SOND 2012 och Bodycomf-coachen hittills

Drygt tre veckor in i min nöta-nöta-nöta-period med coach-hjälp kan jag framförallt konstatera: Det är en utmaning.

Träningen har inte riktigt snurrat på som jag önskat eftersom jag varit krasslig till och från. Ingen av de här veckorna har fått ”full pott” och det har varit jobbigt för mig mentalt, för jag känner det som att jag inte gör det jag ska. Fast givetvis ska jag vila om jag inte mår bra. Det är bara nya Beatatjata som är rädd för att gamla Beatatjata återuppstår om hon inte motas bort med mycket träning. Jag har också en tendens att stuva ihop all träning för att försöka få ihop rätt antal pass. Om jag tex är krasslig måndag, tisdag, onsdag så tänker jag att jag ska träna fyra dagar i sträck sen, och ett dubbelpass på lördagen, för att kunna bocka av alla fem pass i upplägget. Grejen är bara att jag inte orkar det, det blir FÖR intensivt och då tappar jag sugen och tränar kanske inte ändå. Eller med sämre kvalitet. Och så får hjärnan sätta stopp fast kroppen är på gång igen. Det är saker jag ska jobba med och jag lutar mig tryggt mot coachen som barskt upplyser mig om luckorna i mina resonemang. Rationellt förstår jag att det är bättre att träna fyra riktigt grymma pass än fem halvtaskiga men det känns ändå inte tillräckligt (sagt av en tjej som tränade exakt noll pass i veckan för ett par år sedan, jag förstår om en del upplever mig som lite konstig!). Jag oroar mig dock inte – jag gillar och träna och jag vill pusha mig själv mer utanför min bekvämlighetszon för att nå nya framgångar. Bara genom att anlita Helena har jag gjort just det. Håller jag mig frisk kommer det bli hur bra som helst!

Kosten har ju hela tiden varit min största utmaning och den här balansakten är svårare än man tror. Jag har fört dagbok över min kost alla dagar och även gjort noteringar om hur jag mår, hur jag resonerade vid vissa val osv. Dessa har jag sedan klumpat ihop några dagar i taget och skickat till Helena som gett mig feedback. Det hjälper mig att få överblick och att se mönster. Inte bara vad jag äter utan också när, varför, hur den dagen var i övrigt. Det säger mer om mig än jag trodde. Det blir tydligt. Även om jag tror att jag har stenkoll så glömmer jag snabbt att jag den där eftermiddagen slängde i mig en rostmacka i hungerdesperation och att middagen blev sisådär… På en vecka kan det bli ganska många sådana ”små”saker. Överlag har de här veckorna dock gått bra. Det har varit lite ups and downs men inget extremt och sakta men säkert börjar nya tankesätt rota sig. Jag får många bra konkreta tips och tricks från coachen. Ibland (ofta) svider det till. Hon träffar så rätt. Men jag vet att hon har rätt och när jag kommit över första chocken (ja, jag har till och med grinat en liten skvätt!) så har jag förstått poängen.

Vikten och måtten är i princip exakt desamma som när jag startade. I början stressade det mig, jag ska ju komma i (bättre) form! Jag var på väg att föreslå diverse ändringar och tillägg till planen men så korrigerade Helena mig. Hon sa att det är dags för mig att börja följa mina egna planer, genomföra dem, och inte bara komma på nya hela tiden. Ouch igen. Helt rätt. Så det är precis vad jag ska göra. Dessutom känner jag att det händer saker i huvudet även om det inte syns på våg eller måttband. Huvudet är viktigare. Så jag nöter på.

Fortsättning följer! Har ni några frågor så shoot!

Armhävningarna ja... Innan nyår i alla fall?! Det tummar vi på!

 

 

7 reaktioner på ”SOND 2012 och Bodycomf-coachen hittills

  1. Åh som jag känner igen mig! Är du som jag ganska dålig på att klappa dig på axeln efter ett bra pass, och snarare funderar på när du ska få till nästa istället? Tänk om man kunde räkna passen man GJORT på en vecka istället för de man kunde/borde/inbillar sig att man måste…

  2. Åh känner igen mig så i ditt inlägg, det finns liksom ingen energi i kroppen, huvudet vill….till viss del, men inte hela vägen. Vissa dagar får jag till träning och njuter och känner YES, men mat/kosten inte alls bra. Jag känner mig helt enkelt down…har pratat med några nära vänner som känner likadant. Jag brukar vara en person som är glad, pigg, har drivet….men saknar det nu, tror att det är en höstdep light. Inte så mkt som är roligt just nu. Vet då att träning är oerhört viktigt, så min plan är att på på gruppträning där någon som säger vad jag ska göra….så slipper jag tänka, det är min plan det……och jag vet att det kommer gå över, jag bara vet det…..och då fortsätter jag bara. Kraaam hoppas ni får en bra dag, trots kräksjuka å allt.

  3. @ Milla och Sara: Tro mig, jag njuter! Det framgick kanske inte så bra i inlägget ovan men en del av grejen är just att jag är SÅ nöjd och därför lite väl slapp (obalanserad) när det gäller maten. Och jag vill leva hälsosamt, på fler sätt, även om det inte gör någon skillnad alls på kroppen. Jag shoppade ju i helgen och det är en sån grym känsla att gå in i vilken affär som helst, kunna prova 38-40 eller Medium och det sitter bra. Får skriva mer om det här när jag kan!

    @ Joho: Tack! Jag är i alla fall på god väg till topptrim på insidan. Känner hur gamla tankesätt och fällor försvinner mer och mer vilket är otroligt för någon som alltid kämpat mentalt. Kroppsförändringarna är bonus!

  4. Jag tycker att du är stencool och tuff… och insidan av kroppen (inkl huvudet) ÄR ju det viktigaste (även om utsidan förstås påverkar insidan) Det jag ville säga var egentligen att du är i topptrim på insidan, din kropp tackar dig för allt slit tror jag 😀 Och finjusteringar… de fixar du så småningom, heja!

  5. Det är den där balansen jag oxå söker… Hoppas Helena hjälper mig lika bra på måndag när jag börjar 🙂 Sen säger jag lite som Milla ovan: njut lite av framgångarna med!! Kram

  6. Vet inte hur jag ska kommentera detta inlägg men jag läser det lite som att du (ev) sätter ganska stor (mkt stor) press på dig själv. Du har nått FANTASISKA resultat!! Glöm inte bort det! Det är toppen att du vill högre, mer och vidare och du är på god väg och du tar fin hjälp på vägen – det är jättebra. Men, glöm inte bort att vara nöjd, stolt och glad över den resa du faktiskt gjort och dit du faktiskt kommit. Det var det jag ville säga. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.