Dagens chipslösa kost

Mycket mat idag! Ovana mängder, ovana kombinationer men mycket mat. Jag har varit lite hungrig/sugen men det beror på det stora intaget av kolhydrater den senaste veckan. Jag är på banan på ett par dagar!

För er som inte hängt med. Urstarka bodyfitnesstjejen Maria Mollstedt har hjälpt mig med både träningsupplägg och förslag på kostupplägg nu i juni. Styrketräningen på gymmet rullar på finfint så här långt och kosten testar jag för första gången idag. Det blir fler testdagar, det är ju experimentperiod!

Kosten är upplagd enligt energifördelningen 50% protein, 25 % fett, 25% kolhydrater. Tidigare har jag legat mer på 1/3 av varje. Det är också noga uträknat för att nå RDI (rekommenderat dagligt intag) av alla näringsämnen varje dag. Jag har fått några olika dagsmenyer och det är bara att följa dem till punkt och pricka så blir det rätt. Jag räknar inte något själv, jag bara mäter och väger upp det Maria har skrivit. Jag tror att den totala energimängden landar kring 1500 kcal vilket är ett rejält underskott för mig. Det kan jag behöva efter den här chipsperioden…

Före/under träning: Aminosyror. Sedan rygg och biceps på gymmet
Frukost: Havregrynsgröt med mjölk, kanel och hallon
Mellanmål: Kvarg, gojibär och pumpafrön. Och kanel, eftersom jag inte gillar kvargen naturell…
Lunch: Kyckling och champinjoner. Mycket kyckling. Många champinjoner. Mycket att tugga för en som inte är sååå förtjust i färska champinjoner 🙂
Mellanmål: Kvarg, tärnat äpple, kokosflingor, kanel
Middag: Räksallad med massor av grönsaker, räkor, två kokta ägg
Kvällsmål: Kaseinprotein och blåbär. Jag gjorde proteinkräm av det, inte särskilt gott. Får nog bli shakes framöver!

Hoppas på Turbo Charge i benen, som tidningen utlovar. Imorgon blir det mer Maria-mat, lite kettlebellslattjande med ett gäng coola tjejer och sedan benträning på gymmet. Ledig dag, yay!! Men först ska jag se det sista avsnittet av Desperate Housewives och gråta en skvätt eller sju.

 

6 reaktioner på ”Dagens chipslösa kost

  1. Vilken utmaning! Jag skulle aldrig lyckas lura mig själv till att anta det som en utmaning!!! =0)

  2. Tack för jättebra info och inspiration. Jag ligger nog också 1/3 på k, p och f. Svårt att få till det med önskad nivå OCH få det gott, måste öva öva öva. TACK för att du hjälper mig!! kram

  3. Spännande! Jag älskar dina experiment 🙂

    Och jag älskar ditt chipsoholic-inlägg! Så befriande! Har själv ätit en hel del av det mindre bra men ack så goda på senaste. Men vad gör det om hundra år som jag brukar säga 🙂 Och kroppen har fått en massa bra också såklart. Balans schmalans som du brukar säga 🙂

    Modigt med ditt sommarlöfte!

  4. Det är svårt detdär. Men samtidigt skönt att kunna äta dig rejätl mätt? Ser ut som en liten torr lunch? Kanske lite sky (vatten och kryddor) kan hotta upp maten lite. Göra den mer spännande. Och smakfull. Kryddor är väl bara bra eller? Får du göra en soppa på det. Samma innehåll bara plus vatten och kryddor? Man blir väldigt mätt på soppa, smart trick om man går på underskott. Magen blir lurad. Jaga jag vet inte riktigt vad jag svamlar om, nog dags att sova. Två timmar gym väntar imorgon, better get my sleep 🙂

  5. Jag grät sju :-). Ja, på 1500 kcal blir det ju inte SÅ mycket. Ungefär lika mycket protein som jag ätit tidigare (lite mer, typ kaseinpulvret på kvällen), skulle jag säga, men betydligt mindre fett och kolhydrater.

  6. Jag grät en skvätt… Snyft!! Alltså, det där med 50% protein är helt omöjligt för mig! Alltså HELT omöjligt!!! Men så äter jag också strax under 3000 kcal per dag. Det blir ÄCKLIGT mycket kyckling i matlådan då… Nu ska ja ta en burk kesella att sova på 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.