När good enough gör mig sur

Jag är lite sur. Idag är en sån där dag när jag tycker att det borde synas mer att jag tränar såpass mycket och hårt som jag gör. När jag spänner mig på gymmet och reflektionen visar – ingenting. När jag stör mig över buken som knör mot knät när jag gör benböj i smiths-maskinen. När låren bränner efter hundra utfall men inte ser ett dugg fastare eller slankare ut. När jag skiter i att jag kunde göra alla benböj med bakåtrull på golvet idag för jag ser inte starkare ut.

Jag vet. Jag ska inte klaga.
Och 80% av resultatet kommer från köket.
Och jag har gjort en fantastisk resa och kommer liiiite längre för varje dag.
Och utseendet är sist på listan över anledningarna till att jag tränar och lever hälsosamt.

Jag veeeeet!

Men ändå. Ibland kan man väl få sura lite? Och nu är det inte så att jag fiskar efter ”du är så fin Beata!”-kommentarer. Jag vill bara vräka ur mig lite! Säga högt (eller ja, skriva) att jag skulle vilja vara jättefit. Ha platt mage och en rumpa som man kan ställa saker på. Biceps som poppar bara jag tänker på dem. Välsvarvade och helt släta lår i shorts så korta att de ser ut som trosor ( lite opraktiskt i sandlådan bara). Berätta att jag nöjer mig lite, med good enough, för att jag inte orkar göra MER.

Det där ”mer:et” som skulle få mig bli en fitness queen. Äta superstrikt, lägga mer tid på träningen, hundraprocentigt fokus hundra procent av tiden. För hur jag än vänder och vrider på det så vill jag inte göra ”mer”. I alla fall inte nu. Just nu är det balansen som gäller, det är det jag kommer fram till varje gång jag börjar fundera på en mer fokuserad satsning. Jag vet att jag inte kan ha kakan och äta den. Men jag skulle vilja!

Fattar ni?

42 reaktioner på ”När good enough gör mig sur

 1. Känner så väl igen mig! Jag har tränat de senaste 18 åren och sköter kosten (för det mesta) men ändå känner jag att jag skulle vilja ha mera synliga muskler. Samtidigt vill jag inte lägga hela mitt liv till att bygga, jag vill kunna leva normalt oxå och kunna unna mig godis på helger… I det stora hela är jag nöjd och glad men jag har oxå dagar när jag känner att jag borde se mer resultat med tanke på hur mcyket jag lägger in…

 2. Förstår precis. Men du har en mycket bättre balans än vad jag har, och mycket snyggare ben än jag någonsin kommer att få!!! 🙂

 3. Ha, precis vad jag tänkte i provhytten härom dagen. Jag kände mig så där fit och fräsch, och hittade ett par korta löparshort som jag tog med mig in i provhytten. Såg framför mig hur bra de skulle sitta, hur sportig jag skulle se ut (målbilds-tänket!). Bytte om. JAMENVAFAAAN?!? Orakade, bleka, torra ben. Celluliter. Inte sådär välsvarvade som de var i tanken. Äh, löpartights får vara good enough ett tag till …. (Nästa gång ska jag raka benen, köra brun-utan-sol och smörja dem med olja innan jag provar shorts igen. Och välja en annan provhytt. Det var säker ljuset det var fel på. Och spegeln.)

  • Haha, klart det var spegelns fel! Och provhyttens… ;-). Jag får nog verkligen stålsätta mig (och bada i brun utan sol!) innan det är dags för bikiniinköp…

  • True that! Jag rastar hjärtat genom att sura lite :-). Och jag kommer troligtvis känna mig bäst i världen om ett par dagar igen. Den där hybrisen 😉

 4. Amen! Så ÄR det ju. Jag VET att jag skulle kunna vara musklig och smärt, men VILL jag ge det där lilla etxra? Vad får jag ut av det? Är det värt det? Kanske när man väl är på andra sidan och man har de där musklerna…men just nu? Nä. Näst år? Kanske.

  • Och just att inte beta om man verkligen kommer dit? Eller hur mycket det kommer krävas?! Om någon sa ”gör exakt så här i x veckor så kommer du få din drömkropp” då skulle jag åtminstone veta vad jag skulle behöva göra…

 5. Förstår exakt vad du menar!!!
  Jag tränar ”lagom” och äter ”lagom”. Jag kunde träna mer (om tid fanns) och jag kunde framför allt äta MYCKET striktare. Men vad sjutton. Man måste väl leva lite också, tänker jag då. Och umgås med familjen. Inte bara tänka på kost och träning? 😛

  • Det är ju det som är balansen. Och som jag gillar nästan jämt… Men som sagt, ibland vill jag att mina ansträngningar på gmmet ska synas mer trots min brist på ansträngningar i köket!

 6. Jamen, preciiiis så där är det ju! Du är väldigt bra på att sätta ord på hur det känns!
  Men, även om du inte frågar efter det så såg du väldigt smal och vältränad ut på bilderna från häromdagen. Platt mage och snygga ben som jag skulle bli sååå glad för att ha.

  • Hmm, jag erkänner att jag sållar bland bilderna. Och gärna suger in magen och anstränger mig lite. Borde lägga ut ”naken”bilder och förklara vad jag menar men det är ju lite…naket 🙂

 7. Detta känns igen, vi diskuterade detta förra sommaren! Jag ville ha mer men var inte beredd på att lägga i en högre växel i småbarnsåren. Jag tror vi helt enkelt får vara nöjda, fast nu ska jag ha bort lite extra kilon jag la på mig i höstas. 😉

  • Ja det gjorde vi ju! Det var en mycket trevlig dag förresten!

   Den där högre växeln… Den kanske vi orkar med om ett tag? Eller så får man växla upp i korta perioder och kanske få liiite resultat av det?

 8. Åh fattar preciiiiis!!! Vet oxå att det handlar om kosten, skulle mina muskler synas mer måste jag tappa fler kg. Men precis som du är jag inte beredd på mer just nu.
  Mycket tänkvärt inlägg.

 9. Jag vill inte heller göra mer. Men jag vill ha mer. Mer resultat. Mer vikt bort. Mer av allt fast mindre av vikten. Som alla säger inte är så viktig. Men som du vet jag tjatar om. Du är bra. Och jag vet att du inte vill fiska. Men jag säger det ändå. KRAM

  • EXAKT!! Jag vill inte göra mer men jag vill ha mer… Right on, sister! Jag antaratt vi måste bestämma oss. Antingen göra mer eller vara okej där vi är. Iaf för tillfället.

 10. I hear you sister! Egentligen skulle man ju behöva deffa, men som min man alltid säger: Vem f*n vill det??? Har nu tack och lov fått tillbaka suget efter träning och har två fulla träningsveckor bakom mig (5 ggr/vecka). Men hösten var sådär, och inte heller funkade kosten så bra, så nu sitter jag här med 3 kilo mer än jag vill ha (och tänker på dom där goda salmiakpärlorna som ligger i godislådan…). Och för att kompensera de två dagar nästa vecka jag vet att jag får svårt att träna, så är den här träningsveckan förmodligen inte över för min del. Åh, om man kunde vara 25 igen och äta vad man ville…

  • Haha, exakt – vem f*n vill det… Inte jag! Jag vill ha de resultaten ändå! Sen kunde jag inte äta hur som helst när jag var 25, då vägde jag i och försig typ 12 kg mer än nu 🙂

   Härligt att du är igång nu! Gör det du kan veckan som kommer och låt inte känslan av att du ”missar” träningspass få dig att skippa den braiga maten. Okej? 🙂

   • Ehh, okej, men salmiakpärlorna slank ned i alla fall… Men idag söndag har funkat kanon! Avstod till och med pannkaksbuffé 🙂

 11. O ja, vi fattar. Jag kämpar men känner aldrig att jag gör nog. Vill ha mer resultat, större minus på våg och måttband. Vill vara ” i mål ” så jag kan jobba på underhåll och lite finslipning. Tycker att det går sakta samtidigt som tiden rinner iväg (om du får ihop det)
  Vet att man ska ha det mentala med, att må bra under tiden och älska sig själv, men tyvärr that’s nor for me. Lovar att jag har försökt. …

  • Fortsätt försöka! För jag tror ändå att nyckeln ligger i det där att älska sig själv och må bra under tiden… Sen är det inte fel med strävan framåt! Mitt problem är kanske att jag tycker att jag gör nog, jag borde vara värsta muskelknutten så som jag anstränger mig 😉

 12. Imagen att just den där känslan du beskriver också finns i en av dina käraste (?) vänner… imagen att vågen visar fler kg än på mycket länge… imagen halvslappa ben som tillråga på allt är vintertorra och blåbleka… och sedan… imagen att dra på och av kläder framför mer eller mindre (o)bekanta människor i mängd hela våren… That’s me det! Den där balansen, var hittar man den och går den att äta??

  • Inget ? efter käraste :-). Vi får slå våra kloka huvuden ihop och klura ut en bra angreppsplan för att ta oss till nästa nivå. Det är dags! Och om balans går att äta så är jag övertygad om att du kan baka den!

 13. Jag fattar precis och känner ofta samma. Det är som att min kropp bara inte vill bygga muskler. Fast det är väl som du säger. Köket. Och det irriterar mig att det aldrig räcker fram fast jag ofta tycker att jag gör så bra som jag nånsin kan. KRAM och heja oss! Vi gör ju faktiskt väldigt bra.

  • Kanske måste vi inse att vi gör vårt bästa under rådande omständigheter och förutsättningar – och vara grymt nöjda med det? men varför finns det folk som blir muskliga bara de tittar på en hantel…

 14. Fattar! Jag undrar varför min mage inte försvinner så som jag kämpar, varför inte musklerna i armarna är tydligare och hur kommer det sig att inte kilona ramlar av mig. Jag har dagar då jag är så trött på allt och bara önskar jag kunde sitta i soffan och proppa i mig lösgodis. Jag hoppas för mitt psykes skull att det snart händer:P Du är jättefin! Fortsätt kämpa! kram

  • Jag är likadan. Och kanske skulle magen kunna försinna, och armmusklerna synas om vi la ner ännu mer tid på det (både träningen och kosten). Vill vi?

 15. Jag fattar!!! Så störigt! I min värld om man tränar 4 ggr i veckan (som jag då) borde man få bli fitnessdrottning! För mig är det jättemycket, eftersom jag har ju gått från 0 till 4, WO-HO! Alla de tjejerna på gymmet med sina grymma armar o häck av stål, ah jag ogillar dem så mycket vissa gånger. Men samtidigt, jag är heltidsarbetande 2-barnsmamma. Jag orkar inte hålla så strikt på kosten, och jag kan inte, eller vill inte, avstå mina surdegsbullar på lördagsmorgonen, och en o annan semla under våren. Jag blir nog aldrig lovehantlefri eller få min apelsinrumpa att blir helt slät, men jag försöker fokusera på hur bra jag mår istället, och hur kul det är att prova kläder numera.

  Kram på dig!

  • Det hade kunnat vara jaf som skrev det där, varenda bokstav. Exakt så är det ju! Jag behöver bara påminna mig själv lite ibland (och svära lite tyst åt de där brudarna på gymmet…)

 16. Hej Bästa! Jag förstår precis vad du menar. Jag kan känna detsamma. Jag ser mig själv på morgonen och tänker wow, jag har nästan rutor och sedan på kvällen så ser jag ut som blubb? Jag hoppas att du bara ser dåligt och att du egentligen har hur mycket muskler som helst:) En dålig dag så har jag utmaningar med självuppfattningen, då ser allt värre ut än vad det egentligen är, tack och lov så förstår jag det nuförtiden och startar inga bantningsprojekt när livet är jobbigt.. Angående frågan om blogginlägget:) Det paret jag har till vita tröjan är långkalsonger som är lika gamla som T ungefär och de jag har till röda tröjan är från Intersport. Tokbilliga på rean för FÖR stora.. PS Den bilden du visade för ett tag sedan visade en SUPERSNYGG tjej med fin mage och imponerande axlar och armar mm. Jag är rätt säker på att du har en dålig dag?

  • Äsch, tryckte på fel knapp…

   Nja, dålig dag för stt det stör mig för tillfället men det är inte inbillning, så att säga. jag ÄR rejäl och det har jag alltid varit. På fastande mage och om jag spänner mig järnet och fotar i mörker ur rätt vinkel kan det se bra ut. Men i verkligheten, nja… Grejen är att min resa började så långt bort att jag för det mesta är okej med hur jag ser ut för att det är så oändligt mycket bättre. You know? Och jag MÅR bra, så himla bra, och då spelar oftast lite volanger inte så stor roll. Men så vissa dagar så spelar de roll… För att ni verkligen ska förstå var jag är nu skulle jag behöva lägga ut nakenbilder tror jag, får fundera på det…

   Btw så var ditt inlägg om framgångsrecept så bra, jag fick mig en tankeställare!

   • Jag skrev JÄTTELÅNG kommentar som försvann:-( Råkade klicka på fel ställe i min WP editor… Jag har tänkt massor på detta. Jag har blivit lite provocerad av alla blogg inlägg av hur enkelt det är, ät bara så här så funkar det eller du kan äta 3500 kcal och det går jättebra, eller ät mer för annars funkar det inte mm. Vissa människor ser fantatsiska ut vad de än gör, resten av oss får jobba. De som käkar 3500 kcal per dag gör något som ex jag inte gör som gör att de bränner dessa kcal. Så back to basics.. Det är ju faktiskt bara matte:) Kram på fina dig!!!

    • Precis. Måste inse att alla är olika, har olika förutsättningar (både fysiskt och praktiskt) och vill olika saker. Jag antar att jag liksom landat nu, i min ”nya” kropp och nya livsstil och nu börjar det klia lite i mig efter mer… Men jag måste hitta MITT framgångsrecept!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.