En grodfri midsommar

Just det, midsommarafton idag… Jag har inte riktigt orkat tänka längre än till torsdag denna vecka, sista jobbdagen. Nu är det fredag morgon, planen är att åka till Stockholm imorgon och huset ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig, tvätthögarna hotar att utropa en autonom regim och barnen är sjuka. Men äntligen på bättringsvägen tror jag, verkar feberfria. Definitivt piggare. Det visar Litens vackra tuschpennekonstverk på golvet och Stors konstanta gnäll om att hon missade sitt födelsedagsfirande på dagis (okej, lite synd är det om henne).

Världens bästa svärmor bjuder på midsommarlunch idag och utöver det blir det inte mycket midsomrigt här. Städa, tvätta, feja, packa. Slappa i soffan med något gott (går det att få tag på färska räkor idag tro? Det är jag sugen på.) och en film. Landa i ledigheten och ladda för trippen till storstaden. Vi hoppar midsommarstång och välrakade ben i sommarklänning – det känns faktiskt bara skönt.

Jag ska träna också så klart. Ben på schemat. Kanske ska jag utöka passet med ett gäng grodhopp? Bara för att.

 

4 reaktioner på ”En grodfri midsommar

  1. @ M: Ja, överhuvudtaget är såna här ”måste firas”-dagar inte min favorit. Midsommar, valborg, nyår… KAN bli jättehärligt och så kan det bli urkallt och regnigt och ändå MÅSTE man vara ute och binda kransar och lida :-). Nä, har tillbringat en hel del sådana aftnar med film-maraton och chips (dock inga sådana idag…)

    @ Lotta: Låter ljuvligt, vill också ligga i en utesäng med en hög tidningar :-). Har iaf tagit en eftermiddagslur med trötta barn och nu ska vi skrota runt, packa lite, förbereda lite, slappa mycket…

    @ Maria: Precis, mycket knäppstress ”bara för att”. Dessutom känns det extra legitimt att mysa efter ett tungt benpass tidigare 🙂

  2. Hihi, lite samma tänk här – bara vara, myspys med barnen och träna. Blir trött av att bara se alla människor stressa runt, köa med husvagnar till kusten osv…
    Ha en härlig midsommar och semester, hoppas barnen fortsätter att krya på sig!

  3. Vi kör samma race här, komma ikapp och vila och INTE har några måsten med firande. Jag har tränat, fixat trädgård, bäddat med tunna täcken (såå varmt), gjort 4 kg texmex köttfärs, städat och badat i kallt vatten:) Nu blir det en hög med tidningar i min utesäng före lunchen. Kram!!!

  4. Tycker att det låter ganska skönt! Å ganska snarlikt mitt eget upplägg för dagen, minus svärmor. Har ett pass inbokat kl 11. Det är allt. Jag kan bli galen av hysterin kring midsommar! Vill bara vara hemma och mysa med mina kära…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.