Grattis min ett-åring!

Idag är det ett år sedan jag började blogga. Inspirerad av Smaljeansens formtoppningsmånad bestämde jag mig för att härma och köra en fokusmånad i augusti 2011 – och blogga om den. Jag hade då  gjort drygt hälften av mitt Post Baby Shape Up-år och hade redan gått ner från 90.4 kg till strax över 80 kg. Jag var hyfsat igång med träningen efter förlossningen sju månader tidigare och började fatta grejen med kosten (protein, protein, protein!). Förra sommaren var första sommaren ever som jag frivilligt tränade på semestern!

De första inläggen i bloggen beskrev min träningsbakgrund (obefintlig), min vikthistoria (svajig) och mina fysiska förutsättningar (reumatiker). Då var jag fortfarande PT Online-kund hos Olga Rönnberg, jag var mammaledig och mitt första mål var att vara hyfsat snygg på USA-resan vi skulle på i september (till lillebrors bröllop, remember?). Min slutliga målvikt hade jag satt till 70-72 kg och jag skrev att fyra träningspass i veckan var lagom för mig.

Då hade jag ännu aldrig testat morgonträning. Jag hade inte gått någon kettlebell-kurs och knappt satt foten på ett gym. Jag visste inte att jag skulle komma ner under 70 kg eller att jag skulle planera 5-6 träningspass i veckan. Jag hade fortfarande jeans med storlek 33 i midjan och längtade efter att de i storlek 32 skulle sitta bra. De jeansen använder jag fortfarande ibland. Men bara hemma, när mina nya jeans i storlek 30 ligger i tvätten och då får jag snöra åt dem rejält med ett skärp. Då, för ett år sen, hade jag ingen aning om att bloggen skulle ge mig flera nya vänskaper, så mycket kunskap och framförallt enorm stöttning och motivation. Det är ni, kära läsare, som står för det!

Så, som tack till er alla så tillägnade jag (och Stor) dagens bröst- och tricepspass till er 😀

Stronger than I ever imagined - for sure!

 

20 reaktioner på ”Grattis min ett-åring!

 1. Hittade precis in till din blogg och får nog se till att besöka den ofta. Behöver ju inspiration till träning! Jag gjorde mitt första pass idag och ska se till att få lite rutin på det… Som du:)

 2. Vilken resa du har gjort 🙂 Det är verkligen inspirerande att läsa din blogg och jag är verkligen glad att jag har hittat hit. Du är en sådan härlig tjej 🙂 kram på dej!

 3. Stort grattis från ytterligare en som föjt dig från början 🙂 Tack för allt du ger oss. Du har genom bloggen gjort mycket för min egen träning och motivation. Jag har ju oxå haft förmånen att träffa dig. Hörde av Betty att det kanske blir en fortsättningskurs i höst? Hoppas, då kommer jag farande igen. Kram

 4. GRATTIS Beata! Du är alldeles, alldeles underbar! PussåKram på dig//Ann-Sofie

 5. Man får ju givetvis gratulera på bemärkelsedagen:)!!! Vågar påstå att jag hängt med från början, börjAde med att läsa din andra ( första?) blogg du hade som hette bara ”Beatatjata” (?). Hur jag hittade den? Inte en aning faktiskt, kanske via Olgas blogg? Ja hur som helst så gillade jag din humor vilket den där första innehöll. Sedan började du ju att skriva om träning och det gjorde ju bara det hela bättre. Och så barn i samma ålder. Så var lyckan gjord;)
  Så stort grattis på födelsedagen och till din enorma utveckling under den här tiden! Kram Anna

 6. Grattis, och SJUKT bra jobbat. Jag har inte följt dig helt från början, men började innan jag själv bestämde mig för att förändra mitt liv. Jag har fått massa inspiration från dig, känt mig peppad, känt igen mig i småbarnslivet-jobb-träning… Även om jag inte gett mig tillkänna fören nu ganska nyligen så har du vart till stor hjälp med din blogg, för min egen resa. Ja, du är sjukt bra helt enkelt!!!!!

 7. Grattulerar!
  Och tack! Detta har blivit favoritbloggen, massor av inspiration och humor. 🙂
  Lycka till med framtida mål och äventyr.

 8. Tack, tack alla – det är ni som gör bloggen’

  @jessica: nog har jag brlönat mig alltid – shoppat loss på lite kläder idag och dessutom sitter jag och knappar på en ny, underbar Ipad 🙂 ( därav stavfelen, inte helt snabb än…)

 9. Tiden går fort!! Och stort grattis. Har följt dig från första raden du skrev och även din andra blogg du hade ett litet tag. 🙂 Och träffats har vi ju oxå hunnit med. 🙂 Kram

 10. Grattis, till 1 åringen och träningsframgången. Jag har inte följt din blogg så länge men får säga att jag gillar den skarpt, den är så ”vardaglig” på ett BRA sätt. Vissa träningsbloggar blir bara för mycket. Skall själv köra med Olga till hösten, inte för att gå ner i vikt utan för att ”tona till mig” Mitt mål är att vara i mitt livsform när jag är runt 45 (har inte såå många år kvar)
  Ser fram emot fler” födelsedagar”

 11. Kanon bra jobbat, å kul kan jag tänka mig när du har allt svart på vitt. För glömmer det gör man, och glöm inte ge dig själv något fint nu efter allt slit;)
  Tack för all inspiration
  Kram

 12. Grattis på ettårsdagen! Din blogg är den första träningsblogg jag började följa efter Olgas, och jag blir fortfarande lika glad när jag ser att det kommit nya inlägg. Du har gjort otroliga framsteg, ser fram emot många fler år med Beatatjata! 🙂

 13. Grattis fina ett-åringen! Hoppas vi får fortsätta följa dig, du är fantastisk inspiration!

 14. Grattis till din härliga blogg & till alla dina fina resultat! Och tack för all inspiration!!!!

 15. Wow!
  Grattis 1-åringen. Jag har följt dig nästan hela tiden. OCH fått äran att träffa dig IRL. Mycket trevligt.

  Jösses vad du åstadkommit detta år. Du har kämpat, förändrat och utvecklats. Har varit grymt att följa dig. Ser fram emot ytterligare ett år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.