Beataklyschtjata

Stereotyper finns och det gör mig ingenting egentligen men det finns några stycken som stör mig lite. Som bilden av den trötta, stressade småbarnsmamman som har lite för kort om tid på morgonen och springer runt och drar fram barnkläder samtidigt som hon borstar tänderna, skäller på trötta små stackare medan hon trampar på utslängda legobitar, svär och hoppar på ett ben och slänger ner en trökig gammal banan i skolväskan och hastar iväg till fritids och förskola med andan i halsen och alldeles för liten marginal för tåget bara för att komma på att mobilen ligger kvar hemma. Som om vi småbarnsmammor per default är trötta och dåliga på att planera och förbereda kvällen innan och alltid har för många saker i huvudet så att några grejer trillar ur! Som om vi inte är vuxna människor som kan ta ansvar för vår vardag och framförallt inte skyller små kottar för de egna bristerna! Det gillar jag inte.

Så jag ska inte berätta om min onsdagsmorgon.

Idag hedrade jag i alla fall mitt löfte om att vila vid minsta lilla killekillbacillkänning och tränade inte på morgonen eftersom det är lite svårare att avgöra hälsotillståndet när man inte är vaken. Igår var det lite skrapigt i halsen. Idag känns det nog bra, tror jag, och det kanske kan bli ett eftermiddagspass trots allt. Får se!

Men först ska jag dricka upp min görasketastora lyxcappuccino och låta koffeinet work its magic och jobba sju kvart i timmen och samtidigt fundera på om det är dags att klippa av mig håret igen nu när det precis blivit lite längre för egentligen passar jag inte i långt hår men varje gång jag klippt det kort inser jag hur mycket fix det är med det korta och så vill jag ha långa svepande lockar istället och så glömmer jag av att jag har världens mest avlånga ansikte som blir ännu mer avlångt när håret hänger och dessutom är det totalt olockigt och kräver en del fix för att se fixat ut. Inte alls som på film där de kan stå i en orkan och vara jättesnygga. Märkligt det där.

Hej hej kaffetjej (obs, ej sådan konungen trakterar)

 

 

4 reaktioner på ”Beataklyschtjata

 1. Hello Gorgeous!! Spännande med klippning. Du har så fint hår:) Jag gillar när det blir lite kortare för det kryper upp lite och ser tjockare ut. Jag skrattar när jag läser Emmas inlägg nedan om luggen… Jag har klippt lugg och nu ser jag inte ut längre… drar den åt sidan så jag ser ut som en vettvilling-mördare-med-knasig-frisyr istället. Kanske jag blivit mindre fåfäng? hahahha. kram

 2. @ Vern: Ja, vågar jag… Någon gång har jag lovat mig själv att klippa riktigt kort. Gjorde ett försök för…13 (!) år sedan och blev lite för lik Sue Ellen. Tror jag måste gå superkort för att det ska funka, har så fint och mjukt hår så det blir liksom ingenting om jag inte fönar, stylar, plattar, fixar.

  @ EmmaL: Samma här. Aningens självfall (inte så att det syns men det förstör luggar och sånt!) och konstiga virvlar! Plus att jag bli galen på hår i ansiktet och absolut MÅSTE sätta upp när jag tränar, fattar inte hur folk kan träna med utsläppt hår?! Sätter dessutom upp håret så fort jag kommer hem osv. Försöker ha det utsläppt på jobbet men det blir 50/50 (eftersom jag inte tvättar så ofta och det är ofräscht…)

 3. Jag har samma tankar kring hår. Länge länge länge haft långt hår – åh så skönt när man var mammaledig. Körde nopoo och var nöjd. Men sen började jag jobba och det var inte lika kul med tofs jämt. ville ha frisyr. Men vägrar (och är i prinicp förbjuden av maken) att klippa lugg. (Och för att du inte ska bli orolig för att jag är förtryckt hemma angående makens förbud kan jag meddela att det är för att han har tröttnat på mitt gnäll kring varje luggklippning – nöjd i 2-3 veckor, sedan blir luggen bråkig, mitt självfall gör sig påmint och spoilers står ut åt sidorna… så han försöker bara påminna mig varje gång – du hatar lugg!). Jag tycker det är snyggt med lugg – MEN det är svårt när man har självfall och är rätt lat = Emma. Problemet med att ha lång lugg är dock att den är ivägen. HELA TIDEN! Jag hatar att ha håret i ansiktet när jag jobbar, när jag i farten så det slutar ofta med att den… sätts upp.

  Så tills jag kommit på hur jag vill ha det fortsätter jag med min lite längre page, lattjar med färg (just nu ganska ljus) och hoppas att den perfekta frisyren dyker upp.

  Ja jösses, jag är nog lite speedad efter intervallpass och kaffe. =)

 4. Underbara du!!!! Hade lite liknande morgon även jag… trots pappaledig pappa i huset…. Försov mig helt enkelt. Inte barnens fel det heller…
  Trixet med kort hår är ju att det ska klippas tillräckligt kort för att kräva minimalt fix. Vax, lite rufs och fixera med spray: KLART!!!! Vågar du?
  Ha en härlig dag. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.