I love lår

Ingen superträning idag heller, halsen vill inte. Däremot en rask promenad med Sommarpratare i öronen (med hjälp av radio, inte en liten faktiskt person där inne) följt av magövningar på altanen. Nöjd så!

Däremot har jag tränat på något helt annat – att gå i shorts. Mina träningsshorts har hittills bara använts hemma vid träning och här på Holmen som solshorts på altanen med ursäkten att familjen sett mig in my birthday suit gång och annan så lite för korta shorts kan de nog stå ut med.

Men nu var det resten av världens tur.

Eller ja, de som råkade befinna sig mellan huset och Grindebacken idag runt 10-tiden.

Jag har nämligen några nojor, om än inte komplex (komplex är jag både för gammal och för nöjd för – såvida vi inte pratar tänder. Men det gör vi inte nu. Nu pratar vi lår.). Mina lår är rejäla och särskilt överlåren tar sig friheter som jag irriterat mig på länge. Men jag vill älska min kropp. Vara bekväm med min kropp. HELA min kropp, så idag var det dags att träna på att exponera styltorna i korta träningsshorts som liksom gnids upp sådär underbart obekvämt i grenen när jag går och visar ännu mer av härligheten. Traska på och låta dallriga saker dallra och gropiga saker gropa sig och ändå bara vara glad och nöjd och tänka att alla som ser mig nog tänker ”åh, vilken snygglårad tjej som är ute och går”. För om man ändå envisas med att tro att alla jag möter tänker på just MIG och mitt utseende så kan det ju lika gärna vara bra saker de tänker på.

Det gick bra. Jag överlevde. Jag fick påminna mig själv att rikta blicken framåt istället för neråt och jag tvingade mig själv att låta bli att dra i shortsen var tionde sekund. Bara gå och tänka vackra tankar om mig själv – inklusive låren. För de är faktiskt rätt bra. Kan göra käcka saker. Sitter på ett par ben som till och med börjat springa på sistone. Och i eftermiddag ska jag försöka vrida dem i  helt omöjliga positioner.

Och när jag ser på bilderna nedan så undrar jag vad sjutton jag nojar över.

 

15 reaktioner på ”I love lår

 1. Tack hörni! Och ja, jag ska vara nöjd med mina ben precis som jag ska vara nöjd och glad över hela min kropp. Men i andra ljus och positioner ser man mycket väl hur rejäla och gropiga de är. Det är lite för smickrande bilder här :-). Men värda att älska är de ändå!

  @ Sara: ÅH vad kul! Vad glad jag blir! Både över att du läser men framförallt att du börjat blogga själv – me like (men jag surar lite över alla armhävningar du verkar göra…)

 2. Åhh vilket härligt inlägg! Igenkänningsfaktorn är hög! Just det där med när man går i korta shorts så tittar jag så mycket på mina lår & drar i shortsen, att jag tillslut märker att går i sickzack…undra varför folk glor då;)
  Hoppas att jag i sinom tid blir en snygglårad tjej som går rakt. Säger som de andra du har fiiina långa ben som du springer med! Krya på halsen, hoppas att Holmen & semestern är god mot dig!

 3. Du är tjusig tycker jag! Men jag vet hur det är, drar alltid frenetiskt i tyget när jag är ute och gymnastiserar i shorts…

 4. Du har ju jättefina ben. Men jag vet hur det känns, jag har väldigt svårt att ha shorts (såvida jag inte har tights under). men förra veckan sprang jag faktiskt i shorts en dag och det gick bra trots min noja… : )

 5. Men kvinna, du har skitsnygga lår. Ge dig ut i dina shorts och känn dig nöjd! Jag har dock också lite hang ups på det där med att vara i shorts bland folk, men jobbar på det. Att tänka fina saker om sig själv hjälper. Negativa tankar kan dra dit pepparn växer!

 6. Du kan vara stolt över dina fina ben. Inget att noja sig för och hade du sett de benen på någon annan så hade du inte tyckt de var stora. Hos mig har latmasken kommit på besök och den vill inte gå hem igen.

 7. Visst är det härligt att man efter ändå ganska många år i sin kropp kan acceptera även det man inte tidigare gillat. Och nu jädrar vill vi bara se shortsbilder framöver 😉

 8. Beata, vi har träffats, jag är din kompis Saras kompis Sara. Jag har inspirerats så av din blogg, och nu känner jag att det är dags att outa mig, att jag läser här flera ggr i veckan. Så: hej 🙂
  Jag håller förövrigt med de andra, du har ju jättesnygga ben!

 9. Du har ju verkligen inget att noja över, det ser ju alla vi andra som kan titta objektivt på dig! Tyvärr kan vi ju sällan hålla oss objektiva till oss själva och våra kroppar.. Därför är det så härligt att se din inställning- att inte acceptera att du ogillar dina lår utan istället jobba aktivt med att tycka om dem! Gillar skarpt!

 10. Inte behöver du noja över dina lår! men jag förstår precis efetrsom mina lår varit mina ”problembarn” hela mitt liv. Jag försöker också lära mig älska mina kraftiga lår! /Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.