Uppföljaren

Ja, det var som sagt dags att tackla mitt lilla Mount Everest (fast mycket värre, förstås). Målet för dagens lufstur var att springa åtminstone i 40 minuter och gärna 6 km. Att jag skulle få en bra snittid (och med bra menar jag under 7 minuter per kilometer, dvs Beatatjata-bra) hade jag inte så stora förhoppningar om eftersom motionsspåret är backigt och särskilt extrasvansen som måste till för att det ska bli 5 kilometer. Uppåt, uppåt, uppåt. Och på nedvägen känns det som att det går lika mycket uppåt igen, vilket bara är möjligt i B-skräckisar.

Och som en B-skräckis kändes det nästan. Inte de första två tredjedelarna, då lufsade jag på i rätt normal takt och kunde tänka på lite allt möjligt och njuta av det perfekta springvädret. Men den när jag började ta mig uppför berget var det tungt och gick låååångsamt. Jag höll mig i joggrörelse hela tiden och det är jag mycket nöjd med! Sträckan mot målet, samma ställe där jag startat, var jättejobbig men jag såg ändå ljuset i tunneln. Tills jag checkade pulsklockan och såg att ja, jag hade sprungit i 40 minuter men bara 5,5 km. ”500 meter till orkar jag”, tänkte jag och fortsatte en bit på hemvägen. Och när jag ändå hade kommit en bit till kunde jag ju lika gärna springa tills jag nådde 45 minuter. Och när jag väl kommit dit kunde jag väl lika gärna springa förbi alla hus på vår gata så att grannarna kunde titta ut och bli imponerade över att jag var ute och motionerade på söndagmorgonen (oh yeah, I´m that shallow!). Och när jag väl nådde ytterdörren så hade jag bara ett par hundra meter kvar till 7-kilometersstrecket så då kunde jag ju lika gärna ta en kort runda till.

Och sen dog jag en smula. Men blev lite sur för att jag inte sprang i två sekunder till så att det blev en lite jämnare tid på klockan.

Stretchade på altanen, precis allt gör ont men jag är så himla nöjd! Sämsta snittiden hittills, 7.22 min/km enligt Runkeeper men det bryr jag mig inte om. Jag har precis joggat 7 kilometer. Jag har joggat i 52 minuter i sträck. Jag är grym.

Fyllde på med värsta största frukosten efter (bara aminosyror i magen innan). Smoothie på vaniljproteinpulver, fryst banan, fryst mango, lite apelsinjuice. Gröt. Ägg. Smörgås på surdegsbröd och en rejäl balja te. Vatten, vatten, vatten. Glad, glad, glad!

Före och efter.

Armhävningar i trappan gjorde jag också, förstås. Och kolla på första bilden, ser det inte nästan ut som att man kan ana bröstmuskler där någonstans? Synvilla? I´ll keep working on those pecs!

Vad gör ni idag?

17 reaktioner på ”Uppföljaren

 1. Signaler är jag helt dålig på. Men den här veckan är det inbokad Breaking News-häng och rödvinskväll till helgen så jag antar att jag ändå måste vara något av ett uppskattat sällskap. Tänkte bara uppdatera om det med tanke på att tystnaden är total på min blogg gällande ämnet 😉 och vem vet, jag kanske bara är lika trög som dig 😉 som inte förstås alltså. Men vi får se.

 2. @ AnnaE: Nä, det stämmer inte riktigt med pulsklockans mätning iaf. Har hört att Runkeeper inte är så tillförlitligt men det räcker för mina behov. Igår diffade det ett par hundra meter på runkeeper och pulsklockan, runkeeper visade längre än klockan.

  Pulsklockan är en Garmin forerunner 305. En lite äldre modell som jag lånat av en kompis. Det finns garanterat tjusigare varianter på marknaden men för mig räcker det. Jag har inte koll på alla finesser, tycker det är kul att ha koll på pulsen ibland (särskilt vid intervaller) och igår var det passande för att mäta sträckan och tiden på ett bra sätt. Och för att se pulsen, så klart. Kan inget om pulsklockor men kolla med Lotta-fokuserad energi och Bodycomf-helena, de har koll på grejerna!

 3. Bra jobbat, duktiga dig!!
  En fråga, jag upplever att Runkeeper inte stämmer exakt på km, är det samma för dig? Min säger att jag sprungit mindre än jag vet att jag gjort, då jag springer en utmätt slinga.
  En annan fråga, är det en pulsklocka du har?? Någon du kan rekommendera?
  Tack (återigen) för en bra blogg 🙂

 4. Tack hörni, jag känner mig grym! LÄste i Oxygen att man ska vara sin egen cheerleader – you don´t have to tell me twice 🙂

  @ Cilla: Tack för rapport! Är urdålig på det där med signaler och annat bös. Var övertygad om att jag inte skulle få barnafadern på kroken förrän jag fick det. Och han bara ”men ååååh, du är så himla trög…” Men, fint ordnad är en bra signal, vill han träffas igen är det ytterligare en bra signal. Bara så du vet 🙂

  @ Vevve: Men så kan man ju inte göra, det är ju fusk!! Hade jag bara tittat på klockan hade jag säkert hoppat runt ett par sekunder, bara för att, men nu var jag så fokuserad på kilometrarna 🙂

 5. Men görsketa bra! Du sprang 7 kilometer och höll i gång i 52 minuter. Vilken känsla 🙂 Och nej, jag skulle inte säga att bröstmusklerna är någon synvilla. Keep up the good work.

  Angående rapporten från igår: Kvällen kunde inte ha blivit mer trevlig. Filmen var mycket sevärd (se den!) och rävhanen tåls att ges ett par extra komplimanger för att han fixat allt så fint. Jag rörde inte ett finger på hela kvällen, snacka om att bli uppvaktad. Men! Jag tror att rävhonans intresse för rävhanen är större än tvärtom. Inga fysiska beröringar så långt ögat kan nå. Jag är ju inte så bra på det där med att läsa signaler förstås och jag vet inte hur bra jag är på att sända ut signaler heller. Jag skulle behöva en handbok. Eller tips från någon som kan 😉 frågar du mig ses rävhonan och rävhanen fler gånger, men jag vet inte. Det kan också vara så att jag har tolkat allt helt fel. Stay tuned helt enkelt.

  Ha en finfin söndag asgrymma Beatatjata och kram på dej!

 6. Good work!!! Så himla bra jobbat av dig, kanon bra, jag skulle stupa efter 5km, jag är ingen löpare hellre på cykel.
  Njut nu av söndagen
  Kram

 7. Grattis, vad härligt bra jobbat! Här firas det restaurangdagen, så vi har varit och ätit en massa gott . Ett jogginpass planerat för senare idag.

 8. Klart du är grym! Idag blir det pw/jogg och kolla på fotbollsmatch. Sen skulle jag behöva städa och röja… vi får väl se. Kanske jag är lite social med min bror istället 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.