Just like that

Första dagen på nytt år! Vi har sovit gott, ätit gott, vallat barn och hundar i solljus och ätit ännu mer gott. Och när vi vinkat av kära vänner vid Holmens färja var jag mycket nöjd med att gå tillbaka till huset, tända några ljus, lägga mig i soffan eller kanske i ett bad och läsa och försöka formulera mina tankar kring 2013. Som handlar om att vara nyfiken.

Men mer om det sedan för jag blev nämligen side tracked redan på väg från färjan när jag mötte en joggande tjej. ”Vilken perfekt dag för en löptur!” tänkte jag. ”Milt, underbart ljus, nästan vindstilla. Om man nu håller på med sånt.”

Och så läste jag lite bloggar. Om gymbesök på årets första dag, om coachens välkommen-våren-löptur, om nygravida Jag-ska-bara-träna-Saras hormonjogging och så blev jag nyfiken. Nyfiken på om jag skulle orka springa nåt trots att jag inte kan. Innan jag visste ordet av hade jag dragit på mig tajts och linne, en fleecetröja, virat en halsduk runt hals och huvud som en improviserad buff och stoppat fötterna i ett par Skechers från 1998 (det är ändå inne att springa i odämpade skor, eller hur?!) and off I went. Just like that!

Och trots att jag inte sprungit sedan augusti och trots att jag inte KAN springa (och förmodligen inte borde) så sprang (lufsade) jag i min vanliga (långsamma) takt den längsta sträckan jag orkade i somras (5 kilometer). Och benen bara tryckte ifrån (starkare ben sen i somras, helt klart!!) och inte ens kräkvarningsbacken var fruktansvärd. Det var jobbigt, flåsigt och svettigt (och lite jobbigt för knäna) men ändå alldeles underbart. Jag må vara felbyggd för frekventa löpturer men kan jag få en sån här runner’s high några gånger per år så är jag faktiskt nöjd.

Nöjd men nyfiken på vad mer jag kan klara av…

Hur har ert år startat? Jag fortsätter med att läsa bok i badet. Något säger mig att njutningen kommer vara mångfaldigad nu!

20130101-160823.jpg

18 reaktioner på ”Just like that

 1. Åh men va UNDERBART det låter, va grym du är! Och så skönt att det kändes skillnad. Kanske du ÄR en spring-tjej trots allt (en spring-tjej som inte springer så ofta bara)!!! You go girl!

 2. Men visst är det härligt!
  Själv skulle jag bara resa mig ur soffkoman och ta lite friskluft. Det resulterade i en dryg halvmil i löparskorna. Lovely!
  God fortsättning på träningsåret!

 3. Wow! Springa kan jag verkligen inte men jag får spring i benen ganska ofta och önskar att jag kunde. Jag sprang mycket när jag var yngre. Flera mil i veckan men nu ingenting. Kanske i framtiden. Vem vet.

 4. Härligt! Jag började året med tröningsvärk i ben och mage, vilar efter några dagars bra träning. Förstår precis ditt sug efter löpning, hände mig igår, tyvärr en dag då det regnade men ut kom jag iallafall. Sen blev det Bettys nyårspass och det känns i magen idag 🙂

 5. Det blev en härlig joggingrunda på 5,5 km här med idag. Sen har det mest slappats i soffan 🙂 God Fortsättning till dig 🙂

 6. Åh, låter underbart! Är själv helt galet sugen på en löptur, men en envis hosta och skridskobanehala vägar här i Österbotten sätter stopp för dom planerna!
  Men det här året kommer att bli ett göra-allt-för-att-må-bra-år för mig, såväl fysiskt, psykiskt som själsligt. Därför tar jag ingen press över situationen, utan tittar in här för att peppa mig själv till friskare dagar… 🙂 Ett välsignat nytt år till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.