Tips och recept: Pina Colada-smoothie

För ungefär trehundra år sedan (give or take) så var jag på Hawaii en vecka och åt där den godaste glass jag någonsin ätit. Som ni kanske vet är jag ingen glassoman men den här var verkligen to die for! Det var en (alkoholfri, såklart…) Pina Colada-glass gjorde på apelsinjuice, färska ananasbitar, kokosmjölk och kokosflingor. Som isglass och gräddglass på samma gång. Jag har ingen aning om hur många jag åt men jag vet att de tog slut i frysdisken på hotellets lilla shop!

För ett tag sedan såg jag detta recept i Oxygen och gjorde ett första försök förra veckan. Oh. My. God. Så fantastiskt gott! Inte glass men samma underbara smak (och kanske går det att frysa?!). Jag drack några hinkar ett par kvällar i rad, sedan var ju tvungen att skapa lite distans för att inte gå helt bananas… Den innehåller trots allt en hel del energi och snabba kolhydrater, även om det är hälsosamma sådana (enligt mig i alla fall!). Idag efter morgonens styrkepass passade den dock utmärkt ur alla synvinklar! Och jag har så det räcker till en laddning till i kylen, kanske får bli en till efter gymmet imorgon…

Pina Colada-smoothie (detta blir en rejäl sats till en Beatatjata eller lite mer normala glas till två personer…)

2 dl kokosmjölk (jag hade light hemma)
2 ananasringar/en halv burk ananaskross
1 dl av ananasspadet (juice, inte syrup) eller 1 dl apelsinjuice (blir ännu söt-syrligare då, supergott!)
1/2 frusen banan
1 dl vaniljproteinpulver
1 msk kokosflingor

Mixa allt (min mixer har fått krupp, därav den bökiga assistenten…), spara lite av kokosflingorna och strö på toppen. YUM!!

 

Obs: Kan verka beroendeframkallande – testa på egen risk.

 

 

 

7 reaktioner på ”Tips och recept: Pina Colada-smoothie

  1. @ Annica: Tack för tipset! Jag hade några gamla burkar i skåpet, använder nästan aldrig kokosmjölk tydligen (förrän nu…)

    @ Fredag: Nej! Det kräver självbehärskning 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.