Bara bra mat-dag

Nog för att balansen är lite (mycket) skev åt sötsakshållet men ibland får jag till det, minsann! Och just de här, bara-bra-mat-dagarna ska så klart bli fler. Och det jag menar med bra mat kanske inte är det DU menar med bra mat men det struntar jag i. Jag tror att jag hittat mitt sätt att äta.

Dagen startade med aminosyror innan/under träningspasset och följdes av två knäckemackor, Wasa Sport, med två kokta ägg och lite lättmajo. Te till det! Så fort jag kommer till jobbet fyller jag vattenflaskan och kaffekoppen (alltid kaffe med mjölk!) och njuter. Dagens mid morning snack var ungefär 2 dl kvarg med hallon/mango-blandning (från frysdisken, fyller en burk söndag kväll, tar med till jobbet tillsammans med några burkar kvarg och har till ett gäng mellanmål under veckan). Toppade med några valnötter, grönt te till. Matlådan bjöd lax, bulgur, broccoli och en liten burk sallad till lunch. Proteinlatte och en (stor!) sked jordnötssmör på eftermiddagen följt av en halv proteinbar (Swebar) från nödlådan. Så himla hungrig idag!

Jag har det så lyxigt att jag har en hemmaman två dagar i veckan. Då kommer jag hem till dukat bord (och idag – veckostädat hem). Barnafadern själv äter dock innan vi andra de dagarna, sen träffas vi vid tåget när jag kommer från stan, jag skjutsar honom till hans jobb och åker hem med barnen och äter…  Idag var det en gammal trotjänare till middag. En supergod pastasås med räkor, färsk broccoli, röd paprika, schalottenlök och lätt creme fraiche Tomat/Basilika. Bara fräsa, blanda och sist i med räkorna. Fullkornspasta für alle och på hushållspapper låg färdigstrimlad zucchini till mig. Jag kokade upp vatten i vattenkokaren, hällde ner med zucchinin i en kastrull och blandade ner lite pasta också. Enkelt och gott!

Nu har jag precis fått i mig lite kvällsmat också. Ett kokt ägg med lite skagenröra på. Och en stor kopp grönt te med lite lenande honung i. Det där killekillet som försvann ur halsen? Det lämnade plats för skrapeliskrap… Så – sova gott, gurgla saltvatten (I hate it, Lotta, men jag försöker varje gång!) och så vaknar jag fit for fight för en härlig ledig fredag, eller va?!

 

Har du ätit något gott idag?

 

7 reaktioner på ”Bara bra mat-dag

 1. @ therese: HAha, ja ta med honom den 22e så får han bygga färdigt staketet :-). Men köttfärssås är också gott!

  @ Maria S: Åh, hemmagjort äppelmos, gott!

  @ Pia: Ja, han är bra han! Är glad att jag hittade till dig till slut, nu ser jag fram emot massa inspiration!

  @ Sara: Tycker det låter som en jättebra dag! Och det jag gillar med min föregående vecka, som jag skrev om tidigare, är att jag ätit en massa bra måltider och några mindre bra. Förr hade jag ju gått all in hela veckan, månaden, året…

  @Fredag: Låter också som en bra dag!

 2. Ser ju fantastiskt gott ut det där! Låter som en väldigt god och nyttig matdag 🙂
  Min torsdag såg ut så här:
  Frukost – havregrynsgröt med lite äggvita, nekatarin och mjölk
  Förmiddagsmellis – En liiiiten bit princesstårta eftersom en kollega fyllde 50 år
  Lunch – tråkig jambalaya i lunchmatsalen utdrygad med mängder av rårivna morötter och broccoli
  Eftermiddagsmellis – tre små proteinboostade muffins med kaffe
  All in all, helt ok 🙂
  Middag – Fläskpannkaka till resten av familjen men jag åt tonfisk/keso och blandade grönsaker (snabbmat!)
  Kvällsmål – ett kokt ägg på två finn crisp

 3. jo jag har ätit mycket gott idag, men inte bara bra grejer. dock har det gått bra ändå, jag är mycket nöjd med min dag. frukost: keso med js och en skivad banan. maaaassa kaffe med mjölk. lunch åt jag på jobbet så det blev potatis- och purjolöksoppa, till det tre knäcke med bregott. sååå gott, men som sagt, kanske inte det jag hade valt om jag stått hemma och gjort matlåda. mellis hemma var först en liten kanelbulle, sen gjorde jag proteinbollar och åt två sånna. middag köttfärssås och sötpotatis. kvällsmat keso med cashewnötter. mycket mat idag men jag känner mig ändå nöjd! 🙂

 4. Vilken ljuvlig man du har 🙂 Bra matdag här också. Sitter och skrattar då det hela tiden plingar till i telefonen om nya kommentarer. Jag svarar på dina frågor imorgon hos dig. God natt! här är ju klockan redan 22.30..

 5. Oxå haft en bra matdag idag. Från frukost till mitt kvällsmellis som idag var nygjord äppelmos, kesella, kardemumma (blir kanel så fort jag handlat ny) och lite cashewnöltter. Sovgott!

 6. Nä du, nu vill jag allt att vi gör slag i saken och byter män! Kan vi byta helgen den 22:a? Din middag ser väldigt mycket godare ut än det som jag blev bjuden på – köttfärssås…. Fast den var god, maken hade hittat en flaska chilisås som jag trodde jag gömt väl. Min matdag har blivit som följer – havregrynsgröt med mosad banan och mycket kanel + ett ägg. Mellis – mixad kvar med hallon. Lunchen bestod av biffstroganoff och klyftpotatis. Eftermiddagsmellis: kaffe + två små proteinbars. Middag – köttfärssås med blomkål + 1/2 avocado. Kvällsmellis keso med varma hallon/blåbär + hackad mandel samt en stor kopp grönt te.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.