Heja, heja!

Steg 1 i Beatatjatas-masterplan-för-att-vakna-utvilad-och-kärnfrisk-imorgon utförd: Badet! Klämde en bok också (det går utmärkt att läsa en hel bok under ett bad om man 1. väljer en lättläst och relativt kort bok 2. Har så varmt vatten från början att det inte svalnar för mycket under tiden 3. har en Barnafader som kommer in med iskall Ramlösa när man kommit halvvägs i boken och håller på att dö av värmeslag.)

Jag fick med mig Martina Haags ”Heja, heja!” från bibblan idag och har nu småfnissat mig igenom hennes börja-löpa-skildring. Men att läsa en löparbok när man inte är löpare är rätt korkat. För jag började genast tänka att jag kanske skulle ta mig ur badet, ta på mig träningskläder och se om jag klarar den där 5-kilometersrundan som jag faktiskt stapplade mig igenom i somras (rundan slutade faktiskt på SJU kilometer, minns ni?!). Och så blir jag hejdlöst sugen på att springa något lopp med massa andra människor. Och på nya löparskor och att damma av pulsklockan. Och så tänker jag att mina leder kanske VISST orkar med löpning, jag kanske bara måste springa lite mer först? Och med rätt löpsteg? Och med nya skor och kompressionstights?!

Jag vill, vill, vill! Och just nu tänker jag inte alls tänka på att jag kanske inte kan utan bara njuta av längtan.

Och så ska jag titta på ”Kan du slå en pensionär” och hoppas att jag kan det. Slå en pensionär alltså.

Och så äter jag apelsin, vitamintabletter och dricker mer Ramlösa och tänker mig frisk under min yllefilt.

Och så dog jag just längtdöden när jag såg att Downton Abbey börjar igen i helgen. Men det har faktiskt ingenting med saken att göra.

 

11 reaktioner på ”Heja, heja!

 1. Hejsan! Hittade hit idag och du anar inte vad jag behövde kolla in din blogg idag! Känner igen mig typ överallt:) Går hos Olga nu, två barn (3 och 5 månader) och har för tillfället en liten svacka. Ligger hemma krasslig och det känns som allt jag tränat upp (300 timmar plankor) har försvunnit:( Har en gedigen bantningshistorik med många quick fix som inte varat så länge. Tränat i perioder men lagt av… Är en klassisk allt eller inget person och har lätt att falla dit (är en känslomänniska utan dess like). Men nu har jag bannimej fått nog! Nu ska jag bli en vältränad, balanserad, frisk, stark och härlig mamma utan övervikt (start 93 nu 78 mål 68-70, 1.70 lång). Vill detta men just nu är det lite motigt, många negativa röster i mitt huvud… Så! Därför var det gött att se att du lyckats så bra! Måste läsa om din resa, så himla bra jobbat! Hälsningar Åsa

  • Men så kul, tack! Och bra jobbat hittills! Du vet, precis som jag, att allt inte är förlorat bara för att man är krasslig en vecka eller två. Men jag vet, precis som du, att det känns så :-). Vi får lära oss båda två!
   Läs på, kolla lite under fliken ”om beatatjata” och kategorin ”om mig” och fråga om du har några frågor! Kan jag kan garanterat du, promise!

 2. Å, jag saknar badkaret… allra helst nu på hösten!
  Njuter av en ledig dag idag med barnen 🙂 Det blir nog en sväng till biblioteket men jag tvivlar på att jag hittar Martinas bok, men jag ska leta!

 3. Jag läste den i helgen. Många sköna fniss! Och jag håller med man blir grymt löpsugen, råkade visst bestämma med en kompis att vi ska springa Göteborgsvarvet 2014. Vet inte hur det gick till? Skyller på Martina Haag 😉

  • Ojoj, det var en allvarlig biverkning minst sagt! Riktigt så långt har inte jag gått (men jag har börjat kolla på blocket efter cyklar. Den logiken får jag förklara någon annan gång…)

 4. Bästa Downton! Äntligen. Men innebär troligtvis att jag måste kolla play på det eller Så mycket bättre. Favvoprogrammen big time. För de går väl samtidigt. Krya på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.