Vilomåndagsöndag

Det blir inte alltid som man tänkt sig – det kan vi väl alla skriva under på? Jag fick några effektiva timmar på jobbet men också huvudvärken från hell och åkte hem tidigare än jag planerat, poppade i mig några tabletter och somnade i ett par timmar. Nu är jag mosig, tung i kroppen och känner mig lite skruttig. Inte sjuk, bara min kropp som reagerar på lite för mycket press just nu. Att jag reagerar snabbare än tidigare på stress är väl priset jag får betala för min brush with utbrändhet för ett par år sedan. Jag försöker lyssna på kroppen och prioritera rätt men det är inte alltid helt enkelt!

Nu har jag i alla fall laddat på förråden med sömn, ugnsstekt lax och färskpotatis och har tagit en kort (och lugn) promenad i regnet medan Barnafadern nattade kidsen. Någon träning blir det inte idag, det skulle inte göra gott. Promenad, film i soffan och ännu mer sömn så är jag förhoppningsvis laddad för morgondagen!

Planen för veckan är:

Att se till att fokusera rätt och jobba smart för att få färdigt allt jag behöver.
Att få så många timmars sömn som möjligt!
Att äta extra bra och näringsrikt för att inte stressa kroppen i onödan
Att träna enligt plan så länge det känns bra – och lita på att kroppen vet vad den klarar.

I slutet på veckan väntar midsommarfirande och starten på vår semester vilket innebär en tripp till Stockholm. Men så långt orkar jag ärligt talat inte tänka just nu. Först jobb och vardagsliv – sen semester!

Träningsveckan blir förhoppningsvis komplett, det är sista veckan på mitt juni-experiment och jag ser fram emot tidiga mornar på gymmet. Mest av allt ser jag dock fram emot morgondagens gymdate med ett par bloggdonnor som de flesta av er känner väl!

Måndag: Morgonpw + gymdate med Betty och Maria (jag vet inte vilka muskelgrupper som ska mördas så resten av veckans planering får ske efter detta pass!) Axlar och mage
Tisdag: Bröst och triceps
Onsdag: Hemmapass (kb?)
Torsdag: Rygg och biceps
Fredag: Ben
Lördag: Intervaller
Söndag: Morgonpw i Vitabergsparken i Stockholm?!

 

Planerar ni veckan nu eller är ni redan i semesterläge och tar det lite som det kommer?!

 

EDIT: Lägger till de specifika muskelgrupperna

3 reaktioner på ”Vilomåndagsöndag

  1. @ Maria S: Hoppas du är piggare snart! Så tråkigt med sjukdom men det är ju bara att vila ordentligt och vänta ut det.

    @ Lotta: Låter som en jättebra planfri-plan, så att säga :-). Det ÄR görasketajobbigt att börja nytt jobb, mycket energi går åt! Kram!

  2. Godmorgon bästa!!! Jag har verkligen fullt upp med jobbet så jag planerar inte på samma sätt som förr. Jag tränar före jobbet varje dag, jag ser till att träna varje muskelgrupp minst en gång i veckan och beroende på hur mycket tid jag har och hur pigg jag är så väljer jag pass. Annars är fokus på att hitta nya rutiner och vara snäll mot mig själv.. Hoppas att du mår bra snart! Superkram

  3. Ttrist med huvudvärken…Jag är fortfarande förkyld, varit rätt sänkt i helgen. Vilat och sovit så fort jag fått tillfälle. På rätt väg känner jag men planerar veckan alleftersom beroende på status. Hoppas dock på träning några dagar. Kände av en släng av rastlöshet under dagen, så jag är nog frisk snart. Tiden jag skulle lagt på träning la jag på att börja färdigställa sonens fotoalbum, snart klar med det.
    Har två veckor kvar på jobbet så jag är inte i semestertankar riktigt än.
    Vilken rolig date ni har framför er imorrn, ha så himla kul och kör hårt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.