Redemption pants

Okej, byxorna är sköna och bra. Och även om de inte var till så stor hjälp igår så hjälpte de mig idag. (och ja, jag hade samma kläder idag och nej, jag har inte tvättat dem emellan.)

På väg till jobbet nu, lite extra tidigt igen för hela dagen är fylld med möten och jag behöver förbereda en hel del. Inget gymbesök idag heller, med andra ord, men jag var fast besluten att ge mig själv lite umpf för att klara dagen på bästa sätt. Rygg och biceps var det dags för och för att hinna med så mycket som möjligt på max 25 minuter så körde jag mitt hemmaupplägg i cirkelform.

Jag satte gymbossen på en-minuts-intervaller men mest för att hålla koll på klockan – jag körde till max på varje övning innan jag gick vidare till nästa, utan vila emellan. Ibland tog det mindre än en minut, ibland mer. Tre varv på totalt 24 minuter blev det och jag är nöjd. Jag fick jobbat igenom allt i totalt tre set per övning, jag svettades och musklerna darrade. Varför skulle jag inte vara nöjd?!

Rygg:

Hög rodd i TRX: banden i axelhöjd och dra bakåt, försökte verkligen lokalisera och jobba med latsen här.
Rodd mot bänk med kettlebell, hö/vä: 12 kg KB, dra mot höften för att jobba med nedre delen av ryggen
Flyes i TRX: dra fram och ut med armarna, pressa ihop skulderbladen
Shrugs med axelrullning: en 16-kilos KB i varje hand, upp med axlarna rakt upp och sedan rulla dem bakåt neråt. Pressa ihop skulderbladen, fokuserad rörelse

Biceps:

Curls med TRX: Tungt! För att få kontakt måste jag verkligen tänka på kroppens vinkel och det är jobbigt, ganska få repetitioner här!
Hammercurls med gummiband: Så gott det gick med mitt hårda band. Musklerna fick jobba…
Isolerade bicepscurls: Sittande med hantel, lutade armbågen mot insidan av benet och curlade en arm i taget. Tänk muskelknutte på gym så fattar ni…

Mer nöjd med mitt korta pass hemma idag än med det långa, tråkiga, på gymmet igår. Må umpfet räcka hela dagen!

Vad gör ni idag? ( och ja, förbudet mot att berätta om grymma pass och personliga rekord är härmed hävt)

8 reaktioner på ”Redemption pants

 1. @ Fredag: INte alls pjåkigt! Ibland blir det så här, bara att gilla läget.

  @ Betty: Detsamma!!

  @ Jenny z: Förstår att du är nöjd, låter som ett grymt pass!

  @ Ulrika: Det braiga passet minns jag bäst, såklart… Och jag har haft sån grym träningsvärk i benen sedan i onsdags, trots att det var ”uselt” 🙂

 2. Så titta, det kräves ett tråkigt/dåligt pass för att få till ett grymt pass.

  Så försöker jag alltid se på saker. Det går inte alltid så bra men. Försöker man gå ner i vikt och står still efter i en vecka så kanske man går ner lite extra till nästa vecka om man bara ligger i och inte ger upp. Samma tankesätt kan man ju lägga på din träning. Ett trist pass. Du fortsatte jobba och snart kom det där grymma. Vilket kommer du minnas, det idag eller det igår?

 3. Jag älskar att läsa här på din blogg! Du ger inspiration!!
  Idag var vi ute redan (ja tidigt för att vara mammaledig semeterfirare 😉 kl 7.20, 6-åringen på cykel och 1-åringen i vagnen, vi gick ca 6 km med ett lekparksstopp på vägen där jag tränade axlar och triceps. Hemma igen 9.15! Mycket nöjd med dagens träning 🙂

 4. Härligt att du hittade ditt umpf idag! Måste kännas bra när du har viktigt möte på jobbet.
  Själv är jag sur efter dålig morgonrunda som var tänkt som löprunda och blev powerwalk – eller snarare walk. Arg på trötta/träningsvärkande ben! Men jag får väl trösta mig med att jag i alla fall fick en timmes morgonluft – inte så pjåkigt det heller.

 5. @ Lotta: Men fy, gurgla och ta hand om dig! Förstår det där med att allt måste falla på plats – samma här. Har presentation för ledning om strategier idag, hoppas få klartecken så att det bara är att dra igång sen… Är inte fullt så propert klädd som jag kanske borde men snygg, så klart 😀

 6. Godmorgon Fina! Jag har inte tränat.. Jag gurglar saltvatten och igår även whisky för att slippa bli sjuk, halsen känns inte ok.. Kan i och för sig bero på att jag har möten från 6.30-18-19 varje dag och pratar konstant::-) Jag älskar nya jobbet men allt måste falla på plats just nu så det är galet mycket:) Har jag tur så kan jag träna imorgon bitti 🙂 Idag är jag ganska propert klädd:) LG möte. Kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.