Get glutes?

En av mina internet-favvisar är Marianne Kane. Hennes sajt Myomytv.com innehåller mängder av roliga kettlebellpass för alla nivåer. Pedagogiska tutorials, bra startpass (kolla tex in den här train-alongen om du nyligen blivit kettlebellfrälst) men också bra och intressanta inlägg om träning och forskning. Det finns också några bodyweightpass ifall du inte tränar med kulor!

En del tycker Marianne är lite tjötig och ja, man kan spola förbi de första minuterna på videon om man inte vill lyssna ;-). För mig personligen är hon lite extra inspirerande eftersom hon har en reumatisk sjukdom. Träningen har blivit livsviktig för hennes välmående och jag älskar när hon säger att hon ”haft lite ont senaste veckan så jag tar det lite lugnare med vikterna” och sen gör hon bulgarian squats med en 20-kiloskula på varje arm…

Men nu var det egentligen inte det jag skulle skriva utan det faktum att Marianne tillsammans med ett par träningsvänner startat Get Glutes. Nog skulle jag gärna getta Mariannes glutes men jag vet inte… Kanske är behovet för ”träning anpassad för kvinnor” större utomlands än i Sverige? HAR vi inte redan det i stor utsträckning – eller kanske ännu hellre, är det verkligen någon skillnad på kvinnlig och manlig träning? Olika förutsättningar, visst. Efter graviditet krävs särskilda kunskaper, absolut. Men utöver det?

Kanske är det min okunskap som spökar. Eller så är vi bortskämda här i Sverige. Eller så borde jag verkligen skaffa mig ett medlemsskap i Get Glutes och se min booty växa… Vad tycker ni?

Marianne-Kane2

12 reaktioner på ”Get glutes?

  1. Jo, för de mindre insatta så är populärutbudet riktat mot tjejer rent ut sagt skituselt. Om du inte tror mig så kolla i tidningshyllan efter tidningarna Kom i Form som ger ut en version för män (med riktig träning i, köp) och en för kvinnor som är crap (varför???!). Andningsövningar och vattenmelon VS Kettlebells och proteinmat.

    • Du, det har du helt rätt i. Jag glömmer av att jag är lite mer insatt nuförtiden… Köper själv aldrig svenska träningstidningar (för tjejer iaf, kanske ska börja kolla in killarnas?) för att jag tycker det är för mesigt och för mycket vattenmelon, så att säga.

  2. Tror du fixar det utan hennes hjälp. Men visst är hon grym, och snygg. Och tjatar på rätt bra men har en härlig humor. Brukar alltid leta pass hos henne när jag inte vet vad jag ska köra. ( När lag inte har ett färdigt program från Olga, får då hinner man inte med fler pass….)

  3. Jag brukar spola fram till passet börjar, om det är några övningar jag vill se. Annars scrollar jag bara ner och skriver av passet 🙂 Hon har en hel del bra pass.
    Men jag tror att du fixar din glutes på egen hand!

  4. Måste kolla in den sidan. Är ju också reumatiker så att se hur en mer ”professionell”? tränar är ju intressant.

    • Hon tränar tungt och intensivt, minst sagt!! Och mår i regel bättre när hon tränar, så klart. Just hennes sjukdom påverkar rörligheten en hel del så det är nog viktigt för henne att hålla sig uppmjukad liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.