If at first you don´t succeed…

…you pick yourself up and try again, right? Idag har jag övat på att ramla. Det är nyttigt för mig! För det är få saker som jag är så rädd för som att ramla. Eller rättare sagt att ramla och slå ihjäl mig/slå ut alla tänder/bryta benen/bryta nacken/bryta näsbenet/what have you.

Men för att börja från början. Kommer ni ihåg vårt renoveringskaos i november? Det resulterade i en väldigt fin och ombonad övervåning som överträffat våra förväntningar. Fakturorna överträffade också våra förväntningarna och därför blir det inte någon renovering av nedervåningen förrän cirkus 2018/när vi vunnit på Lotto – whatever comes first. Nackdelen med det är att nedervåningen är precis lika skabbig som innan. Fördelen är att mitt gym är kvar! Dessutom har vi flyttat upp en del grejer till det nya rummet på övervåningen så nu har jag till och med lyxigt mycket plats och tillbringade en del av denna vab-dag med att flytta om mina träningsprylar lite.

Sen kände jag inte det minsta för att träna. Inte det intervallpass med fokus på baksidan som det var meningen att jag skulle träna idag i alla fall, jag kände för att leka. Så jag värmde upp på crossen en stund och försökte övertala mig till att köra det coachen sagt. Men icke, idag lockade allt annat. Så jag gjorde precis det jag kände för och framförallt testade jag saker som jag varit nyfiken på ett tag, eller inte gjort på väldigt länge, eller helt enkelt behöver öva på.

Som att hoppa double unders. Vilket är helt omöjligt med ett för kort barnhopprep som har grodhuvuden som handtag. Det gav jag upp ganska snabbt (och skriver upp ”hopprep” på min mentala inköpslista). Sen testade jag handstående och kunde till slut komma upp utan att ta sats genom hela rummet för att få tillräckligt med momentum. ”Allt” som krävs är att squatta och sedan trycka upp, som i ett grodhopp. Fast upp och ner. Och med stöd mot väggen, förstås. Sen testade jag att göra dynamisk planka på fitnessbollen. Då ramlade jag första gången. Who was I kidding, jag kan knappt göra dem på golvet…

Varm och svettig bestämde jag mig för att försöka med huvudstående. Något jag varit mer rädd för än handstående, jag litar mer på mina armar än min nacke… Men jag kom upp, mot väggen förstås och vågade mig efter en stund ut på golvet där jag med samma grodhoppsteknik (och med stöd av underarmarna förstås) kom upp! Och ramlade ner åt andra hållet. Jag dog inte. Jag slog inte ens ut tänderna. Så jag försökte igen. Och igen och igen. Och ramlade antingen framåt eller bakåt eller hamnade i en tvåsekundersställning med benen åt olika håll. Mycket graciöst. Mycket nyttigt.

Jag testade också jumping lunges (svåra! Balans är liksom inte min grej! Men svettig och kul), ”man on fire” burpees (varför har jag inte vågat göra dem? Det enda man behöver är lite mer plats…), pistols i TRX (suger fortfarande), armhävningar upphängd i min gummibandsanordning (suger ännu mer), boxhopp (fast på Ikea-pallen, inga problem – jag behöver något högre att öva på), tuck jumps (fick ont i ryggen?), benböj med bakåtrull och hopp (ännu flåsigare än den ”vanliga” varianten utan hopp). Jag var också tvungen att se om jag fortfarande kunde göra Turkish get up med kettlebell (det kunde jag!) och man maker (det var länge sen jag tränade med dubbla kulor). Testade också man maker plus (med utfall bakåt när man har kulorna över huvudet, jobbigt och kul!). Allt körde jag bara lite hipp som happ, några repetitioner här, några där.

Sen körde jag Body For Life-intervaller på crossen medan jag tittade på Vampire Diaries (jag vet, jag är helt megaberoende – kan inte se en pinne på gatan utan att tänka på att den kan användas till att döda en vampyr…). Svettig och urlycklig insåg jag att över en timme gått och att jag hade bråttom till skolan för att hämta Stor.

Dagens lärdom: Lek mer!

Lekplats...
Lekplats…
...med mycket mer plats!
…med plats för lek!

18 reaktioner på ”If at first you don´t succeed…

  1. Vilka bra tips på pulshöjare man kan göra. Jag förlitar mig ju på Olgas pass än så länge. Måste kanske hoppa av nu då nya jobbet drog av för 22-26 dec på lönen bara för att jag var föräldraledig 21 27 och 28 dec. Ganska surt att få 8 dagars avdrag på lönen när man räknat med 3. Men något kul var att jag hade armhävningar på knä i cirkelpasset men gjorde 10 på tå första cirkeln och 5 oc 4 på tå i cirkel 2 och 3. Vet inte om jag någonsin tidigare har kunnat göra 10 på tå.

  2. Vad fint gym du har!
    Jag ”lekte” oxå lite härom kvällen, hand och huvud stående….Barnen tyckte det var riktigt roligt och ville göra likadant kvällen efter, ska bara försöka få med maken oxå:-)

  3. Inte ens med hjälp av alla in fantasi kan jag räkna ut hur häften av de där övningarna skulle kunna se ut… You’re talkin jibbirish, girl! Du måst ta mig under dina vingar (läs muskulösa överarmar) och lära mig mer om detta träningslivet… I know nothing!

  4. Lät som ett alldeles utmärkt och roligt pass! Jag körde ett styrkepass igår och som avslut dansade jag (försökte i alla fall) till två låtar och 17 vilket bra humör jag var på efteråt 🙂 Som tur var hade jag dragit för persiennen, det var nog bra att ingen såg mig ha ha. Och jag lurade Stor att dansa med mig till en låt!

  5. Coachen säger; heja dig! Du vågade en massa galenskaper och du lät känslan styra och vågade ta egna beslut och allt blev helt totalt lyckat!!

  6. Roligt pass och snyggt det blev i gymmet 🙂 Tack för bra tips på lite nya roliga övningar. Kanske ska lägga in någon el några imorrn när jag och kollegorna ska köra ett pass. De ska få svettas 🙂

    • Åh vad jag skulle vilja fylla på med fler saker… En gymmatta, en bänk, en skivstång, fler hantlar… Gah!! Men det var ju det här med Lotto-vinsten då ;-). Låt kollegorna göra såna där benböj med rull, de är skitroliga och svettiga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.