Snodd Q&A

Jag kopierar Jeannas (som uttalas Schannas, who knew?) frågelista för sånt är kul ibland, eller hur?

Vad heter du?

Beata, you know. Elvira Beata, faktiskt, med bindestreck emellan om mamma får bestämma, utan om pappa får bestämma…

Var befinner du dig just nu?

På min mörkbruna soffa i vårt ganska trökiga vardagsrum (alla rum på nedervåningen är trökiga efter renoveringen av övervåningen). Det ligger kuddar överallt (öar), matsalsbordet (båten) är belamrat med barbies, plastmat och en gul gummianka. Barnen sitter som hypnotiserade framför Nickelodeon, alla är fortfarande i pyjamas trots att klockan är halv elva på förmiddagen och det är snart dags för lunch.

Vad har du gjort i dag?

Sovmorgon till halv nio ungefär, vaknade med huvudvärk och undrar om jag kanske fått mitt livs första baksmälla efter 2 glas vin igår kväll. Eller så var det den underbara massagen som släppte på massa spänningar. Eller allt skrattande. Eller bastun. Eller nakenrullandet i snön… Sen gick jag ner och åt frukost som Barnafadern lagat (gröt och ägg), insåg att anledningen till att vi hade pengar kvar på kontot var att jag glömt betala alla räkningar (!) så jag gjorde det och såg pengarna försvinna. Oh well. Och nu har jag alltså landat här i soffan i vardagsrummet.

Vilka är dina bästa träningstajts?

 Just nu är det nog dött lopp mellan de mönstrade jag ärvde av coachen (för att de är coola och liksom infusade med coachens magi) och de svarta Röhnisch-tajts jag vann innan jul. Jag blir så himla snygg i dem! Rumpan lyfts, magen trycks in. Luv luv! Jag lägger in bilder sen när jag orkar resa mig från soffan.

Vilken färg dominerar i din garderob?

Hmm. Tittar jag in så ser det ganska ljust ut, jag är av uppfattningen att man inte kan ha för många vita blusar. Svart tillhör majoriteten också men inte som förr när ALLT var svart – nu har jag blommat ut lite sedan 22 kilo försvann från min kropp. Jobbar dock mycket med basfärger – svart, vitt, grått, beige, blått. Sällan mönstrat. Gärna färger men i så fall ganska mjuka vilket inte verkar vara mode just nu. Behöver fylla på jobbgarderoben. Äger idag två par jeans och ett par svarta byxor. Ett par klänningar och två par tajts. Ganska många blusar och några koftor. Behöver kostymbyxor, kavaj(er), någon mer klänning… För att inte tala om fler BH:ar, trosor, bastoppar och linnen osv. Det är dyrt att gå ner i vikt!!

Vad tränar du helst?

Hmm igen. Jag njuter av det mesta just nu, av att jag överhuvudtaget KAN träna och hänga med och faktiskt inte vara urkass. Men jag återkommer ju alltid till mina kettlebell-älsklingar, tycker det är superkul med styrketräning och gillar intervaller.

Var tränar du?

Hemma, på mitt lilla Nordic Wellness-gym i Mullsjö (som bara är ett gym-gym, om ni fattar) och på stora Nordic Wellness i stan (det vill säga Jönköping).

Har du familj?

You know it. Barnafadern, Stor som är 6,5 år och Liten som nyss fyllde 2 år. Svärmor här i Mullsjö, svåger i Jönköping, svägerskor i Stockholm. Mamma, pappa och tre systrar med respektive och sju (snart åtta) syskonbarn i Göteborg. Lillebror och svägerska i Stockholm. Och så övriga i ”de närmsta 40” som är närmaste släkten. Världens coolaste farmor, fastrar, farbröder, kusiner, sysslingar och underbaringar. Och alla fantastiska vänner, jag är bortskämd! Församlingen här i Pingstkyrkan. Nu blir jag alldeles tårögd av min rikedom.

Vad skulle du blogga om om du inte bloggade om hälsa?

Jag hade ju en annan blogg innan denna som egentligen inte handlade om något. Kanske något sådant. Definitivt inget seriöst, det är jag inte tillräckligt påläst för. Förresten kommer jag snart ha en annan blogg, på jobbet om jobbet. Min chef var supernöjd över att han kommit på det ultimata namnet: Beatatjata. Haha, redan upptaget :-).

(Och ja, jag har precis tillbringat den senaste halvtimmen med att läsa igenom inlägg från den gamla bloggen och skrattat högt åt mig själv. Yup, I´m that girl.)

Vart går din nästa resa?

Eeh… Till Jönköping? Kanske till Göteborg om vi slår på stort? Eller Holmen för lillasysterysters bröllop om några veckor! Längre än så kommer vi inte förrän cirka 2025. Alldeles för många tvättmaskiner som går sönder, nedervåningar som behöver renoveras, barn som växer och fruar som krymper så att alla pengar går till kläder. Vi får leva på USA-resan vi gjorde i september 2011 (till lillebrors bröllop) i resten av våra liv.

Vad ser du fram emot just nu?

Att läsa era svar på de här frågorna! Att tvätta lakan i vår nya tvättmaskin. Att nalla lite chips ur den öppna påsen i skafferiet. Att vi ska hem till svåger och svägerska på Mellokväll och därmed inte behöver laga mat själva. Att jag har så himla roliga arbetsveckor framför mig. Att det snart vankas bröllop och efter det Blogger Boot Camp. Och rätt var det är så är det vår. Och då kommer jag sakna snön som täcker världens fulaste trädgård.

Hej hej från bruna soffan!
Hej hej från bruna soffan!

9 reaktioner på ”Snodd Q&A

  1. Åh, Elvira som är så fint!! Om det inte vore för att jag är typ bombsäker på att det blir en liten kille så hade jag nog försökt kuppa in Elvira en gång till. Det ville inte fastna på Lillan.
    🙂

    • Yey! Jodå, jag kommer och jag kommer storögt betrakta alla jag känner men ändå inte känner och kommer be alla, ALLA, göra armhävningar så att jag kan fundera ut varför jag inte kan…

  2. Även jag vaknade med sprängande huvudvärk och jag fick ju varken vin eller massage så det måste varit skratt och snörull det beror på. Är len som en babyrumpa i ansiktet dock… Är så glad i dig min vän!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.