Godmorgon söndag eller ”om jag någonsin får händerna på några såna där pontipiner så kommer jag strypa dem” (och så lite om SOND 2012)

En söndag ska inte börja innan klockan 5. En lördag ska eventuellt SLUTA innan klockan fem och sen ska man sova till tolv, äta brunch och ligga i soffan och läsa tidningar och kollar Project Runway-repriser. Oops, my bad. Det var livet B.K. Tur att kidsen är så himla underbara att det faktiskt är värt de dära stora livsförändringarna After Kids. Så denna söndag kommer istället innebära rygg och biceps på gymmet, en tur till stan och diverse renoveringsrelaterade affärer och veckoförberedelser.

Gårdagen såg ungefär likadan ut. Adventsförberedelser utomhus (inomhus är ingen idé så länge det är kaos här men förhoppningsvis blir hantverkarna färdiga i veckan!), pysselmys med vänner (julkrans till dörren. Jag gjorde den nästan helt själv!) och ett benpass på gymmet. Tungt benpass. Och idag känner jag…ingenting. Jag vet – träningsvärk är inte nödvändigtvis ett kvitto på att man tränat hårt men jag får ALLTID träningsvärk. Mycket träningsvärk. Typ om jag tittar på folk som tränar på TV får jag träningsvärk. Jag har fortfarande så ont i bröstmusklerna efter passet i onsdags att jag kvider till när ongabrötena bonkar in sina huvuden där. Och trots att jag körde så tungt jag kunde igår så – nada. Vilket innebär att jag inte alls körde så tungt jag kunde? Jag vet inte. Just benen brukar jag alltid ha träningsvärk i och efter de senaste månadernas upplägg har jag vant mig vid konstant smärta, more or less.

Upplägget nu är just tungt. Få repetitioner och riktigt tunga vikter. Och det är ovant. Coachen varnade mig för att det kunde kännas ”lite tomt” men att det bara beror på att jag inte laddat på tillräckligt tungt… Nåja, jag har ett gäng veckor på mig att utvecklas. Den här tunga perioden fortsätter till jul, och kanske lite över jul också. Under jullovet kommer jag ha ett lite flexiblare upplägg eftersom jag inte riktigt vet var jag befinner mig, när. Är jag hemma kör jag säkert på gymmet, åker vi till Göteborg eller Holmen så finns det en hel del annat att välja på. Och sen i januari så fortsätter jag med Helena som coach och kör uthållighet – många repetitioner och lättare vikter. SOND blir alltså… SONDJ?! Allt har blivit lite förskjutet på grund av ett antal veckors sjuk- eller stresstuga.

Frågor på det?

Annars har jag frågor. Hur funkar det med träningsvärk för er? Några tips vad gäller riktigt tung styrketräning? Vad innehåller denna söndag för er?!

 

15 reaktioner på ”Godmorgon söndag eller ”om jag någonsin får händerna på några såna där pontipiner så kommer jag strypa dem” (och så lite om SOND 2012)

 1. Jag får inte träningsvärk efter varje pass, den sista tiden har jag mer fått en trötthetskänsla i musklerna än ren träningsvärk. Tycker om att få lite träningsvärk men vet ju att utebliven träningsvärk inte betyder sämre resultat. Min söndag har varit sovmorgon och promenad med en vän (resten av familjen sovit borta) sen julpyssel med familjen, tackar Panduro för färdiga pysselset, jag har ingen fantasi när det kommer till pyssel.

  • Just TRÖTT har jag varit i benen idag! Fått mjölksyra av att gå upp för trappan och benen känns tunga (och liiiite träningsvärkiga nu). Så det kanske är ok ändå :-). Panduropysslet måste jag kolla in – kläckte en såååå käck idé till jobbets familjejulmys trots att jag är världens opyssligaste människa (och det är jag som arrangerar hela grejen). Panduro är troligtvis räddningen!!

   • Ja, kolla in Panduro. De har massor med färdiga set med allt möjligt. Vi gjorde glittriga julgranssaker, bra nivå för en 5-åring oxå. Lycka till!!!

 2. Jag vaknade med riktigt dåligt samvete. Har varit sjukt duktig och inte ”ballat ur” på flera veckor (gällande maten) men igår så hände det 😦 S.M.Å.G.O.D.I.S. Behöver jag säga nåt mer? Fy sjutton vilken dålig karaktär jag har! Och det som jag blir mest sur på – jag kunde inte stoppa mig själv, sen gick det över gränsen och då kändes det som att det var kört… Men idag, när jag vaknade, tänkte jag att ”nu är det en ny dag”. Jag vägrar falla in i allt eller inget. Så idag blev det upp på den raka vägen igen, havregrynsgröt och sen träning. Fast lite sur är jag förstås på mig själv 😦 Ha en fortsatt fin söndag! //Åsa, västgöten som bor i Stockholm du vet 🙂

  • Men du, inget dåligt samvete! Jag förstår känslan men lite (eller görasketamycket) smågodis en lördag är ingen ko på isen. Eller hur? Att du tänker rätt och är tillbaka till vardagstänket igen är ju helt rätt. Ingen ångest, okej?

 3. Jag sov länge idag. Jag agerade chaufför åt min far i natt och somnade inte förrän halv 3. My God! Det är sent det. Så istället för att börja dagen på gymmet tog jag en morgonpromenad och det kändes som helt rätt beslut. Jag måste ägna dagen åt att jobba men känner mig egentligen lite motsträvig och kommer på mig själv som att göra annat hela tiden. Som att läsa bloggar 😉 Skärpning där Cilla!

  Vad gäller den tunga styrketräningen orkar man mer än man tror. Jag var alldeles för feg för att lägga på i början (och träningsvärken kom inte!). Nu har jag lärt mig att lasta på och sänka reps och träningsvärken kommer som ett brev på posten. Och precis som Maria säger – tekniken är megaviktig. Bare kör 🙂

  • Jag ska definitivt se till att lasta på mer när jag kan… Överkroppen har jag verkligen mosat men benen fegar jag nog lite med, som alltid… Hoppas du har fått gjort allt du ville idag!

 4. Heeej Härliga!
  Jag är lycklig med att köra olika pass varje gång just nu, det håller mig lycklig och på tårna:) Idag körde jag Insanity Asylum styrka, hahaha vad dålig jag är. Shawn är en galning och jag är såå dålig! Ett av passet heter ”game-ngt”, man kör i veckan på 60 minuter där man ska ”leka”. Det ska bli spännande, mycket av detta känns crossfit inspirerat. Jag har ändrat maten ganska mycket sedan i måndags så jag är lite svagare just nu men jag vänjer mig säkert snart. Jag har KOLL igen!!! Underbar känsla! Puss på bästa dig!

  • Låter härligt med variation! Får se vad jag ska hitta på sen, efter januari… Vågar jag mig på insanity tro?! Kanske bits and pieces i så fall, som du gör. Härligt att du har koll! Kram på dig!!

 5. Åh idag missade jag pontipinerna( tack o lov). Lilleman vaknade istället 23. 30 igårkväll och kom inte till ro förrän drygt två timmar senare, men sen sov han till 07:30 minns inte när jag fick sova så länge. Det var visserligen storebror som väckte oss då, pappan började jobba redan 06. Sitter just nu med tredje koppen kaffe framför Nyhetsmorgon. Idag ska det hinnas med ett superset pass från Olga och julskyltning. Trevlig söndag.

 6. Jag har fått träningsvärk så gott som efter varje pass nu i två månader. Ibland mera och ibland mindre. Och jag gör ju bara hemma, mycket med bara kroppsvikt. Tror det kan vara ganska individuellt också. Endel får lättare träningsvärk, medan andra får det sällan.

 7. Godmorgon babe!
  Här gymmas det för fullt (i alla fall då jag inte surfar runt på bloglovin) nåväl, unnar mig det en söndagmorgon som denna :).
  Tips då du kör tungt – teknik, teknik, teknik annars skadar du dig! Men det litar jag på att coach Helena har stenkoll på 🙂
  Kör hårt då, eller tungt kanske 😉

  • Teknik, absolut! Efter bästa förmåga! De flesta övningar har du faktiskt gått igenom med mig :-). Och när det gäller benen så är det många övningar i maskiner vilket kanske underlättar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.