Yoga!

Jag har velat testa yoga ”på riktigt” länge. Testade någon variant i somras på Holmen men jag vet inte… Kändes som någon väldigt snäll variant där man mest stod och andades? Om än i fantastisk miljö (i en sjöbod med havet kluckande under brädorna). Mina träningstajts har skrivit en del om yoga på sistone och gick någon slags helgkurs för ett tag sedan. Coachen testar sig igenom diverse yoga-varianter och jag gör ingenting… Förutom att känna att det nog vore himla trevligt för kroppen att tänja och sträcka lite. Vilket så klart inte nödvändigtvis behöver innebära just yoga men ändå, jag vill testa. På riktigt. Men eftersom jag sällan gör saker utan att researcha, begrunda, researcha lite till och sen gå en kurs (eller tre) så blir tröskeln rätt hög. Plus att jag antog att det är helt omöjligt att hitta vettiga yogisar här ute i ingenstanset.

Jag hade fel! (Och min nya del av landet skakar trött på huvudet, jag har ju inte flyttat till Sibirien. Även om det är vissa likheter just idag med massa minusgrader och massa snö. Åtminstone föreställer jag mig Sibirien så.). Hur som helst. En enkel googling ledde mig till Myoga, en yogastudio i Jönköping och Habo (min grannkommun) som, tada!, har helgkurser. Inte för att jag vet vad Mysore-yoga är (någon?) men någonstans måste jag börja. När vete fåglarna, men nu vet jag att möjligheten finns – i min närhet.

Och så fick jag ett mail angående sista tillfället på Hälsoinspiratörsutbildningen. Den är på torsdag och då ska vi, tada!, yoga!

Och så pratade jag med en kollega som berättade att hon, tada!, yogar. På Myoga. Så nu räcker det med tecken va? Bara att sätta igång! Åtminstone med gym-yogan på torsdag och sen får jag planera in något för nästa års utmaningar. Och se till att sträcka och tänja lite på andra sätt fram tills dess.

Yogar du?

Något för mig.
Något för mig.

7 reaktioner på ”Yoga!

  1. Hej! Yoga är kul! Tänkte bara säga att mysore är (i alla fall där jag yogat) för sådana som kan yoga ashtanga-yoga självständigt, dvs de gör röselserna i egen takt och så går en ledare omkring och kanske rättar upp en rörelse som är fel och sånt. Det är alltså inte en ledd grupp på så sätt att en ledare står framme och visar/lär ut rörelserna. Så kolla upp att du börjar på en nybörjargrupp, så får du det rätt från början 🙂

  2. Värst vad yoga blivit poppis bland bloggarna nu! Kul och bra då det är viktigt med den typen av träning… Dock har jag försökt gång på gång utan att riktigt fastna för yoga…. men jag vet ju att det är bra för min kropp! Jag gick en kurs i just ashtangayoga och det tycker jag verkar vara en bra form av yoga, har iofs ingen annan form att jämföra med….

  3. Många som funderar kring yoga runt om i bloggosfären. 🙂 Jag har kört yoga till och från genom åren. När det blir mycket annat runt mig så prioriteras den ner eftersom det är träning som tar lite tid att köra hemma. Passen är ofta 70-80 minuter, jag är bortskämt med att träna korta pass. Jag kör just nu Bodybalance en gång i veckan. Den bygger på yoga, pilates, thai chi, etc. Jättehärligt. Hinner jag inte BB har jag i min Julklappsjakt som mål att köra ett yoga hemma annars per vecka. Jag som gillar stretch ungefär lika mycket som uppvärmning skiter alltid i det och därför passar det mig att tänja på detta sättet. Och den yoga som jag kör är ju rätt svettig med många solhälsningar och planka och stående hund.

  4. Yoga är det bästa jag vet. Jag får sträcka ut mina leder och det är jobbigt på samma gång. Helt perfekt. Lite varje dag och ett långt pass i veckan.

  5. jag har tidigare tyckt att yoga verkar så… tråkigt? långsamt? men nu de senaste veckorna (kanske i och med flyttstressen) känner jag mig bara mer och mer sugen på att faktiskt börja yoga jag med. ska börja med att önska mig en yoga-dvd i julklapp tror jag 🙂

  6. Jag har ju precis testat Ashtanga vinyasa som är mer fysisk än den jag har utövat tidigare (kundaliniyoga). Härlig upplevelse som jag verkligen kan rekommendera! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.