Sommarskoj

Ligger i soffan, kurerar kropp och knopp och laddar inför senare delen av veckan som kommer innehålla både träning, massor av jobb och grymmefirande av en viss 90-åring i min närhet. En 90-åring som stickat lusekofta till sin röda Iphone 4S och när jag utbrast ”en sån vill jag ha!” halade hon fram en kasse med fler ”koftor” och sa att jag fick välja färg. Nu önskar jag att jag hade en i min storlek för det hade varit väldigt skönt att krypa ner i här i soffan!

Tränar inte idag, heller, men hjärnan är fullt sysselsatt med att tänka ut roliga saker att göra på semestern… Fram till dess fortsätter jag ju med mitt styrkeupplägg på gymmet (så fort jag är kry nog för det igen!) och det är skönt att jag har kommit ett par veckor in på gymmet så att det bara är att göra, utan mycket tanke. Också skönt att det inte är så intensivt. Tungt och jobbigt, ja, men inte lika flåsigt och intensivt som ett helkroppspass med kettlebells. Ni fattar? Det är lite för mycket runt om just nu för att jag ska palla det intensiva – det tunga, koncentrerade och isolerade tajmar perfekt!

Men sommarskojet… Jag ska skriva mer om vad jag tänker mig men jag är nyfiken på vad NI ska göra? Träna som vanligt? Testa något nytt? Satsa enbart på yoga och jogging, crossfit och crosstrainer eller gå på massor av pass på avfolkade gym? Jag har en drös prestationsmål att jobba på men som sagt, jag återkommer!

 

En lusekoftesovsäck i människostorlek i julklapp kanske? Förresten har jag slutat spela wordfeud eftersom min farmor bara slaktar mig.

11 reaktioner på ”Sommarskoj

 1. Här har vi inte semester/sommarlov förrän slutet av juli, så tränar på som vanligt till dess. I aug är jag ledig så planen är mer fokus på min egen träning, hemma, ute eller på gymmet- siktar in 3-4 dar/v.

 2. Jag ska nog försöka träna på som vanligt på semestern, hade jag tänkt… Men sen blir det ju inte alltid som man har tänkt sig 😦
  Men vad har ni annars för planer? Vad ska ni göra med era familjer? Tips mottages tacksamt 🙂

 3. Krya på dig hörru!! En OnePiece kanske vore något – de finns ju iaf i liknande mönster 😉 Jag ska testa lite nya gym på semestern….sedan har jag ju TRX:en till hands. Vidare planerat är Götakanal – blir väl mest en fråga om att träna kommunikation och tålamod tillsammans med maken 🙂

  Krya, krya!!! Se till att du är helt frisk innan du ger dig på gymmet igen. Tro det eller ej men det är faktiskt värre att styrketräna sjuk än att konditionsträna pga. att kroppen inte säger ifrån på samma sätt och styrketräningen i sig sätter igång en massa reparerar processer – och det vill vi inte när vi är sjuka 🙂

 4. Jag ska verkligen göra allt för att slå rekord vad gäller sträckor under semestern. Ska springa längre än normalt och ska testa på att springa över öar och simma där emellan. Crazy? Kanske 🙂 Men sådan är jag!

  Hjäp så fin iPhone värmare 🙂

 5. hmm, inte tänkt så mkt på semestern än, har 2,5 vecka kvar. Just nu kör jag min lilla utmaning fram till midsommar. Men jag kommer definitivt att träna men kanske inte 5 dagar i veckan som nu. Kan tänka mig runt 4 pass lite beroende på vad vi gör. Vissa veckor mer och vissa veckor mindre. Men jag kommer blanda en hel del, TRX, kb, löpning, intervaller mm.
  Krya på dig!

 6. Jag tänker att min största utmaningen blir att hålla igång träningen och inte tappa så mycket snarare än att ut vecklas. Kör på på mitt nuvarande program fram till semestern. Därefter får min kettlebell åka med på semester och så tänkte jag köra olika cirkelpass utomhus. Sambon har äntligen fått upp ögonen för min träning så räknar med draghjälp från honom! Han har alltid kört typisk ”manlig gym träning” och han kan knappt gå pga träningsvärken efter att ha tränat med mig. Kan inte låta bli att tycka att det är sjukt kul;)

 7. Oj, semester ja, det har jag inte ens tänkt på… Jag ska ju jobba hela sommaren, men tror det kommer vara rätt lugnt ändå, har ju sambon hemma som tar hand om kidsen! Det enda jag har planerat är en tripp till Kolmården, och där tänkte jag trotsa reglerna; kliva ur bilen och köra intervaller i safariparken. Tävla med antiloper och geparder och svinga mig med apor i lianer och… eller? Gick jag överstyr nu?! 😉 Krya på dig!!

 8. Jag tränar samma som vanligt och jobbar nog mer på husprojektet, fast jag har inte bestämt om det blir ngn semester ännu. Det blir i så fall 2 v i juli. Jag har dock massor av jobbresor såsom Kanada i juli, Cph i aug och förmodligen Seattle i Sept. Hoppas att du blir pigg snart! Kram

 9. Det blir säkert lite mindre träning än vanligt på semestern. Planerar inte så noga. Men det blir jogging, promenader, bodyrockliknande pass, egenpåhittade cirkelpass. Har funderat på en trx, eller casalls motsvarighet. Den skulle vara rätt behändig att ta med.

 10. I sommar ska jag bli ännu mer bekant med min nye älskare TRX… Den åker med till franska rivieran nästa vecka och följer med till sommarnöjet i juli. Hade tänkt komma igång med löpträningen i sommar. Är ensam med barnen nu när maken har börjat veckopendla så all träning måste ske inom hemmets fyra väggar men i sommar är vi tillsammans igen så då ska jag ta tag i det igen. Ska dock göra en mindre operation i början på juli så jag får se när jag är i skick nog att komma igång med löpningen.

  Nåväl. 3 1/2 arbetsdag kvar tills det är välbehövlig vila och soooool vid medelhavet. Härligt 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.