Premiär för nya upplägget

Sitter och eftersvettas över mina äggmackor efter det första passet på mitt nya upplägg.

Om ni har hängt med så vet ni att coachen har ett periodiseringsupplägg åt mig hela hösten. Första omgången var rätt basic med 3×10-tänk. Nu blir det tyngre. Precis som innan är det två pass för gymmet, överkropp och ben. Eftersom jag inte varit så förtjust i benträningen är det dock rätt mycket fokus på det även under överkroppspasset. Hurra… Ett intervallpass för crosstrainern och så två kettlebellpass. Lite snäll är coachen – hon vet att jag gillar mina kulor och att jag är bra med dem. Fokus på tungt där med men det blir så klart en rätt intensiv historia kan jag intyga efter första omgången.

Så upplägget kommande veckor är alltså:
Gympass – överkropp (med väldigt många benövningar). Ungefär 3×6-8 repetitioner, så tungt jag klarar.
Gympass – ben. Ungefär 3×6-8 repetitioner, så tungt jag klarar.
Kettlebellpass – två likadana
Intervallpass – crosstrainer

Veckan blir så här:
Måndag morgon: Kettlebell (check!)
Tisdag morgon: Intervaller
Onsdag morgon: Kettlebell
Torsdag: Vila
Fredag morgon: Överkropp på gymmet
Lördag el söndag: Ben på gymmet

Inga konstigheter!

Men nu mot duschen, bussen och jobbet.

Tränar ni idag?

11 reaktioner på ”Premiär för nya upplägget

 1. Klart jag tränar. Styrka på gymmet direkt efter jobbet, slutar så bra tid så jag hinner ändå hem och laga middagen ”i tid” så nu jag jag haft hela kvällen ”fri” skönt!!
  (Tur att jag hittade den nya sidan 🙂 )

 2. Låter som ett superbra upplägg ju, ska bli spännande att följa. Jag ska springa idag för förta gången på flera veckor, har fått me mig inte mindre än två (!) kollegor att springa när vi slutar kl fyra, sen ska vi ändå bara tillbaks på jobbet kl fem för möte, effektivt och bra! 🙂

 3. Tjena Tanten:) Hoppas att du mår kanon!! Jag har tränat så jag mår lite dåligt idag, lite för hårt pass och sedan cykling 12 km på det och sedan 12 km hem igen ikväll (uppför..) Ha det bäst fina!

 4. Låter som en bra början på en ny vecka:)
  Hur långtr ditt intervallpass på CT? Kan du inte berätta lite om just det upplägget ?

 5. God förmiddag, tränade innan jobbet i morse. Överkroppsstyrka. Sååå skönt!! Nu skulle jag precis skala mitt ägg för att äta till mellis, men jag lyckades få med ett rått ägg. Fick stekt upp ägget, då det inte finns någon fläkt i vårt kök har jag nu förpestat hela kontoret….. 😀 Allt för en macka.

 6. @ Maria S: Hjälp, inget är så utmattande som simhallsbesök! Orkar du träna efter så är du kung…

  @ Skånekullan: Det är bara att försöka! Och orkar du inte alla reps med den tyngre så byter du till den lättare, men kör så många du kan med tyngre först!

  @ Annie: Du hittade hit i alla fall 🙂

 7. Härligt upp lägg av din coach. Jag ska köra coach Olgas styrkeupplägg idag. Kör hemma ikväll när barnen har lagt sig och mannen åkt på gymmet. Tycker det är svårt med vikterna det är två kg i hopp mellan mina hantlar. frågan är om jag klara en ökning på det i bröstpress. Det är för lätt som jag kör nu.
  Har ännu inte orkar köra kl 5 på morgonen

 8. Godmorgon, sitter på jobbet och har redan hunnit med en kopp kaffe. Vilar idag och laddar för simhallen med barnen. Dottern har simskola. Är oftast väldigt seg efter denna dag men kan hända att jag kör ett av mina kortare pass ikväll om jag känner mig pigg, vi får se…
  Förresten gillar jag ditt nya ställe, lättar att läsa i telefonen.
  Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.