Springa intervaller (helst utan zombierådjur)

Alla som är tröttare än jag räcker upp en hand!

Okej, några då, med bebisar och annat som håller er vakna. Men jag är NÄSTAN tröttast av alla, tror jag! Flera nätter med trasslig sömn, Liten är inne i någon slags rolig vaken-på-natten-period. Späckad dag med jobb, BVC-tid, föräldrasamtal på skolan och annat smått och gott.

Det var inte världens mest peppade Beatatjata som tog sig upp och ut imorse men att få inviga de nya Röhnisch-tightsen lockade en del… Planen var intervaller och planen följdes. Jag gick upp till motionsspåret och började med fem minuters långsam jogg. Som höll på att bli spring-för-livet när ett rådjur hoppade ut (kanske aningen mer rädd för mig än jag för den). Sen lyckades jag jaga upp mig och bli rädd för allt annat som eventuellt kan stryka runt i en mörk skog (för det ÄR mörkt på morgonen, och lamporna var inte tända och för några år sedan var det björnvarning här och jag har sett The Walking Dead och vet att jag inte vill träffa zombie-rådjur i skogen). Så därför sprang jag fram och tillbaka på den delen av slingan som går längs med ett öppet fält och bilvägen. Om någon trött person tittade ut ur fönstret runt halv sex imorse så kan den personen känt sig snurrigare än vanligt. (”Där springer hon. Och där springer hon igen. Och där springer hon igen?!”)

Hur som helst. Jag körde intervaller på minuten. En minut springa så snabbt jag orkar, en minut långsam jogg. Upprepa 10 gånger, dvs totalt 20 minuter (25 med uppvärmningen). Intressant! De snabba minuterna låg jag runt 5.30 min/km vilket inte skulle sagt mig någonting för ett par månader sedan. Nu vet jag att det är så normalt fölk springer när de tar en sån där lugn och skön löptur, typ. Jättesnabbt, tycker jag. Men samtidigt, orkar jag springa så i en minut så orkar jag snart i två och sen i tre… Ni fattar. Milen under timmen är bara ett par veckor bort, max.

Eller kanske inte. För faktum är att jag har lovat mig själv att inte pressa kroppen till att springa om jag får ont. Och jag får ont. Men jag pressar kroppen ändå. Så jag måste fundera lite på det här känner jag.

Och där sätter jag punkt för ikväll. Måste natta, förbereda, slappa och sova innan det är dags för styrka i hemmagymmet imorgon bitti. Hörs sen?

Hej på mig i nya powerbyxor som enligt Runkeeper sprang strax under 5 min/km vid något tillfälle i morse. Säkert i flera sekunder.

7 reaktioner på ”Springa intervaller (helst utan zombierådjur)

 1. @ Mrsmetal: Haha, har du hittat dem nu då? det är 7/8-tights, finns på rohnisch.com i shape fit-kategorin. Erkänn att man blir lite dum i huvudet av sömnbrist… Tur att det går över när man får sova igen!

  @ Sara: Du kan ha hört det från mig?! Jag har kollat upp appen och är sugen på att testa, bara för bloggens skull. och för att jag älskar zombiesar! Kostade en slant men det kan ju gå på nöjes-kontot ;-).

  @ kristina: Jag får ont i höfter, knän och fotleder. Lite i hälsenorna men det är pga löpningen förstår jag och jag gör tåhävningar och stretchar noga efter. Det andra är svårt att avgöra om det är löpningen eller ledvärken. En sak att det gör ont lite under och efter (knäna känns ju gärna lite ”råa” efter ett jobbigt pass) men när jag ligger och har värk på nätterna så känns det mer som att lederna tagit stryk. Men jag vet inte… Haft lite ont i axlar, armbågar och handleder på sistone också. Det är ju inte löprelaterat utan kanske snarare tecken på att det är lite inflammationer i kroppen. Jag laborerar vidare!

  @ Lotta: Kram på dig!!

 2. Helt klart att du först och främst måste lyssna på din kropp. Tråkigt om det innebär mindre löpning 😦
  Vart får du ont när du springer? Har du kollat på specifik styrketräning alt. funktionell stretching för just de delarna av kroppen?

 3. Snygga tights 🙂
  Här blev det vila efter 3 dagar hård träning. Imorrn kör jag igen, ska testköra ett av mina pass från min nya PT. Längtar! Sovgott sen.

 4. Bra jobbat! Men förstår att det var lite läskigt i skogen. Det får mig osökt att tänka på en zombie-app till telefonen som jag har läst om någonstans. Du typ springer i godan ro med musik i öronen och så plötsligt när det är dags för intervallen hör du zombies som vrålar och vill äta upp dig = springa som en galning tills du inte hör dem längre = du har sprungit ifrån dem. Fortsätt spring i godan ro tills zombisarna kommer ikapp dig igen osv. osv. osv. tills du är färdig eller tills de lyckas ta dig 🙂

 5. Jag är tröttare, prömis!
  Körde överkropp och intervaller nu på kvällen eftersom det varit skolstart idag. Fick sova en stund på em, annars hade träningen fått vänta, lite sömn och hård träning är ingen bra kombo.
  Har letat efter de där tightsen men vet inte exakt vilka det är, har du tid att skicka länken på just de byxorna? Behöver nåt som sitter åt lite mer när det blir dags för backintervaller om nån månad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.