Dagens träning

Nu lämnar vi en varm och solig holme på darriga ben och med skälvande armar för ett förhoppningsvis lika varmt och soligt Göteborg. Vi lämnar för att umgås,med vänner i stan i ett par dagar innan vi återvänder till vårt västkustparadis. Benen darrar och armarna skälver för att Barnafadern och jag körde ett långt, fokuserat styrkepass i trädgården nu på förmiddagen.

En timme och en kvart tog det och vi jobbade igenom i princip hela kroppen med en blandning av traditionella styrkeövningar och kettlebellövningar. Tre set av allt, tills musklerna bad om nåd. Vissa övningar med tung vikt och få repetitioner, några med lättare vikt och fler reps.

Ny favvo: utfall med vikt på raka armar. Tungt för benen, utmanande för bålen! Jag körde ett set med en tolvkilos kettlebell som jag lyfte med båda armarna och två set där jag växlade mellan höger och vänster arm, då med åtta kilo. Går givetvis lika bra med hantel, viktplatta eller en fet katt.

Härligt värre att lägga lite mer tid på ett pass och jobba långsamt och koncentrerat. Liten sov, Stor lekte med kusin och grannarna fick gratis underhållning till förmiddagskaffet. Win-win-win!

Magen sparar jag till imorgon som avslutning på ett riktigt grymt löppass. För visst måste ett miljöombyte innebära att jag springer snabbare än någonsin?

image

Btw: Jag har inte ett dugg ont i halsen längre. Kanske ligger det någon sanning i det där med att svetta ut det sista… (eller så får jag  hjärtmuskelinflammation eller twar eller nåt annat sköj.)

En reaktion på ”Dagens träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.