Januariupplägget börjar året…

…och kanske slutar det här. För jag är inte säker på att jag överlever Helenas påhitt för den här sista månaden.

Om ni hängt med ordentligt så vet ni att jag fått ett periodiseringsupplägg de här månaderna. Det började ganska basic i september, lagom tungt och 10-12 repetitioner av övningar. Det blev lite tyngre i oktober-november och nu i december har det varit som tyngst. Fler set men få repetitioner, 5-6 med tunga vikter och ganska mycket vila. Det har varit superjobbigt, jag har tvingats ut ur min comfort zone om och om igen och jag har plågats på sätt jag aldrig hade kunnat fantisera ihop. Jag har hatat älskat det.

Men nu kanske jag har mött min domedag? Nu är det uthållighet som gäller. Högt tempo, måååånga repetitioner och obscena mängder svett. Det är superset av styrkeövningar, 25-30 repetitioner och sen direkt över till nästa. Insprängt mellan styrkeövningarna ligger intervaller i tabata-form. Löpband, cykel, crosstrainer – alla cardiomaskiner ska dränkas i mitt svett tydligen! Och sen tillbaka till fler styrkeövningar. Fler intervaller. Fler superset. Ni fattar?

Jag har fått fyra pass av Helena:

Ben och rumpa
Rygg och armar
Bröst, axlar och mage
Intervallpass med fokus på baksidan

Två ska jag köra på gymmet, två kan jag köra hemma.

Och sen kommer ytterligare en utmaning. Det femte passet. Det ska jag bestämma SJÄLV!! Ni fattar ju! JAG måste bestämma. Det kommer bli fel. Men coachen säger att det inte finns rätt och fel och att jag måste lära mig att klara mig själv. Så himla läskigt. Ska jag kettlebella, yoga eller simma? Ta en powerwalk, hänga mig i TRX:en eller gå på ett pass på gymmet? Kommer jag explodera om jag väljer fel? Jag lär bli varse.

Om jag överlever premiären idag. För jag ska nämligen starta med benpasset idag. Det tog tydligen Helena över en timme  när hon testkörde och då hann hon inte färdigt. Så har ni inte hört något om tre timmar så får ni väl leta efter en annan blogg att läsa!

Nervös. På riktigt.
Nervös. På riktigt.

6 reaktioner på ”Januariupplägget börjar året…

  1. Ojojoj, det låter tufft men det kommer säkert bli ”roligt”. Jag tycker också det är svårt att komma på egna pass men jag har kommit på att det är bättre med ett mindre bra än inget alls så det kör jag på. Och du, häng dig inte i TRX:en. Vi skulle sakna dig väldans.

  2. Åhhhh vad spännande! Jag dog på Jillians pass där jag efter 90 minuter gav upp, jag hann inte/orkade inte göra klart? Helt galet jobbigt. Det ska bli så spännande att läsa om det. Superkram på dig!

  3. Oj! Det där låter sannerligen inte att leka med och eftersom jag vet att det gömmer sig ett uthållighetsupplägg för mig nästa månad blir JAG redan nervös. Skäre Gud! Tyvärr har jag ju inte kommit igång med upplägget som tänkt den här veckan eftersom jag är tröttare än trött och har rinnig näsa men nästa vecka planerar jag att sätta tänderna i passen. Det kommer att bli galet! Lycka till med att mosa benen idag – you can do it! Kram 🙂

  4. Oh oooo! Lycka till! Håller med om att det är svårt att komma på egna pass när man liksom så enkelt ”bara gör det coachen säger”. Låt bli att häng dig i TRX:en bara. Det låter alldeles för sorgligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.