Leg day!

En ganska seg och härlig söndag går mot sitt slut. En ganska trött och mör mamma har fått lite energipåfyllning i form av en rejäl powernap (fast två timmar kanske inte riktigt räknas som power utan helt enkelt som nap…), sofftid för att säga farväl till Big Love och ett gymbesök. Premiär för den här periodens benpass och som vanligt var det hemskt, jobbigt, tungt och svettigt. Inte minst för att det var tropiskt klimat på gymmet när vi kom dit! Tur att jag går igång lite på svettlukt numera…

Passet är ganska perfekt faktiskt. Coachen kanske vet vad hon gör, trots allt? Inte bara sadist? Skiiiitjobbigt men ändå liksom…jag. Eller den jag vill vara åtminstone. Och förfärligt men genomförbart. Massor av förbättringspotential så klart. Och så klart var det övningen som jag trodde skulle vara enklast som var helt supermegahemskast. Step up på bänk och så sjunka ner så djupt som möjligt och så upp igen. Ni ser typ på bilden nedan (bortse från att jag tar tag i taket för att inte tappa balansen…). Jag började med en 10 kilos viktplatta i famnen men bytte ganska direkt till 5 kg. Efter första setet körde jag utan vikt. Fyra set, 8 repetitioner, ingen vila. Höger, vänster, höger, vänster… Ni fattar? Så klart vilade jag, jag höll ju på att drunkna i mitt eget svett! Och efter den pärsen, när jag stod och matade på i enbensknäböj med fot på bänk så insåg jag vilket fokus jag hade. Mata, mata, mata. Nöta, nöta, nöta. Stöna, svettas, stånka. Jag märkte inte ens att min medhavda paparazzi hade min mobil och lyckades knäppa några kort… Kanske kan det bli en benträningsälskare av mig också?

En sak är säker: Jag blir starkare. Jag märker det och jag ser det. Små förändringar men jag ser på benen att de fått jobba mer på sistone. Jag gillar´t.

Fokus, kliv upp och upp med benet mot bröstet, ner och sjunk ner så långt det går, tryck upp igen. Hej rumpbränn. Och hej paparazzi-Stor. Och hej fuskBeatatjata som tar tag i taket för att hålla balansen!

9 reaktioner på ”Leg day!

 1. Jag vet inte, men jag gillar inte ben och har svårt att tro att jag kommer att ändra mig… Men det här med stretch – stretchar du eller ger du 17 i det? Jag har tokstela sätesmuskler och stretchar jag inte så vet jag inte hur det skulle bli…

 2. Härligt!!!
  Jag körde intervaller igår på morgonen. Vaknade kl 8 efter en natt ostörd sömn och var pigg, så upp och iväg 🙂 sen har vi fortsatt måla. Så tyvärr är den röda 70-tals tapeten ett minne blott annars hade du fått den 😉 hoppas ni kunde välja ngt. Är det gymmet som ryker för dig nu?
  Idag sista simskolan och sen direkt till förlädramöte. Så idag vilar jag…

  • Japp, snart ryker gymmet! Fast inte träningsmöjligheterna förstås, får bara tänka ut något smart sätt (men kettlebellsen är nog den snyggaste inredningsdetaljen vi har ;-))

 3. Jag har också kört ben idag 🙂 Och det var precis så där jobbigt och svettigt och fasansfullt som benpass kan vara. Men också helt underbart! Jag är stark i ben, men ibland lite feg. Jag orkar mer än vad jag tror, och precis som du skriver handlar det om att nöta, nöta, nöta. Mata, mata, mata. Jag tänkte faktiskt på dig när jag hade tränat färdigt idag och kände mig gråtfärdig men ändå så sjukt lycklig. Man kan allt man vill 🙂

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.