Hurra för mig!

Det var tungt, det var jobbigt. Det var håll emellanåt och blodsmak i munnen mot slutet men idag klarade jag mitt stora sommarmål – att jogga 30 minuter i sträck!

Lika långsamt som tidigare och några sträckor var det bara marginellt snabbare än att gå på grund av håll. Men ändå. Jag gjorde det. JAG!!

Nästa mål blir sträckan 5 km. Sen att springa snabbare. I nuläget pushar jag mig verkligen utanför min comfort zone när jag joggar och ändå går det långsamt så jag nöjer mig med den här takten ett tag. Joggandet följer med in i min planering för augusti så jag har tid!

image

Nu till en helt annan sak: träningskläder. Mina luktar surt/svett även när de är nytvättade. Finns det något sätt att fräscha upp dem? Tvätta i varmare än 40 grader? Med ättika? Tvätta direkt efter ett pass (de kan nog bli liggande ett par dagar får jag erkänna…)? Eller är det bara mitt svett som är ovanligt ettrigt?! Kanske måste köpa nya kläder oftare… Alla tips mottages tacksamt!

13 reaktioner på ”Hurra för mig!

 1. Hej,
  Jag tvättar familjens träningskläder i ett medel som jag köpte på Cykelcity i Gbg och heter ”active wear cleanser” och kommer från Assos. Funkar riktigt bra!

 2. Har inte kommenterat på länge då jag mest läser på min Iphone, krångligt att skriva mkt på den. Var på mallis 1 v och vi gick PW 4 ggr på morg. Bra jobbat för att vara mig på sem. Sista delen började jag springa en dag och sedan körde vi detta upplägg. Inte långt men jag SPRANG !!!. En dag sprang jag om en kille, men vet ju inte om han kanske sprungit 3 mil före. Skit i det jag sprang om honom. Vilken kick. Sista biten fr strandprom t hotellet var perfekta trappavsatser. 8 trappsteg i taget med, ca 10 avsatser. Det blev spurten . Kanon. Det sköna var att jag var inte så jättetrött , gått PW med granne 1 1/2 år i rask takt så grunden har jag nog där. Det sitter mest i min skalle att jag hatar att springa. Tycker du är kanonduktig med din träning med tanke på småbarn och din reumatism. Själv har jag svårt för det där med målsättn. Har du tips så tar jag tacksamt emot. Kram Maria

 3. Lägg kläderna i vatten med några droppar ättika , låt verka över natten och tvätta sen som vanligt!

 4. Bra kämpat!!! Du är så himla bra. Skönt att kroppen går med på din löpning, eller får du värk efteråt? Träningvärk ja. 😉 Jag hänger alltid mina träningskläder för att torka utomhus, sen kör jag ett speciellt tvättmedel för just träningskläder. Det funkar. 🙂

 5. Bra jobbat!!!! Och va bra att du frågade om träningskläderna för mina HELT NYA bh:ar luktar jätteäckligt redan märker jag! Jag har kört ättika nån gång men minns inte om det blev bra… Ska testa citronsyra!

 6. Det ser bra ut. Ta den långsamma farten och öka på kilometrar istället för farten! Sen efter några veckor börjar du intervallträna. Lite snabbare för 1 min och sen lugna takten igen. Osv.

 7. Starkt jobbat. Kul och inspirerande att läsa din blogg!

  Mitt tips är att göra rentvättmaskinen (överallt där det går) och sedan köra tom med tvättmedel för vittvätt (med lite blekmedel i, inte så miljövänligt jag vet men i nödfall så…) och sedan köra den tom med citronsyra.Läste det i råd och rön och har funkat bra på vår tvätt som luktat surt vilket alltid varit mörka kläder.

 8. Glömde nedan säga Grattis till att ha nått ett mål! Jag tror helhjärtat på mål för att komma vidare och inte bli ”likstelhet” i sin träning (eller i livet i övrigt)!
  Särskilt om man tidigare varit en soffpotatis, då är ju liksom allt man gör bra och man skulle kunna slå sig till ro 😉
  Har du sett Runkeepers nya funktion Goals? Toppen!

 9. Jag har fått lära mig att man aldrig ska använda sköljmedel när man tvättar träningsläger, golftröjor och liknande i samma material. Det funkar bra, förutsatt att du verkligen ALDRIG ”utsatt” dem för sköljmedel.

 10. Hej! jag kan tipsa om citronsyra, en sån där liten påse som finns bland kryddorna, t ex Santa Maria. Häll i en halv påse direkt i tvättmaskinen och den sura lukten försvinner. Jag var nära att slänga nästan nya sportbehår och träningsbyxor för de stank men lyckades rädda dem med detta.

 11. Jag fick tips att lägga svettiga träningskläder i kallt vatten en stund före tvätten. Har inte testat än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.