På tredje dagen uppstånden igen ifrån de icke-bloggande

Det var fredag och sen blev det måndag och sedan jag kom hem i fredags kväll har jag inte suttit ner i en minut.

Eller jo, det har jag. Jag har legat i sängen i ett antal timmar och jag har suttit vid diverse bord och ätit diverse saker och jag har suttit på en underbar adventsgudstjänst i kyrkan och jag har suttit på en dansavslutning och jag har suttit i bilen till och från allsköns ställen inom renoverings- och inredningskategorin. Så det vore att överdriva en smula att säga att jag inte suttit ner. Men jag har inte direkt varit sysslolös och inte prioriterat bloggning. Eller träning. Eller mathandling och matlagning. Istället har jag försökt sanera ett renoveringssmutsigt hem, fixat lite adventsmysigt, börjat flytta upp till vår fina (men fortfarande ack så smutsiga och jösses så röriga) övervåning (som är nästan, nästan klar men inte riktigt) och agerat konjunkturutjämnare på K-rauta, Ikea och diverse andra plejs.

Hur hinner folk? ”Hur hinner man träna?” undrar jag förundrat och minns knappt att jag är den som folk brukar fråga just det. Men jag brukar inte renovera och ha mig och det är tur, för då hade jag kollapsat i en trött liten hög vareviga kväll och garanterat inte kommit upp klockan 5 för att slänga runt järnkulor. Detta är tillfälligt, intalar jag mig, och vägrar noja över missade träningspass. Även om det bara blev tre (om än bra) pass förra veckan. Och en massa (massa!!) gående i Stockholm. Tre är bättre än inga (men det är inte fem, grrr.).

Jag vägrar också noja över det faktum att jag uteslutande levt på kolhydrater och fett av fel sort i flera dagar. Eller inte uteslutande. Jag har ätit min gröt och mina ägg till frukost men sedan har det blivit pizza, mackor, hamburgare, mackor, adventsfika, mackor, godis, mackor. Ungefär så. Och jag har ont i magen och känner mig uppsvälld som en blåsfisk men det ger sig när jag fått några cleana dagar innanför kragen. Och så minns jag en verklighet för inte alltför länge sedan som såg ut så här jämt. Inte konstigt att jag hade magproblem. Inte konstigt att jag var trött! Nu kan jag tryggt luta mig emot att det inte är så jag vill ha det längre och därmed vet jag att jag är tillbaka i mina vanliga vanor in no time. Det är stort, faktiskt.

No more nojning. Back to business. Komma ikapp lite både mentalt och praktiskt idag och sen blir det åka av resten av veckan. Då behöver jag min energi, från tunga träningspass och näringsrik mat.

Ni då? Helgen varit bra? Veckan under kontroll?!

Dansavslutning och adventsfix och en Liten som blev totalt livrädd för Sportlife-lejonet. Och en miljon saker till som inte fastnat på kort. Det var min helg!
Dansavslutning och adventsfix och en Liten som blev totalt livrädd för Sportlife-lejonet. Och en miljon saker till som inte fastnat på kort. Det var min helg!

22 reaktioner på ”På tredje dagen uppstånden igen ifrån de icke-bloggande

 1. Ja jag undrar också hur man hinner. Dop till helgen och allt som behövs inför det. Planering av julfest för stora tjejens skola, plus allt annat son är den här tiden på året.
  Lägg till en 7- månaders som tror hon kan stå och inte sover på nätterna. Vilket betyder att man måste kolla henne varje sekund så hon inte slår sig fördärvad. Skulle vara ett snyggt dop…en blåslagen unge :S

 2. Du skriver bara så härligt! Helgen var helt ok men för lite träning. Början av veckan ser inte så strålande ut när det gäller träning. Besök på jobbet igen vilket gör kvällsträning svårt.
  Hur som helst, tack för att du skriver om att du inte alltid är supernyttig när det blir mycket i vardagen. Det gör faktiskt att jag inte nojar så mycket över lussebullarna och efterrättstallriken till julbordet som jag åt idag. Efterrätt hör förstås till ett julbord men det här var liksom bara en affärsmiddag ”mitt i veckan” och då försöker jag ju egentligen vara lite nyttigare. Var ändå oändligt mycket mer måttlig och ”balanserad” än jag tänker vara på det ”riktiga” julbordet på fredag. 🙂

  • Nojning är onödigt faktiskt och det är häftigt att se, för mig iaf, hur kroppen mer eller mindre automatiskt styr tillbaka till rätt spår igen. jag kommer aldrig bli en 100%-renlevnadsmänniska (det har jag inte för ambition att bli heller) men att det funkar såpass bra är underbart!

 3. Fina bilder! Jag har haft en lugn skön familjehelg med adventsmys. Vilade hela helgen men har precis kört ett pass. Glad att jag tog mig i kragen det satt hårt åt idag. Klivit ur min bekvämlighetszon idag och haft utbildning för ett gäng poliser, var riktigt kul 🙂 var dock helt slut när jag kom hem.

 4. Känner igen mig. När jag slarvat mår jag som jag gjorde tidigare så man vill ju inte forts så. Skönt att man se hur mycket bättre man mår. Inte sugen på hamburgare och sånt längre.

 5. jag fick också ”bara” till tre pass förra veckan, men det är ju iallafall tre pass, kan bara hålla med dig om både det och maten, för bara nåt år sen var det ju DET som var vardagen. konstigt nu. helgen har gått åt till packning, julshopping, kalasande och allmänt kaos i hemmet. snartsnartsnart är vi flyttade och inflyttade och nu vill jag bara att denna veckan ska vara över så vi kan börja leva som vanligt igen!

 6. Hurra för dina tre pass! Verkligen bättre än ingenting. Många skulle ha hoppat dem också då man har fullt upp. Helgen innebar kalas, marängtårta, jogging, galen fredagsfight, bodyrock, julpyntande…Idag är det fullt upp med jobb, föra barn till handboll, åka med barn till scoutjulfest. Jag pustar ut ikväll. I soffan. Blir nog ingen träning idag.

 7. Åhh.. vad jag saknar dig! Det är hög tid för lite girlqualitytime one on one. Bara snoret kan flyta ur min hjärna kan jag tänka klart och blir därmed lite roligare att umgås med. Finaste kransen har du i alla fall!
  Jag har för övrigt fallit ner i djupaste diket vad gäller tränings- & matförfall… vet inte riktigt hur jag ska ta mig upp, men jag vill ju upp så upp jag ska! Lite hjälp tas ju förståss tacksamt emot.

  • quality time coming up i helgen kanske? Kanske inte one on one men något ska vi väl få till… Och lite gemensamträning också kanske :-). Jag ska ta mig upp ur mitt eget mat- och träningsförfall först så kan jag hjälpa dig upp sen! Nu är det december – träningsfreakmånad!!

   • Ska bara hinna med att fixa 90 lingonkransar till makens luciatåg i helgen… Sedan är jag all yours….

 8. Helgen har varit bra men intensiv. Har varit ensam med kidsen och vi har varit insnöade den mesta tiden så då blir det lite som en tornado i hemmet. Körde fredagsfighten i lördags och ett rygg/bröst-pass med lite flås igår så idag blir det vilodag.

  Har huvudet fullt av jobbgrublerier också så sömnen har blivit sisådär. Jag ska bli chef! Hurra! Och hjälp…

   • Mitt befintliga jobb… Det där som inte blev av var i hos samma arbetsgivare men på en annan arbetsplats och det är samma uberchef. Ahh, lite rörigt men min nuvarande chef ska sluta och jag blir tf. Anledningen till att jag inte fick det som inte blev av var att detta låg i pipen men jag fick inget veta förrän nu. Blir offentligt för ledningsgruppen imorgon och för personalen nästa vecka. Spännande!

    • Åh vad roligt, grattis! Då hade du ju inte behövt sura för det där missade jobbet men det visste du så klart inte då… Härligt att få en förklaring till varför du inte fick det! Hoppas att det här känns ännu roligare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.