Fredagsmys en gång på hundra

99 gånger av hundra gör jag som de flesta svenskar (i småbarnsfamiljfasen åtminstone!) på fredagar. Äter något gott (tacos, tortillapizza eller något annat fredagsaktigt) och landar i soffan med en stor skål popcorn och/eller andra godsaker.

Men någon gång ibland, någon enstaka gång, så lockar inte det. Idag var en sån dag. Det kändes som sockerdricka i hela kroppen, massor av energi och bara ett sätt att göra slut på den – genom ett träningspass. Så vid halv åtta körde jag igång i lilla hemmagymmet. Mitt intervallpass med fokus på baksidan. 40 minuter inklusive uppvärmning, ett maxtest av plankan (nytt personbästa, det blir bättre i alla fall även om jag är mil efter er!) och en kropp vars trötthet äntligen matchar knoppens. Inte ens efter passet lockade de nypoppade läckerheterna som övriga familjen gottade sig med. Jag var sugen på en riktigt grön smoothie med spenat, banan, mango, apelsin, hampa och ingefära. Helt fantastiskt gott! Ett varmt bad, lite tonårsvampyrer och snart kommer jag somna ovaggad.

Grejen med denna fredag är att jag känner mig in control. Jag kommer garanterat äta godsaker imorgon istället, don´t you worry. Men ikväll kände jag för träning och smoothie och det är faktiskt jag som bestämmer. Även om mina hjärnspöken och de flesta normer säger ”men det är ju fredag?!”. Det är såna här gånger som jag verkligen förstår att jag ÄR den här personen. Jag låtsas inte bara!

Go och glad, inte kexchoklad.
Go och glad, inte kexchoklad.

 

4 reaktioner på ”Fredagsmys en gång på hundra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.