Dagens ben och mage

Vad härligt att läsa era kommentarer till inlägget nedan. Fortsätt gärna kommentera! Det finns så klart inga rätta eller fel svar: jag är bara nyfiken på er alla. Jag ska svara på frågor och kommentera jag med direkt i inlägget alldeles strax men först berätta om dagens grymmepass på gymmet.

Totalt opepp när jag vaknade men jag hade tid innan vi skulle till kyrkan och jag kände bara att jag ville ha det överstökat, inte ha ”jag måste träna” hängande över mig resten av dagen. Så till gymmet begav jag mig. Värmde upp kort och satte sedan igång med benböj i Smithsmaskinen. Och där fick jag min snilleblixt, i stil med Röntgen och Edison och Whoever som kom på jordnötssmör. Jag skulle köra ben och mage. Jag gillar inte att träna ben. Jag gillar inte att träna mage. Så en kombination, där jag får vila från det ena medan jag gör det andra och då får möjlighet att längta tills det andra är slut så att jag får göra det första igen vore ju käckt. Hängde ni med? Det handlar om att lura kroppen lite helt enkelt (extremt lättlurad är jag, oh yes).

Så jag körde benböj och mellan seten körde jag planka mot en pilatesboll. Sedan tåhävningar i smithen varvat med samma sorts planka mot boll. Flyttade bort till benpressen, körde ett set och flyttade sedan över till bollen och körde planka med fötterna på bollen och benindrag. Tråkigt, tråkigt, tillbaka till benpressen igen. Tråkigt, tråkigt – tillbaka till bollen. Ni fattar nu? Körde lårcurl varvat med planka mot boll med rullningar (små rörelser med armbågarna). Benspark varvat med planka mot boll med ta-fram-benet-och-toucha-motsatta-sidan-för-att-få-en-rotation (yup, that´s the technical term). Abductor (gynstolen, ni vet) varvat med samma sorts rotationsplanka mot boll. Sen avslutade jag hela baletten med höftlyft och lårcurl med boll. Ingår egentligen inte i upplägget men jag var så i gasen och ville verkligen kräma ur det sista.

Jag svettades! Jag stönade! Jag grimaserade! Jag hade baske mig roligt! En timmes härlig, endorfinskapande, träningsglädjepass – precis de där man strävar efter och önskar varje dag men kanske inte får till. Love it. Love, love, love!

Grimaser! Stön! Svett! Och planka mot boll med ta-fram-benet-och-toucha-motsatta-sidan-för-att-få-en-rotation

5 reaktioner på ”Dagens ben och mage

  1. @ mullsjö-cissi: Jag har inte bollen mot en vägg längre men det hade jag i början! Det ÄR skitsvårt att hålla kvar den, det är meningen! Aktivera alla de där små musklerna! Börja mot en vägg och hitta rätt och sen flyttar du ut – try it 🙂

  2. Undrar en sak: Har du bollen mot en vägg eller ligger den och kan rulla iväg när som helst? Jag gjorde några övningar med bollen mitt på golvet, jag får ju fokusera h e l a tiden på att hålla den på plats.
    Sen testade jag att lägga den mot väggen och då fick jag åtminstone lite kontroll men det kändes lite som fusk…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.