Euphoria!!

Asgrymt pass!! Helhög på endorfiner, glad ända in i märgen (och svettig ända in i märgen med). Får berätta mer sen, nu ska vi till kyrkan för gudstjänst och lunch. Det blir väl tre fiskar och fem bröd som räcker till alla när vi välsignar dem. Och sen ska vi gå på vattnet och grilla marshmallows över en brinnande buske. Just another sunday at pingstkyrkan med andra ord.

Nej, riktigt så ser söndagarna inte ut faktiskt. Det är en himla massa härliga människor i alla åldrar som samlas, pratar, ber, sjunger, lyssnar på predikan, delar med sig av saker man är tacksam för eller behöver hjälp med och fikar och leker och stojar och myser. Ifall ni undrar. En gemenskap jag önskar åt alla. Church für alle!

Så varför inte en söndagfråga så här spontant. Som visserligen inte har med träning att göra men jag är nyfiken. Tror du på något?

14 reaktioner på ”Euphoria!!

 1. @ Therese: Man kan döpa även större barn om man vill, vanligare än man tror! Säger iaf min prästsyster 🙂

  @ Pia: En liten bönegrupp låter iaf mysigt! Men jag trivs i det stora sammanhanget med får jag erkänna. Trodde inte det först men nu ser jag fördelarna med både ock. Men det är viktigt att hitta SIN plats!

  @ Pekingmamma: Hej du pingstvän :-). Gör inte ni sånt på era gudstjänster?! 😉

  @ Emma L: Och jag respekterar givetvis att du inte tror! Fast att tro på livet, kärleken och människan är inte dåligt minsann!

  @ Annelie: Härlig trosbekännelse! Lycka till med höstplanering och träning och allt, det blir en bra höst!

 2. Tror på att Jesus har dött och uppstått för oss. Har varit med i lite olika kyrkor men har nu hittat till en EFS/svenska kyrkan församling som både jag och maken känner oss hemma i.
  Har haft riktigt dålig träningssommar och känner att jeansen sitter lite för tajt igen. Men så snart vi fått ordning på vårt boende ska det bli träna och äta rätt av! (att kuska runt hela sommaren hos familj och vänner och nu åka tillbaka till hemstaden för att bo i husvagn då inte huset är klart är inte strålande för min träning och motivation. Tröstätandet har fått stor del i sommar….)

 3. Jag är uppvuxen i ett kristet hem på mammas sida. Först missionskyrkan och sedan, när mamma gifte om sig bytte de till EFS. Hennes man är djupt engagerad inom EFS Småland och ordförande på en sommarkyrka utanför Vimmerby som drivs av olika frikyrkor runt omkring V-by (bland annat Pingstkyrkan). Jag gick i barntimman, Nying, Scouter när jag var liten. Den dagen jag själv kunde välja valde jag att inte vara med i kyrkan. Jag tror inte på det. Jag respekterar självklart min familj att de tro, jag går i kyrkan en gång om året och vid bröllop och dop. Är med i svenska kyrkan men delar inte troendet. Kanske finns det något mer. Men som den rationella människa jag är kan jag inte riktigt se det. Vad tror jag på då? Livet, Kärleken, Människan!

 4. Hahahah! Skön beskrivning på vad ni gör i er kyrka. Ungefär samma som vi i vår – jag är också Pingsttant. Sitter i församlingsledningen, jag vi har bytt namn från äldstekår till Försmlingsledarna. Känns lite roligare 🙂
  Kul med en Pingstsyster här bland mammor, mat och träning. 🙂

 5. Jag är troende kristen. Har fått en kristen uppfostran så det har alltid funnits med mig. Är inte aktiv i någon församling, tyvärr. Har inte hittat någon som jag trivs i ännu. Har en liten bönegrupp med mina nära och kära.

 6. Ni verkar ha väldigt trevligt tillsammans. 🙂 Jag är medlem i svenska kyrkan. Som barn var jag med i kyrkans barntimmar, konfirmerat mig, gift mig i kyrka. Gillar att gå i kyrkan, helst på midnattsmässan under jul. Men något jag ängrar lite idag är att vi inte döpte våra barn….

 7. @ Soso: Kärleken är bra att tro på!! Det gör jag med!
  Jag är uppvuxen i ett typ-kristet hem, svenska kyrkan. Gått i söndagsskola, sjungit i barnkör, scouter, konfirmerat mig osv. Aktiv som tonåring i diverse aktiviteter i missionskyrkan. Efter konfirmationen gled jag dock bort, sökte på många olika sätt och olika vägar. Ville tro men hittade inte fram, liksom. Tills jag träffade några övertygat kristna vänner och såg i dem det jag ville ha. Lärde mig om Jesus och Gud och helig ande på ett sätt som jag aldrig gjort innan, trots en sorts kristen uppfostran. Bestämde mig för att bli kristen när jag var 20. Gick med i en församling först när jag var 27, då var det missionskyrkan. När vi flyttade till Mullsjö blev det pingst, den församling min man är uppvuxen inom.

  @ Face: Jag förstod! Och det är skönt, eller till och med oumbärligt för mig. Att alltid ha så nära, att alltid kunna bli buren. Trygghet.

  @ Sara: Gemenskap och samhörighet kan man förstås ha ändå men för mig är den kristna gemenskapen speciell, så klart – annars hade jag ju inte valt att tillhöra den. För visst handlar det om den personliga relationen med Gud, ens egna tro, men också att dela den med andra. Kärlek som delas blir större, liksom. Vi pratade, maken och jag, om hur det känns som att vi älskar båda våra barn mer sedan vi fick tvåan. Inte för att vi älskade Stor mindre förut men när Liten kom så blev inte kärleken bara dubbelt så stor, den blev ännu större. Förstår du? Och så är det med den kristna gemenskapen också, tycker jag!

  @ AnnaL: På sätt och vis tror jag att alla människor söker, på ett eller annat plan. Och den som söker ska finna :-).

  @ Anna-KarinT: vad härligt att läsa! Inte att du hade det jobbigt, förstås, men om den upplevelse som kom ur det jobbiga. För just så är det, jag kan inte övertyga någon om att tro, det måste vara en personlig upplevelse. Underbart, att du bara vet. Jag förstår precis. Och vill du ta del av någon församling så kan det vara jättehärligt (se mitt svar till Sara också). Men det är inget måste, man kan tillhöra andra sammanhang också (om du VILL). Jag var inte med i en ”riktig” församling under de första 7 åren av mitt kristna liv men hade en nära grupp av troende vänner som var min församling, liksom.

  @ Helene: åh vad spännande! Och att tro på mål är jätteviktigt, jag tror på dig! Du kommer klara det galant!

 8. Jag har anmält mig tii Triathlon 2013 hjälp, nu ska jag träna simning och cykling, löpningen går nog bra, köpt våtdräkt redan. Jag tror på nya mål det driver mig framåt

 9. Har nog alltid varit lite halvtroende (nä, egentligen kan man nog inte vara det… oengagerat troende? I alla fall inte övertygad). Men hade en upplevelse för förra året som gjorde mig just övertygad. Har aldrig varit så svag, ledsen eller rädd – du vet, när det enda man orkar be om är hjälp? Inte gör så, gör si. Utan bara ”hjälp mig”. Då fanns Gud där. Närvarande, på riktigt. Sådär på riktigt så att jag inte ens tänker på det som att tro längre, utan jag bara vet.

  Sen har jag inte riktigt orkat ta tag i vad det får för konsekvenser. Men tänker att det får komma efterhand. Är inte aktiv i någon kyrka och det steget känns jättejättelångt.

 10. Hmm, trixiig fråga det där… Kan väl säga att jag fortfarande söker?? Uppvuxen i ett väldigt inte troende hem har jag inte haft låt med mig därifrån. Har väl egentligen börjat tro alltmer sedan jag började jobba me det jag gör. Har ett behov av att få tro att det finns någon Psom ser efter varje människa var denne än befinner sig, att det finns nÅgon som tar hand om oss när vi inte längre finns på jorden. Och så tror jag på alla människors lika värde o hela den baletten:) och så har jag barnen på pingstkyrkans förskola med:). Som sagt jag är inte hela vägen framme :)!! Sökandet fortsätter!

 11. Tror inte på något speciellt, men när jag läser om er gemenskap så känner jag att jag gärna hade velat ha en sån samhörighet någonstans…

 12. Oj slutet på min kommentar blev lite märklig. Känns skönt att prata med Gud när livet är svårt menade jag nog:))))

 13. Uppfostrad muslim men skulle inte säga att jag praktiserar Islam idag. Tror dock på Gud och har ett stort behov av att ”prata” med Gud, speciellt när det känns svårt. Känns skönt tycker jag:)

 14. Jag vet inte… Jag har svårt att tro, men också svårt att inte tro… Är väl typiskt svenskt kristen men inte aktivt troende när det gäller Gud.
  Däremot vet jag att jag tror på KÄRLEKEN i livet.
  Är du uppfostrad i pingströrelsen eller har du valt det senare i livet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.