Beatatjata goes Aquathlon?!

Idag kunde den som är lagd åt det hållet köra ett Aquathlon-race här på Holmen. Wet Rock Race. Springa över hela vår holme, simma mellan kobbar och skär över till Käringön och springa i mål där. Totalt ungefär 1 mil löpning och 600 meter simning, beroende på vägval. Här var fullt med folk i löparkläder, five-fingers, våtdräkter och andra utstyrslar. Lite sugen blev jag allt men så väntade jag en stund och då gick det över. Jag tillbringade istället eftermiddagen tillsammans med Barnafadern, UTAN barn, på bryggan med bok, tidning, fika och sol. Underbart!

Som tur är har jag träningssugna släktingar som drog med mig på ett träningspass. Kanske inte fullt lika jobbigt som ett aquathlon men nästan. Eller, förmodligen jobbigare. Vi säger det va?! Eller som systerdotter Elvira sa när vi tillsammans med lill-kusinen Molly eftersvettades på gräsmattan: Det här var ju inte ens roligt!

Faktiskt inte. Jag tyckte det var HEMSKT, rent ut sagt, men jag har bara mig själv att skylla. För hade jag inte läst Saras blogg hade jag aldrig sett det här passet…

Saras evil workout:

1 minut planka
25 burpees
1 min planka
25 star jumps
1 minut planka
50 armhävningar
1 minut planka
50 knäböj
1 minut planka
50 step up (på bänk eller trappsteg)

x 2 varv. Eller fler, om du är dum i huvudet.

Jag klarade bara första planka på tå, sen blev det mest på knä även om jag började varje omgång på tå. Armhävningarna givetvis på knä och efter de första 15 blev det ganska mesiga sådana (men armarna gick ju AV!!!). SKITjobbigt, helt enkelt. De andra kämpade på bättre än jag, både starkare och snabbare. Men så är de görasketaunga och väger typ ingenting, då är det ju ingen match…

Hur som helst ett bra pass att testa om du behöver något utan redskap. Och är dum i huvudet.

Dum i HELA huvudet. Och dessutom har jag inte tvättat håret sedan i...lördags? Och jag har inte duschat sedan i...tisdags? Men jag har badat i hav och tvättat mig med saltvattentvål. Det får baske mig räcka. Det är Beatatjatas saltvattenkur. Bra för...nåt.

10 reaktioner på ”Beatatjata goes Aquathlon?!

 1. @ Hanna: Testa och rapportera, om du överlever 😉

  @Sara: Fy alltså! Det gör jag kanske aldrig om helt enkelt…

  @ Marie: det ÄR ju lite kul att testa ändå, eller ja…

  @ västgötskan: Mina burpees såg mer ut som döende ostbågar kan jag säga, huga vad jobbigt! Men uppenbarligen är jag tillräckligt dum i huvudet för att prova 😉

 2. Hahaha! Hittade via JoHo som tipsade om något grymmepass men skrev inte mer, så jag var tvungen att kika in här.

  Jag älskar hur du poängterar: ”Om du är dum i huvudet” flera gånger! Haha! 😀
  Ska absolut testa. Burpees är tokjobbigt separat för sig ju…..

 3. Hahaha, ja visst var det förfärligt!!! Heja dej som gjorde det! Det dröjer nog tills jag testar det igen… 🙂 KRAM

 4. @ fröken JOnsson: Vad glad jag blir, tack!!

  @Vern: Ja, prova! Du är precis lagom dum i huvudet för att ge dig på det 😉

  @ Lotta: du kommer gissningsvis köra fem varv på halva min tid men det är okej, jag vet att du är bäst 🙂

  @ Betty: Kram på dig!

 5. Hej Bästa!!! Saknat dina inlägg:-) Jag ska kanske prova detta pass. Sover hos svärmor inatt och behöver hitta på ngt… 🙂 Hoppas bryggmyset var häääärligt. Kraaaaam

 6. Jag har det där passet sparat i min telefon… Har inte vågat mig på det än, men nu känner jag ju att jag måste ge det ett försök. Har ätit dom en galning här i kalmar de senaste dagarna så det kanske kan behövas inom kort. Typ imorgon bitti kanske??? (btw sitter jag med en surfplatta i knät och håller raskt på att falla pladask för den. Hur jag kan leva utan när jag kommer hem återstår att se)

 7. Skriv din kommentar här! Jag har läst dig läänge men inte tidigare kommenterat…gör inte det så ofta heller 🙂
  Men du är bara sååå rolig, jag sitter alltid med ett stort leende när jag läser, samtidigt tycker jag du är seriös i din träning och du har gjort ett fantastisk resa BRA JOBBAT!! Så du är inte bara rolig utan mkt insprerande oxå. Så kära beatatjata fortsätt med ditt hårda arbete och din härliga blogg, tack för att jag får vara med och läsa 🙂 Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.