Hur går det med armhävningarna?

Ja, går och går…

Sakta (men säkert?) framåt? Men det är segt. Jag tror dock inte det beror på något konstruktionsfel i min kropp utan helt enkelt på att jag är för svag (och inte övat tillräckligt). För några veckor sedan bestämde jag mig dock för att nu får det vara nog med armhävningar på knä och i roliga gummibandsupphängningsanordningar. Nu ska jag köra armhävningar på knä även om jag rör mig två centimeter och ser skitlöjlig ut. Fake it ´til you make it helt enkelt!

Så nu kör jag på tå och gör helt enkelt så djupt jag kan. Ibland sänker jag mig ner hela vägen till golvet och försöker pusha upp mig igen. Det går sådär men jag inbillar mig att jag nog tränar rätt muskler. Typ. Fötterna är brett isär och armarna är inte alls som de ”ska” vara vid korrekta armhävningar men hey, jag försöker i alla fall! Och på en riktigt bra dag så kan jag komma till 90 grader i armbågen. Det är ungefär 89 grader fler än när jag började. I den här takten kan jag göra korrekta armhävningar innan jag är pensionär. Garanterat! (Men kollar ni på de här bilderna så ser det i alla fall liiiite bättre ut! Och det är ju bara ett år sen!)

Jag kör armhävningar i min uppvärmning i regel, ibland som komplement till plankor och ibland ingår de i mina pass. Jag är säkert inte så konsekvent och genomtänkt som jag borde vara men nu gör jag något i alla fall. Det slog mig nämligen att man inte kan bli särskilt bra på armhävningar när man aldrig gör några.

Och kudden? Den har jag för att jag fortfarande är rädd för att tappa kontrollen, ramla och slå mig. Haha!

Nu kör vi!
Åååå TRYCK då!!

 

Hur många armhävningar kan du göra nuförtiden? Trehundra eller?!

20 reaktioner på ”Hur går det med armhävningarna?

 1. Noll med bra teknik.., men kanske 25 med dålig teknik;) Rehab-ar just nu för höger skulderblad. Är tydligen för svag för att enst stå på knä enligt sjukgymn då skulderbladet då pekar ut. Så trots en massa träning äre back to basic nu!

  Så jag tränar på att stå på knä med rak rygg och sånt. Att man har en snart ettåring och bär massa framåt har säkert gjort sitt också. Men det är säket från tidigare jobb och dessutom har pappa samma sak sedan 17 år som han rehab-ar i perioder:)

 2. Asså…armhävningar på raken? Typ 298…men snart så är jag på 300, men det går seeegt. Mohahaha. (Ljug och båg så det ryker om det på den här kommentaren. Kanske 10 med snygg form.)

 3. Jag vet faktiskt inte hur många jag klarar på raken nu, men min kollega har lovat mig en armhävnngstävling nu för sista gången innan jag slutar. I somras klarade jag ju 26 på raken (och hon 28 eller om det var 30, evil kollega!!!) nu vet jag inte riktigt vad jag klarar. Men inte jättemånga fler på raken. Inklämda i pass kan det däremot blir MÅNGA 🙂

 4. Ingen:-( Jag kunde ju i våras men provade just och ner nästan till golvet gick bra men när jag skulle upp var det bara stopp efter någon centimeter. Jag har väl tränat för lite helt enkelt även om jag tycker att jag lagt in dem i passen med jämna (långa) mellanrum;-) Nä, nu får det bli skärpning!

 5. Härligt, du är på god väg 🙂 Jag kämpar på med mitt mål som jag tänker fixa innan nyår. Har haft samma mål länge nu, dax att kunna bocka av det. Kör det oxå i min uppvärmning till nästan varje pass.

 6. Du kommer att fixa det Beata!
  En sak jag ser hos mina mammor är att de är svaga i skuldrorna och har därför svårt att göra armhävningar. Vi tränar med en boll under bröstet och att de kommer ner till bollen och vänder. Gäller säkert inte dig…
  Kramar!

 7. Lustigt, jag tänkte på dig när jag gjorde mina armhävningar i dagens pass. Ofokuserad, svar ja. 😉 Du kommer fixa detta till nyår, tro mig. I dagens cirkelträning fick jag ihop runt 60-65 stycken och de kändes lätta. Tror det berodde på mina nya skor, faktiskt. Det var mycket lättare att stå i dem än mina andra klumpskor som jag tränat i.

 8. Jag provade i fikarummet på jobbet förra veckan (ja varför vara diskret i hemmets lugna vrå, skäm gärna ut dig för så många du kan per tillfälle) Jag kunde inte göra en enda armhävning (ej på knä, utan riktig) BLÄÄÄ för mig, heja dig!!!

 9. Har inte varit med i den dära utmaningen, men körde själv smala armhävningar på gymmet i dag. Sjukt brutala! I våras klarade jag typ en, nu närmar jag mig nog 20 i rad. Vidrigt på ett underbart sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.