad (och att) du skriver. Tack för det!

 4. Gegga är roligt det har jag ägnat mig åt sen jag slutade med Helena. Det går bra, jag har en veckoplan med ök, nk, intervaller mm men inte exakt bestämt vilka övningar. Avslutar min egna kryssutmaning till helgen. Jag har kört den sen jag började jobba efter jullovet. Har gått bra. Min 26 dagar ska innebära kost och träning som jag gör men jag ska minska min tid med dator och telefon, lite smått beroende 😉

 5. Jag borde också. Men just nu i ett sportlovslovfrånallt, så jag får nog hoppa på nästa vecka. Kanske. Ska läsa och inspireras hos er andra först, så kanske det går lättare. Kör hårt!

 6. Mina 26 bra dagar är lite lika dina. Eller min känsla är att de är det i alla fall. Min svaghet är bakade grejer så tanken är glutenfritt utan fusk nu.
  Ibland tänker jag att jag ska meditera men det är bara inte min grej just nu. Varje kväll brukar jag dock tänka på sånt jag är tacksam för, vilket är en hel massa. Behöver jag mer andlig spis brukar jag läsa någon andlig bok (mest new age) och det ger mig väldigt mycket faktiskt. Skriv gärna mer om hur dina andakter ser ut, om det känns ok!

 7. Låter väl genomtänkt! Och jag gillar biten med det andliga. Jag behöver verkligen också få in den biten i min vardag. Förstår inte varför något som jag tycker är viktigt faller mellan stolarna hela tiden. Skumt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.