Kampen mellan ont och ont

Det finns ondska i världen. Det kan vi väl enas om? Det finns ondska paketerat i små muskelknippen som ser sååå söta och oskyldiga ut. Lita inte på muskelknippen! Inte ens om de bara är tre äpplen höga! De kommer ta dig tillfånga och plåga dig och sitta på din axel och hånskratta medan du vrider dig i plågor. Maria ”Evil” Mollstedt är en av dem. Akta er för henne!!

Lite bröst och triceps på lunchen. På ett nytt gym. Man ska göra saker man är rädd för, har jag hört. Lillasysteryster konstaterade att för hennes del skulle det innebära att prata med främmande människor om vädret medan hon håller en spindel. För mig innebär det att prata med främmande människor på ett obekant gym medan jag håller i en spindel. Check på två av tre! Jag kom dit, jag bytte om, jag började leta efter rätt maskiner (stooort gym) och fick fråga både en och två gånger efter saker (bröstpress som tar mer mitt på? Z-stång för tricepspress på bänk?) och sen fick stora starka killar skratta gott medan jag försökte pressa en stång med darrande triceps. En tom stång. Inga vikter på. Tung för mig, fjäder för stora starka killar. Kände mig ändå rätt bra och rätt stark (hey, jag är ju DÄR åtminstone, och jobbar på saken!) tills det var dags för den elaka lilla dvärgens hämnd.

Kick backs i drop set i sexor. Eller vad det heter. Tricep kick backs kan ni va? Man står på en bänk och pressar like so. Drop set i sexor innebar att jag skulle ta fram fyra hantlar, jag körde vikterna 5, 4, 3 och 2 kg. Sen kör man sex stycken kick backs med den tyngsta, byter till nästa vikt och kör direkt sex stycken till, byter ner igen och kör sex stycken och till slut sex avslutande med den lättaste vikten. Två kilo. Som kändes som tvåhundra för darrande, brännande, stenhårda (under fluffet) triceps. Jag ska aldrig, aldrig, aldrig, aldrig mer hånle åt tvåkilosvikter.

Sen duschade jag snabbt, gick tillbaka till jobbet, tappade min mobil, tappade nästan min lunchlåda, tappade ett block, kunde knappt hälsa på ett besök ordentligt, orkar inte lyfta kaffekoppen.

Igår började jag få träningsvärk i biceps efter fyra timmar. Jag har redan träningsvärk i triceps.

Tack för den, Lilleputt!

(Det måste väl finnas sugrör man kan dricka kaffe med någonstans här på jobbet, eller?)

7 reaktioner på ”Kampen mellan ont och ont

 1. Tack för inspirationen!! Jag skulle gärna vilja ha alla hantelvikter hemma, det är för jobbigt att byta last.. Men i Paris så använde jag typ alla vikterna, mycket roligt!!! Dela gärna med dig mer av dina övningar och program, det skulle göra mig sååå glad!!! Kram

 2. @ Sarah: Träningsvärk är gött ändå 🙂

  @ Jenny A: Hm, ska fila på ett inlägg. Kolla under recept för lite tips. Denna veckan har det varit mycketjobb, dålig planering och trötta föräldrar. Vi har ätit pannkakor, plockat fram lådor från frysen (köttfärssås), igår köpte jag en liten subwaymacka när jag åkte från jobbet vid 19… Jag tror barnen fick korv med bröd och Barnafadern åt pizza med innebandykompisar på kvällen. Såna veckor blir det också! Återkommer med lite bättre alternativ 🙂

  @ Pia: Ja vänta bara, jag gillar gymmet mer och mer helt klart! (särskilt när jag är där helt själv. Då låtsas jag att jag är en hollywoodfru som är i min egen källare ;-))

  @ maria S:erkänn schyssta muskler! Måste kolla in mer med henne. får ha en youtube-dag snart. På bussen kanske… Sponsorer vet jag inte – så länge jag ligger på mamas domän tror jag inte jag får göra hur som helst, faktiskt! Men kanske Lets dance?! 😉

 3. Tack för länken till Michelle Trapp (”like so” alltså). Bra instruktioner och vilka grymma muskler! Kollade in filmen om biceps också – känns nästan som att mina muskler började växa utan träning… Grattis till uppmärksamheten förresten! Om man nu säger så, men det kan man väl föra när det gäller en blogg som du kan få sponsorer till. 🙂

 4. Härligt med träningsvärk!! Har du lust och berätta vad ni äter till middag i veckorna? Hade vart intressant o få lite inspiration, vi ska testa en matkasse nu då inspirationen tryter 🙂

 5. Det var mycket där som var ”nymodigheter” i min ”hemma-tränings” miljö. Jag känner igen mig i din beskrivning.
  Första gången jag fick träningsvärk efter några timmar var första gången jag gjorde pilates. Trodde jag var bra tränad, tyckte pilates var rena ”tantgympan”, på kvällen tog jag inga djupandingar i magen och grät nästan efter jag ätit för att magen ändrade lite form. Det var hemskt!
  Andra gången var ung som du. Från gym. Men mitt gym är ett testoronfyllt gym i en källare men svettlukt och hååård heavymetal musik. Jag smög dit på mornarna när ingen annan fanns där, för då hade jag gnällt som en valp och sprungit hem. Men körde ett pass med min snälla, men ack så muskelstora, hård tränade, jobbarkompis. Han satte mig på rumpövningar. Den eftermiddagen var jag glad över att vi har höj och sänkbara bord, jag stog hela eftermiddagen.
  Så, jag håller tummen för dig, känner med dig och hejjar på dig!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.