Strong finish

Sista dagen på första veckan! 

Det var en trött Beatatjata som drog till gymmet med supersmarrig söndagmiddag i magen, och dubbla koppar kaffe som pre-workout. Axlar stod på schemat, axlar blev det. Lite omkastning i upplägget eftersom det var EN PERSON TILL på gymmet och hon slet i kabelmackapären när jag skulle göra drag-till-hakan-eller-vad-det-heter där. Spelar nog ingen roll, hoppas jag, allt blev gjort i alla fall! Kändes som att musklerna växte mitt framför ögonen på mig (är det det som är pump?!) och jag frustade och stönade i bästa gymstil. Jag börjar bli varm i gymkläderna nu!

Efter att ha mördat axlarna avslutade jag jobbet ordentligt med intervaller på löpbandet, fast gående. Jag var bara tvungen att testa de där gå-intervallerna igen. Maxlutat band, värmde upp i ett par minuter och sedan körde jag så snabbt jag kunde (7,5 i hastighet. Km i timmen? Inte vet jag!). 30 sekunder på, 30 sekunder av. Den joggande mannen bredvid mig (ja, det kom in EN PERSON TILL på gymmet, värsta rusningen idag!) frågade efter ett par minuter vad jag höll på med. ”Det ser för j**ligt ut”. ”Det är tanken” svarade jag. Och även om jag vanligtvis inte brukar dylikt vokabulär så får jag hålla med. Hemskt! Underbart! 10 minuter av det och benen ramlar av. Nästa gång måste jag klara 11 minuter. Eller 12. På något högre hastighet. It´s on!! Varvade ner i några minuter, sen var det nog.

 

Det här med gymmet. Det har funkat jättebra den här veckan! Det är kul att komma till ett nytt, fräscht ställe som verkligen är dedikerat till träning (istället för kontor/gästrum/lekrum/gymmet här hemma). Att åka iväg på morgonen känns inte jobbigt, tvärtom vaknar jag till av frisk luft och den korta bilturen och det känns inte stressigt på plats. Inget som distraherar, all utrustning jag kan drömma om.

Det här med träningsupplägget. Det är jättespännande att köra ”riktig” styrketräning och en split på fem dagar. Det mest avancerade jag åstadkommit innan är att dela upp i överkropp/underkropp. Nu är det fokus på en eller ett par muskelgrupper varje gång och det är kul. Det känns ovant att inte vara helt slut i hela kroppen efter varje pass, vissa pass blir jag inte ens särskilt svettig av även om det känns som att armarna ska ramla av efteråt. Jag har också för första gången fattat grejen med repetitioner och set (jag vet, trögast i stan). NU inser jag hur det ska kännas i slutet av varje set – jag ska verkligen inte orka en enda repetition till oavsett om jag kört 20 stycken med en lätt vikt eller 5 stycken med en tung. Känslan skall vara densamma!

Det här med tiden och det här med cardion. Inget av passen har tagit mer än typ 43 minuter, de flesta strax under 40 minuter. Och jag vilar ju typ hälften av tiden varje pass. Jag la under veckan till ett flåspass med kettlebells (21 minuter) samt intervallerna idag (10 minuter). Jag har också powerwalkat tre gånger (typ 40 minuter) och gått en hel del raska promenader (20-30 minuter på lunchen). Det känns liiite som att jag inte gjort något ”ordentligt” just för att jag inte är helt slut och genomsvettig efter varje pass. Jag hoppas att kroppen uppskattar förändringen och belönar mig med svällande muskler!

Nu är det bara att planera nästa vecka och hoppas på lika bra känsla efter den. Frågor på det?

4 reaktioner på ”Strong finish

 1. Vad härligt Beata att det funkar så bra!!! Du är grym och kommer att få finfina resultat även efter denna period!!! Saknar dig nu …. 😦
  Kram till dig!!!

 2. Jag lovar dig, ser du inte resultat av denna träning och satsning på gymmet nu, då är du blind..! 🙂 Maria verkar ha gjort ett grymt (på flera sätt som jag förstår det) upplägg till dig!! 🙂

 3. Yes!!! Så glad jag blir 🙂 kul läsning, gillar att du faktiskt gillar träningsformen. Självklart kommer musklerna nu att svälla av tacksamhet!!
  Ja, precis så ska det va – set o reps 🙂

 4. Inga frågor, ville bara säga att du är så cool och en riktig inspiration. Heja dig!
  Den här veckan har det blivit två morgonjoggpass med vagnen och det är så skönt att ha det gjort sen.

  Trevlig söndag kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.