Come rain or shine

Kom hem från utflykt till stan (som vi blev hemregnade ifrån, så att säga) med lite spring i benen och tanken att om jag skyndar mig kanske jag hinner innan regnet når våra skogar. Något hotfulla moln på himlen men vaddå, jag kan ju inte bli mer än blöt? Och blöt blir jag ändå, när jag springer, come rain or shine. Så jag traskade upp till motionsspåret och sprang det jag trodde var 5-kilometersrundan. Nog kom det regn alltid men det var mest uppfriskande. Väl tillbaka vid startpunkten insåg jag dock att jag missat någon liten märklig avstickare som krävs för att rundan ska bli fem kilometer. Men vad gör det, när jag för första gången fick en genomsnittlig kilometertid under sju minuter?! Yay för mig!

Benen kändes okej, vi får se kommande dagar. Jag kommer inte pressa mig för att springa, får jag ont så är det annan cardio som gäller. Men jag hoppas så klart att det ska funka!

Väl hemma, blöt både från insidan och utsidan, körde jag armhävningsträning i trappan. Innan har jag inte tyckt att det funkar där eftersom jag slog i armbågarna i sidorna. Nu inser jag att det är ett bra sätt att få mig att hålla in armbågarna lite och, förhoppningsvis, öva i rätt position. Kör fyra set enligt något slags pyramidtänk. Ett set med så många armhävningar jag orkar på en relativt lätt nivå (idag 15 armhävningar). Sedan två set på nivån under som blir betydligt tyngre (idag 5 + 4 st armhävningar) och sedan ytterligare ett sätt på den lättare nivån (idag 10 st). Är jag på gymmet gör jag samma sak fast mot stången i smithsmaskinen. Förhoppningsvis kan jag göra riktiga armhävningar innan jag fyller 40. Eller helst innan jag fyller 34.

8 reaktioner på ”Come rain or shine

  1. Bra jobbat 🙂 Jag har mkt kvar för att få till att göra många armhävningar men tekniken börjar åtminstone sätta mig. Armhävningar och burpees är min akilleshäl. I hate those little fuckers.

  2. Heja dig.
    Själv klarade jag min sommarutmaning idag :-), att tycka det är ”roligt” att jogga en längre sträcka. Konditionen finns men jag tycker det är tråkigt att springa, nu kanske jag kan kalla mig joggare.
    (det är tack vare dig som jag kom på att jag skulle börja med detta) men nu när hösten kommer blir det nog mest spinning som konditionsträning.

  3. Way to go, både med springningen och armhävningarna!!! Övning ger färdighet 😉 och tänk på att det var tack vare dig och det där trixet som jag lärde mig göra armhävningar. Kan jag – kan du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.