Träna lilla (haha, lilla…) magen

Magträningen är svår tycker jag. Detta upplägget innehåller en hel del crunchiga övningar och jag har svårt att hitta kontakt. Jag tränar säkert höftböjarna mer än magen medan jag kämpar för att göra rätt. Idag tyckte jag att jag fick liiiite bränn i magen emellanåt så förhoppningsvis träffade jag de där små musklerna som ligger där inne och gottar sig. Men det är nästan så att jag längtar efter plankor i olika versioner, särskilt typ peak och dra in fötterna med boll eller i TRX, DÅ brukar jag får den där brännkänslan! Bara att träna på och om inte annat så är jag trött i armarna :-).

Magträning à la Maria med kommentarer à la Beatatjata:

Crunches i kabelmaskin – Man ska ligga på golvet i typ framstupa fosterställning (bra beskrivning va!) och håll i handtagen med händerna vid axeln och sedan cruncha framåt. Typ. Idag körde jag tyngre och tyngre men fick ändå inte kontakt. Bara med axlar och framsida lår. Jag har dubbelvikt matta under knäna eftersom det gör rätt ont efter en stund. Inte övningens fel, knänas fel.

Crunches på bänk – sitt längst ut på en bänk och ha om möjligt en vikt mellan fötterna (jag hade 2 kg) och dra upp ben och överkropp mot varandra. Tror jag. Här fick jag lite bränn, efter sju miljoner repetitioner typ.

Sidoböj – Den gillar jag! Ni vet, tuuung vikt i handen (jag körde 25 kg viktplatta) och så böj i midjan, åt sidan.

Crunches på boll med tyngd – som jag flyttar runt på den där bollen för att hitta rätt muskler. Fick bränn! I armarna av att hålla 12 kg kettlebell.

Hängande benlyft – Häng i chinsräcke eller något och lyft benen. Rakt ut om det går. Det kan inte jag. Jag lyfter knäna upp så högt det går, dvs typ till midjehöjd. Här känner jag faktiskt nypet som Maria vill att jag ska sträva efter! Dock orkar händerna/armarna inte hålla kvar mig så länge. Jag har hört att det finns galna människor som liksom viker upp hela kroppen och nuddar med tårna vid händerna. Mutanter, gissar jag.

 

Nu har magen fått en megastor omelett med grönsaker och kalkon så den är väldigt glad. Jag hoppas att musklerna där inne också är det!

Kexchoklad byggde denna kropp.

9 reaktioner på ”Träna lilla (haha, lilla…) magen

  1. Oj, den där cruches-på-bänk-med-vikt-mellan-fötterna får vi nog gå igenom på måndag…jag fixar typ 5 (med 6 kg visserligen) men då är jag illröd och ådrig av ansträngning :). Magen är ändå min grej lixom.

  2. Magen är liten! Undrar när vi ska fatta att det faktiskt är så…. appropå samtalet vi hade vid torkstället härom dagen. Huvudet hänger inte riktigt med, eller vad var det vi kom fram till??? Ha en härligt helg och ät gott. Kram

  3. Ha ha!!! 🙂 Jag älskar dina inlägg. Ha en trevlig helg!! Lägg gärna ut bild på klänningen du handlade. 🙂

  4. @ Lotta: Absolut inte :-). Bröllop imorgon, födelsedagskalas på söndag. Blandat med vanliga Beatatjata-mat förstås. Sen är det på´t igen på måndag för några maria-dagar till!

  5. Bra jobbat!!! Själv körde jag ök på gymmet innan lunch, blev helt slut i axlar, biceps och triceps 🙂 nu en sista timme på jobbet innan den helt oplanerade helgen tar vid. Träna ska jag förståss, vilade igår så det blir träning både lör och sön.
    Ha en bra kväll!!!

  6. Puss på din lilla mage:-) Jag känner igen varenda övning du skriver om, jag kan inte heller få ut benen rakt när jag hänger men snart så:) Vi övar och övar:-) Bra jobbat!!! Ska du äta lika rent hela helgen? kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.