Beataragata

Ibland hjälper det inte vad man gör. Som en ledig eftermiddag med dubbel-bio, hem till ett hus utan barn och sova gott i femtielva timmar utan att bli väckt (av barn, däremot av träningsvärken varenda gång jag försökte vända mig!). Sovmorgon, lugn frukost och dusch. Bara mig själv att göra i ordning. Man skulle kunna tro att jag var helt redo för allt efter det. Men det räckte att hämta barnen hos svärmor och åka till kyrkan så började de promenera på mina nerver. Och det fortsatte de med ända tills vi till slut gav upp och åkte hem.

Inte bara de var trötta och griniga, jag var trött och grinig i kvadrat och åkte till gymmet med orden ”jag åker och tränar så att jag blir snäll”. Det tyckte alla var en bra idé. Men idag var det tungt på gymmet. Trötta muskler i överkroppen trots att de fått vila i två dygn. Superset hit och dit, till och med tvåkilos-hantlarna blev för mycket för stackars små axlar… Mycket trötta ben som pinnade på i intervallerna medan lungor och hjärta jobbade så hårt de kunde för att syresätta. Den avslutande magcirkeln tog nästan kål på mig på riktigt och jag kämpade till max. Bara det att max inte var något vidare högt just idag. Så kan det vara. Jag åkte från gymmet med ännu djupare rynka mellan ögonbrynen än jag åkte dit med men försöker fokusera på det jag är tacksam för med dagens träningspass.

– Att jag kämpade mig igenom de där fyra varven av magövningar på slutet trots att det krävdes massa småpauser mitt i seten.
– Att jag inte började gråta (risken fanns!) när jag upptäckte att kabeldragmaskinen var sönder utan istället kom på en (förhoppningsvis) godkänd lösning (jag körde helt enkelt en sida i taget istället för båda samtidigt).
– Att jag pinnade på i intervallerna så att jag fick håll fast jag helst av allt bara ville lägga mig raklång och tjura.
– Att jag faktiskt kämpade!
– Att jag har vilodag imorgon 🙂

Nä, snällare blev jag inte. Kanske marginellt efter fisksoppa och varmt bad. Ytterligare lite efter en rejäl promenad tjattrandes med Stor och Liten. Snällast blir jag nog av att ligga här och bli lämnad ifred i ett par timmar. Någon som kan gissa var någonstans i cykeln jag befinner mig?! 😀

Smink på gymmet? En gång på hundra när jag inte tränar direkt på morgonen eller har en (av många) sminklediga dagar. Totalt meningslöst, allt rinner bort redan under uppvärmningen. Sminkar du dig för att gå till gymmet?
Smink på gymmet? En gång på hundra när jag inte tränar direkt på morgonen eller har en (av många) sminklediga dagar. Totalt meningslöst, allt rinner bort redan under uppvärmningen. Sminkar du dig för att gå till gymmet?

15 reaktioner på ”Beataragata

  1. Hade för ovanlighetens skull några timmar på tu man hand med fyraåringen igår och hon var som en DRÖM. Samma sak sa maken om lillasyster när vi kom hem. MEN det tog exakt två sekunder så var de i luven på varandra, hade klippt i varandras hår (very fashion) och ”råkat” kissa på sig på hallgolvet. Gah!

    Tränar 9,5 ggr av 10 på kvällen så då sitter resterna av dagens smink kanske kvar med lite tur. (eller otur)
    Kram

  2. Skönt att läsa att det är fler än jag som får bryt på barnen dessa dagar. Fast jag kan få det även när jag är trött. Trots att de är så söta så man vill äta upp dem, iallafall när de sover.Här blev det en timmes promenad idag. Träning i morgon eftermiddag, så potatisen står i en kastrull i kylen skalade, laxen är framtagen och ligger för att tina i kylen. Efter jobbets slut i morgon är det hämta barn, hem och på med träningskläder. Sen middag! Håll tummarna att min plan håller. 😉

  3. Usch usch att det ska vara så. Man längtar efter lugn och ro och sen när man får lugn och ro längtar man efter barnen och när de kommer hem igen önskar man att de åkte igen. Grrr, denna irritation. Och ja där i cykeln är det ännu värre. Suck! Och nej jag sminkar mig inte för att åka till gymmet om jag ska dit på morgonen. Är jag där på kvällen är jag redan sminkad sedan innan.

  4. I hear you sister, I hear you. LOUD and clear! Tog det bara två dygn på Holmen för att cynka vår cykler(cyklar…) Denna märliga värld vi kvinnor ska takla under alla de märkligaste omständigheter… Kram till dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.