Återställaraugusti

Det är inte slut på det roliga riktigt än. En veckas semester kvar och sen fortsätter ju faktiskt det roliga hela hösten – jag ser fram emot massor av skoj på jobbet och det härliga vardagslivet! Men de här slappa, oplanerade veckorna har snart nått sitt slut och nu känner jag för planering igen. Jag har lösa planer för resten av hösten (så klart!) men börjar i rätt ände.

Augusti kommer handla om att återställa efter en härlig, förlustande sommar. Samtidigt har jag tänkt att dra ut på sommarkänslan så länge det bara går även när vi börjar jobba. Njuta av sköna augustikvällar, kvällsbad efter jobb och dagis, grilla och umgås och göra utflykter så länge det bara går. Därför blir det ingen fokusmånad i augusti utan hitta tillbaka till en normal balans med mycket träning, med bra rutiner gällande kosten och planering. Bara att komma upp tidigt på mornarna igen kommer vara en utmaning de första veckorna…

Träningen:

Jag kommer ta med mig joggningen hem och försöka komma både längre och snabbare. Tanken är fyra styrkepass och två joggpass i veckan och jag har fått hjälp av Maria med hur en split på fyra dagar kan se ut. Jag kommer träna både på gymmet och hemma. Marias styrkeupplägg från i juni kompletteras med hemma-alternativ så att jag kan varva beroende på om jag kan komma iväg till gymmet eller ej. För ni vet – när jobbet börjar nästa vecka är det morgonträning som gäller och två mornar i veckan är jag själv hemma med barnen. Jag ska varva planeringen så att det blir rättvist för alla muskler! Den uppmärksamma ser att jag lagt in magträning två gånger i veckan. Magen behöver lite extra attention, minst sagt, efter semestern och på Marias inrådan skippar jag dagliga plankor och sånt (Yay! Ingen är gladare än jag!) och kör på två tyngre magpass istället.

Typ så här på veckobasis:

Ben + mage
Rygg + biceps
Jogga (steady state)
Axlar + mage
Jogga (intervaller)
Bröst + triceps
Vila

Så fort vi landat hemma (Söndag kväll? Måndag dag?!) och packat upp alla väskor så ska jag sätta mig och göra mina hemmapass för varje muskelgrupp, så lika gympassen som möjligt men utifrån de redskap jag har tillgång till. Roligt!

Kosten:

Normalbalans, så att säga. Inte semesterbalans (det vill säga ganska mycket gotter ganska ofta). Med normalbalans VILL jag mena bra, näringsrik mat varje dag och några helt fria måltider i veckan. Jag övar på det. Jag kommer fortsätta öva på det. Jag kommer briljera på det vid årets slut! Återkommer om detta. Ni vet, det är en neverending story. Och jag är en neverending Beatatjata.

Resten av hösten?:

Jag funderar på Fitnessfighten i september, en rejäl fokusmånad. Funderar fortfarande eftersom jag inte spikat planerna för resten av hösten än. Ska nog rådfråga några av mina kloka vänner!

 

Har ni börjat planera för slutet av sommaren och resten av hösten? Några tankar om mitt upplägg? Några förslag, pekpinnar eller gapskratt?! Give it to me!

 

9 reaktioner på ”Återställaraugusti

 1. @ Kristina: Ser fram emot att läsa om din månad och få tips inför min eventuella i sept (om än inte spring-varianten!)

  @ Helene: Låter lovande!

  @Bodycomf: Knäcke till lunch? Nänä, det blir det inget med… Tänker isf inte följa kostprogrammet till hundra procent 😉

  @ Life of lisa: Det blir absolut övningar för både trx och 3-kiloshantlar eftersom det är vad jag har med – plus kettlebellsen förstås! Angående fokus: med trx osv blir det ju helkropp, det är ju själva tanken med funktionell träning. Visst kan du göra ett pass med mer benfokus och ett med mer överkroppsfokus men det är ju inte riktigt tänkt att du bara ska köra tex triceps med trx:en. Går du däremot på gym så är det ju lätt som en plätt att isolera olika muskler med hjälp av maskiner och hantlar. Man lär sig! Jag lär mig av andra, körde ju mitt första riktigt fokuserade styrkeupplägg i juni (Maria Mollstedt gjorde det upplägget åt mig).

  @ Lotta: Så tänker jag med – inget experimenterande. Har funderat mycket på kosten på sistone och insett att jag har bra balans och att jag inte behöver vara så svart eller vit. Bra, vanlig, näringsrik mat. Hålla kropp och hjärna nöjd. Orka allt jag vill. Rent och naturligt för det mesta och utrymme för godsaker.

  @ cilla: Tack för rekommendationen, känns mer och mer som att jag borde köra. Det blir ju en fokusmånad, som jag gillar, fast någon annan får fixa träningsupplägget! Riktigt bra form till jul låter bra, det är det jag är på väg till med 🙂

  @ Sara: Precis som jag tänker. Back to normal i augusti, fokus i september. Och sen ska jag nog testa din PT 😀

  @ Maria S: Hänger du på så får vi peppa och tipsa varandra i september! (eller ja, alla månader men du fattar…)

 2. Låter som en bra planering. Själv har jag inte gjort en planering går mest och funderar just nu. Är sugen på att testa Fitnessfighten och då i såfall i september, köpa kort på ett gym men funderar även på att kanske ta hjälp av någon med träningsupplägg. Vi får se, två veckor semester kvar, sen så 🙂

 3. Har inte tänkt någonting alls på hösten än, har ju en vecka se efter kvar. Men jag tänker nog börja återgå till det normala i augusti (främst kostmässigt då) sen köra på hårdare i sept. Då litar jag fullt på att min kära PT ordnar upp mitt liv för mig 😉

 4. Jag kan verkligen rekommendera att köra Fitnessfighten. Det gav mig oerhört mycket när jag var med och det är mycket jag har tagit med mig därifrån. Helt värt slitet!

  Jag ska också ta mig tillbaka till vardagen efter sommarperioden. Jag har skött mig bra, men jag känner också att utsvävningarna som har gjort har påverkat formen lite för mycket. Det är dags att strama åt och jobba vidare. Jag är också lite som en never ending story och känner ofta igen mig i dig. That’s why I love your blog babe!

  Min plan är nu 30 dagars fokusperiod fram till Tjejmilen. Därefter kommer ett nytt fokus och upplägg inför hösten. Jag ska bli starkare, men också hitta balansen vad gäller kosten. Och då menar jag att hitta en balans som jag alltid kan leva efter. Jag är på god väg och känner att mitt sätt att leva är en livsstil, inte en diet. Så jag fortsätter där jag slutade innan sommaren kom och hoppas på att vara i riktigt bra form till jul. Det är min plan 🙂

 5. HÄRLIG planering!!!! Jag skulle nog inte experimentera mer med kosten, jag (bara min åsikt) är att vi leker för mycket med detta och ändrar för ofta. Jag ska försöka hålla mig till att äta bra med RDI varje dag mm och hålla det så rent det går. Hoppas att vi kan prata lite skit någon dag så får vi inspirera varandra. kramisar

 6. Det låter som en väldigt bra plan, jag skulle behöva något liknande. Låter mig inspireras (så om du gör programmen för hemmaträningen för TRX och 3 kg-shantlar så vore det bra, det är det jag har, haha). 🙂
  Det enda jag inte riktigt har fattat än med styrketräning (nybörjare, jag kan bara springa och spela innebandy typ) är hur man kan köra fokus liksom? Jag tycker alla mina styrkepass blir för hela kroppen, hur gör man ett helt pass för ben eller bröst-triceps liksom?

 7. Hihi, dags att börja planera igen. Tänk att det är så roligt att planera och bestämma saker, nästan roligare än att genomföra 😉 Fitnessfighten vet jag inte så mycket om mer än att de flesta som gjort det verkar nöjda. Fast jag tror man måste vara rätt strikt då?! Men så är det ju bara en månad! Vad jag förstått är det typ en helt färdig meny, och så är det knäckemacka med färskost och skinka till varje lunch tror jag. Men det är typ det jag vet 🙂

 8. Ja kör Fitnessfihten, roligaste jag har gjort kör bara sådana pass nu ger mycket mer än mina passmtidigare. Har bokat in 12- månadersprogrammet där nu

 9. Jag kommer kickstarta min höst redan den 1 augusti (bara några dagar kvar nu) med en månads Run4Fun. Det är i grunden samma upplägg som FitnessFighten men med en extra löparinriktning. Galet spännande och nervöst och jobbigt och…. ja, vi får se hur det blir.

  Kul att du fastnat för och tänker fortsätta med löpningen förresten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.