Kyrkkaffe

Inte direkt FÖR mycket sömn inatt, gillas inte. En sovmorgon i veckan värnar jag om med religiös hängivenhet men ibland blir det inte så. Det får bli ett par sovmornar i förskott under veckan istället, för att balansera upp sömnkontot lite. Jag gav mig åtminstone ut på en kort föga uppiggande promenad sen hem för fix och avfärd till kyrkan.

I sista sekund fick jag med mig en kaffe också – Primus-termosen som jag vanligtvis använder till mellanmål funkade helt okej som kaffekopp men en termosmugg får nog införskaffas om jag ska fortsätta på kaffetant-spåret. Nog för att jag alltid älskat kaffe men den senaste tiden har jag ökat min konsumtion rejält. Tidigare har jag hållit mig till några koppar i veckan eftersom min mage har slagit bakut annars. I takt med att hälsosammare kostvanor vunnit mark i mitt liv har magen lugnat ner sig och kan välkomna 2-3 koppar om dagen utan större besvär. En hyfsad ökning! Jag försöker dock hålla mig till 2 koppar, måste ju få plats med allt grönt te också.

Ytterligare en positiv effekt av hela det här bra-kost-och-motion-och-viktminskning-och-sånt-köret. Möjligheten att ha Converse och dricka kaffe i kyrkan (till och med samtidigt!).

Kyrkkaffe (i barnhörnan under gudstjänsten) och pre-söndagmiddag-mellis bestående av äpplebitar och mager ost.

 Vad händer hos er denna söndag? Jag ska till gymmet senare och ska försöka utvärdera denna första experimentvecka efter det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.