Listlördag och kosttänk

Matplanering i vardande, sitter med kostupplägget jag fått av Maria. Jag ska ju testa några dagar här och där enligt hennes rekommendation: Protein 50 %E (energiprocent), fett 25 %E och kolhydrater 25%E. Veckan som har gått har snarare varit High Protein, High Carb, High Fat – mycket av allt. Gott! Men icke den sortens balans jag är ute efter i längden. Och faktum är att även om jag njuter så tröttnar jag (och min mage…) på det ganska snabbt numera. Så nu planerar jag, skriver listor, handlar och förbereder!

Som för många andra är de kommande veckorna fullspäckade. Det är mycket att hinna på jobbet innan semestern, det är bröllop och födelsedagskalas och turer till Göteborg och födelsedagskalas och födelsedagskalas. Ja, ungefär så… Dessutom tjejträff, nationaldag, studiedag på förskolan och annat som utmanar både träningsschemat och kostupplägget. Men, mellan alla kalasdagar är det faktiskt en hel del helt vanliga vardagar och det är då jag ska köra mat à la Maria. Maria-dagarna är exakt uträknade och kräver vägning och mätning de luxe. Spännande!

De övriga dagarna, de som innehåller kalas och bortamiddagar och allt var det är blir det balanstänk à la Beatatjata. En bortamiddag kan föregås av 4-5 perfekta måltider. På ett kalas kan man äta det man tycker absolut bäst om och välja bort det andra. Balans.

Men först ska jag njuta av HPHCHF lite till. Som dagens mack-lunch på grovt bröd med äggröra på ena, rökt skinka och en klick skagenröra på den andra. Landade gott hos kanelbullen som redan lagt sig tillrätta där inne. All energi följer med mig till gymmet för nu är det dags för benpasset!

2 reaktioner på ”Listlördag och kosttänk

  1. Åh va spännande! Men HUR lyckas man äta 50% protein och så bara 25 av vardera fett och kolhydrater? Jag kan liksom äta mycket protein, så jag kan lätt komma upp i vad jag skulle behöva, men jag äter ju så grymt mycket så det blir liksom alltid mycket av allt… Men nu blev jag också lite sugen att regga igen. Säger jag och stoppar handen i godisskålen… Mycket protein i lakrits va?! 😉

  2. Oj vad mycket planering det måste krävas! Verkar iofs kul med all listor- en av mina laster;) Vore kul och få se ditt matintag på en dag -framöver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.