Idiotfartlek

Så varför är jag uppe så himla tidigt på semestern? Jo, även på semestern finns det tider att passa (hos frisören, det där blonda måste tonas ner lite…), aktiviteter att hinna med (playdate och middag hos vänner) och måsten att klara av (om grävmaskinen kommer någon gång så att vi kan bygga färdigt staketet). Då är det helt enkelt bäst att klara av träningen direkt på morgonen och go about the day tränad och klar. Bästa känslan! Och lite övning inför nästa veckas vardagsintåg.

Och jag hann träna och äta frukost och duscha och sminka mig och klä på mig och hinna till bussen så det ska nog gå bra nästa vecka också, även om klockan ringer 1,5 timme tidigare då…

Intervaller på schemat idag och jag gick upp till motionsspåret (uppvärmning), joggade den korta (1,25 km) rundan i min vanliga, långsamma takt (lite mer uppvärmning) och sedan körde jag typ Idioten, fast framåt. Alltså, sprang så fort jag kunde mellan två lyktstolpar, gick mellan två, sprang snabbt mellan tre, gick mellan tre. Upprepade hela varvet och sen joggade jag hem i sakta mak. Ganska kort intervallpremiärtur med andra ord men enligt plan.

Att springa så fort jag kan innebär ett helt annat steg och mycket mer belastning på lederna. Jag vill helt enkelt försäkra mig om att knän, höfter och fotleder håller. Jag känner nu av knäna och ena höften men förhoppningsvis är det bra imorgon – precis som efter mina vanliga joggrundor. Om kroppen ger sitt godkännande så blir det ett längre pass nästa gång!

Nu ska jag läsa digital tidning (Oxygen summer issue) resten av bussturen och sedan bli ompysslad hos frisören. Vad gör ni idag?

(Insåg precis att jag glömde min armhävningsträning. Katastrof! Inte konstigt att jag inte klarar armhävningar när jag inte övar… Kör dem sen, okej?! Påminn mig!)

20120802-085937.jpg
Bye bye Blondie

4 reaktioner på ”Idiotfartlek

  1. Mycket smart att börja i liten skala,dina knän och andra leder kommer att tacka dig. jag börjar om från noll med att bara gå,inte ens särskilt långt…men nästa år…då!

  2. Bra jobbat imorse, låter väldigt klokt att börja försiktigt med intervaller. Njut hos frissa, eller så är du redan klar 🙂 Jag har fixardag i köket. Bakar till barnens kalas nästa vecka, köttbullar ska rullas och en paj att lägga i frysen är nu i ugnen. Sen inspirerad av Lotta har jag fixat småpåsar med matvete och quinoa till matlådor. Ska hinna slappa lite och träna med. Skön dag hemma själv…

  3. Har hunnit bli gravid i v33 och nu börjar det bli kämpigt med träning i alla dess former. Bäckenet har börjat luckras upp och bli väldigt ömt och kondisen är på botten. Puh. Det ska bli himla skönt att komma igång med träningen om några månader och då har jag tänkt börja med en månad som Online kund hos Olga. Läskigt men spännande! 🙂
    Men jag äter bra och springer runt efter min treåring så att så många kg hinner jag inte samla på mig. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.