Konferensmat

Jag är faktiskt glatt överraskad. Nu var detta en påkostad och välarrangerad konferens med extra allt så lite högre förväntningar kunde jag nog haft från start. Det finns fortfarande allt för många ”vanliga” konferenser med torra bullar, svettiga ostfrallor och godisskålar…

Nog fanns det både smörgåsar, bullar och godis här med men ändå med finess, tycker jag. Små minibitar av diverse bakverk, fräscha smörgåsar på surdegsbröd med smakrik ost och gott om grönsaker på. Godisskålarna stod lite i skymundan bakom fruktskålarna. Småglas med smoothie och fruktsallad som kunde toppas med yoghurt, pumpafrön och solroskärnor. Proteinet saknade jag förstås. Tänk att kunna toppa fruktsalladen med en klick keso eller kvarg? Då hade de varit hemma i min bok! Alla hade kunnat göra perfekta val! Om de vill, förstås. För givetvis gick både bakverk och godis åt. Men för mig var det inte ens svårt. Jag var mer nyfiken på smoothien och toppingbrickan till fruktsalladsglasen än de söta små bakelserna.

Frukosten var också suverän och här tror jag att svenska hotell ligger rätt bra till, eller? Det gick att få havregrynsgröt, det fanns massor av oblandad müsli att plocka favoriter från, perfekt kokta ägg och givetvis allt annat – bacon, äggröra, pannkakor, frallor… Lunchbuffén också suverän. Stort och välsorterat salladsbord och flera varmrättsalternativ. Bara att plocka precis det man vill ha och njuta av att slippa matkoman under eftermiddagens föreläsningar.

Tummen upp för Scandic Hasselbacken!

Det blir intressant att jämföra nästa vecka. Annat Scandic och utbildning hos ett externt företag. Gissar mer på svettiga ostfrallor och torra bullar där… Men jag kanske blir överraskad? Jag kommer så klart göra en Beatatjata och proviantera i närmaste matbutik och be att få ställa in i kylskåpet så att jag klarar mig de fyra utbildningsdagarna.

Nu ska jag tvinga min crazy ass träningsvärkiga överkropp att skriva i några timmar till. Mina synapser sprakar av informationsöverflödet konferensen gav och nu måste jag skala ner till mittjobb-nivå innan jag kan börja tänka strategiskt. Dagens träningsstrategi är i alla fall en piece of cake. Eftersom jag inte kan ta på mig jackan utan små smärtutrop så blir det benmangling på gymmet i eftermiddag. Så imorgon kommer jag väl inte kunna röra mig alls…

Vad har ni för er, denna fredag i Herrens år 2012?

4 reaktioner på ”Konferensmat

  1. Jag tycker att det ser ut som en konferens att älska 🙂

    och jag umgås med mina två älskade vänner ikväll för att komma ner i varv efter en alldeles för hektisk vecka. Det blir skönt så här på en fredag Herrens år 2012 🙂

    Lycka till med benen!

  2. Så avundsjuk jag blir! Jag hade värsta otursresan rent matmässigt i veckan. Eller vad sägs om den här lunchen: buffé på vit fisk (bra), potatismos (???) och pizza (???????????????). Det var allt! Var TVUNGEN att reparera med en wrap när jag kom hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.