FINAL Beach For Life!!

Det började för 12 veckor sedan men inleddes med influensa och allmänt ofokus. För sex veckor sedan startade jag en mer fokuserad period och det är också då jag fått mer resultat – såklart. Här är resultaten av Beach For Life-perioden!

 

Datum Start Beach For Life 120413 Start BFL-FOKUS (6 veckor) FINAL BFL 120526 Resultat BFL totalt
VIKT 70,8 70,5 69.2 kg – 1,6 kg
byst (med bh) 90
midja smalaste 80 80 78 – 2 cm
midja navelhöjd 94 94 92 – 2 cm
höfter/hängbuk 102 102 99 – 3 cm
rumpan (bredaste) 104 104 103 -1 cm
överlår 64 65 (vänster 62) 63 -2 cm
över knä 39 39 38 – 1 cm
vader 36 36 36 oför
överarm 31,5 32 32,5 + 1 cm?

 

Jag blev lite besviken faktiskt. Känslan av att inte förändras så mycket gjorde mig neggo även om jag mycket väl vet att det är min input som ger resultaten. Och har jag levt strikt, utan avvikelser från planen? Nej. Som vanligt inte. Och kanske är detta en av de viktigaste läxorna för mig – jag tar det hellre långsamt och på sikt istället för att göra täta besök i ångestland. Steady does it.

Besvikelsen byttes till förnöjdsamhet när jag började fokusera på det positiva istället. Som att jag börjat på nytt jobb under den här perioden och ändå bibehållit en bra träningsrutin, ätit bra, sovit bra. Inte fallit i ”man ska inte göra för många förändringar på en gång så jag struntar i träningen och äter som de andra just nu för att inte sticka ut och för att bli en i gänget och när jag kommer hem så dämpar jag stressen och tröttheten med godis”-fällan. Jag har blivit starkare i många av de övningar jag kört senaste perioden. Jag är lite närmare att klara av armhävningar (men målet för perioden är inte uppnått, dessa hävningar alltså!)

 

Målet för vikten var att komma under 70 kg – check på den! Totalt 1,6 kg på 12 veckor (1,3 på 6 veckors fokus) är inte mycket men det är precis som förväntat. Jag tror inte att jag kommer gå ner mycket mer. Om jag får titta i kristallkulan så tror jag att jag kommer ligga stabilt runt 68 kg vid årets slut. Det är klart att jag skulle kunna gå ner mer i vikt men jag vill inte leva så strikt som jag skulle behöva för att hålla en mycket lägre vikt. I perioder kan jag hålla igen mer men inte sett långsiktigt. Jag mår så bra så här. Äter jättebra för det mesta, njuter av mindre bra saker ibland. Tränar mycket, utvecklas, hittar min balans.

Måttmålen är lite olika. Jag ville under 90 cm i midjan (navelhöjd) men ligger idag på 92 cm. Målet för ”hängbuken” är dock nått, yay! Rumpan ville jag förlora fler centimetrar runt men är glad för den enda. Låren är konstiga… Målet var 62 cm. Höger lår är 63 cm, vänster är 61 cm. Kanske kan vi säga att snittet blir rätt ;-).

Det är inte fantastiska resultat men jag är nöjd och glad. Jag har mina förutsättningar och mina tankar om mål. De må skilja sig från gängse fitnessmål men det spelar ingen roll – jag har aldrig utgivit mig för att vara fitness-aspirant. Ni vet att mitt inledande mål (för snart 1,5 år sedan) var att gå ner överviktskilon (check), få in en träningsrutin (check) och hitta balansen kostmässigt (nära check). Jag fortsätter experimentera, balansera och fokusera året ut precis enligt planen för 2012 och jag vet att jag utvecklas lite varje dag – både fysiskt och psykiskt! Resan är målet, you know!

Nu hittar jag tillbaka till känslan jag hade för en vecka sedan när jag var på min shoppingtur. Jag mår så bra, jag har energi och känner mig stark, jag har kläder i storlekar jag bara drömt om så länge. Jag tycker om mig!

 

19 reaktioner på ”FINAL Beach For Life!!

 1. Du har ju fått jättebra resultat och jag blir såå inspirerad! Jag är ganska så nöjd med mina resultat själv också, även om det är en bit kvar till toppform:-)

 2. @ ALLA!

  Ni är så himla goa och fina och underbara, TACK! Så väldigt kloka… Jag läser era funderingar och insikter och balanstankar och nickar och håller med. Och Anna-Karin T – så sant, hade det funnits en våg som mätte allt det andra hade siffrorna varit fenomenala. Grymt bra!!

 3. Underbart att du tycker om dig själv – så bra! Du har jobbat superbra och fått fin fina resultat! Grattis!!!

 4. Du är helt fantastisk!
  Du är beviset på att man kan hitta en bra balans av mat, träning, njutning och bra resultat. Det kan väl inte bli bättre än så.
  Kram på dig snygging 😀

 5. Vet du, jag har läst din blogg kanske ett halvår eller så. Och vilken stor skillnad det är! Så härligt att läsa dina inlägg nu på sistone. Så himla roligt att du är så nöjd och mår så bra! 12 veckors fokus är rätt långt, så jag är imponerad av att du orkat hålla i så bra!

  Centimeter och kg är ju inte oviktiga, tycker jag. Det ÄR kul att få bekräftelse på allt jobb man lägger ner. Men tänkte på en grej när jag gick en runda på stan igår. Hur jag liksom går med så lätta steg. Studsar fram. Jag är ju lättare. Mindre. Men det tyngsta jag blivit av med är inte de där kilona som försvunnit runt magen. Det tyngsta är missnöjet. Deppigheten. Det dåliga samvetet. Känslan av att vantrivas i mig själv. Hade det funnits en våg som mätte allt det där, så hade mina siffror varit ännu mer strålande. Och dina!

  För övrigt är du visst fitness för mig =) Hålla på med 16-kg klot och grejer.

 6. Du är bara så bra!!! 🙂 Jag har oxå kommit till samma insikt som dig, att finna en viktgräns där man både kan njuta och må bra. Visst skulle jag vilja se ut som Maria M, men jag behöver ändå det ”där fria” då och då för att fungera. Jag har satt en övre viktgräns på mig till 65 kg, så nu pendlar jag mellan 63-65 beroende på var jag är i månaden… Det känns bra. Sen om några år då balansen funnit sig, så kanske jag resonerar annorlunda. 🙂 Håller med övriga talare, du verkligen lyser med utstrålning här på bloggen. Du är inspirerande!! Kram

 7. Supergrattis!!! Jag tycker att din energi och balans märks till och med ut på bloggen och du har gjort det så bra! Trots stora förändringar i livet så tuffar du på!! Urbra och URSTARKT! Grattis igen!! kram!

 8. Du är så bra! Och snygg! Jag frågade dig tidigare om hur Olga är som pt och förskte därefter få tag på henne men lyckades inte. Blev först riktigt besviken men nu har jag och maken hittat en annan pt som vi tycker verkar bra. Så nu är även jag på g med det största målet att sluta fladdra. Tycker inte fett är snyggt. Att jag sedan kommer orka leka runt med sonen, se till att han får goda vanor samt bli piggare är suveränt.
  Tck för en inspirerande blogg. 🙂

 9. Du är vacker och fin i kroppen och har fått finfina resultet. Du bad mig en gång att stoppa dig om du började bli odräglig, men det är ingen risk, du är positiv, glad, stark och välmående och jag älskar din entusiasm och sprallighet. Stora kramen till finaste vännen!

 10. Jag blir så glad när jag läser dina texter. Du har en så sund syn på träning och balans. Och så är du grym som envist jobbar på mot dina mål – och får finfina resultat. Som Isabelle skrev, det syns på bilderna. Sann inspiration!

 11. Vi tycker också om dig 🙂 Och tänk på helheten, du har ju gjort enormt bra resultat, men ju mer tränad du blir desot svårare är det ju att se förändringen på måttbandet och vågen, glöm inte bort det! Ett kilo när man väger t ex 20 kilo för mycket är enklare än ett halvt när man börjar närma sig målet!

 12. Grattis till fina resultat fina du! Snart har jag lagt ett år av bättre kost och mer fokuserad träning bakom mig och jag känner också att fokus har flyttats från viktnedgång och kroppsfokus till en annan självkänsla och stolthet över vad man faktiskt kan åstadkomma.

  Fasen vilket jobb vi gör. Varje dag! Kram

 13. Jag tycker du fått jätte fina resultat Beata. Det kanske inte syns så mycket i cm och gram. Men man ser på dina bilder (ja de på din blogg förstås) att du har fått jätte fina och stora resultat. Det lyser om dig och du mår bra och du har fått jätte fina former. Det klart att det alltid kan bli bättre. Men du är jätte fin som du är nu. Du ska vara nöjd! Och det är du!
  Kram!

 14. Jättebra jobbat!
  Jag är inne på samma linje som du. Förra sommaren när minstingen var ett år så nådde jag det vikt mål som jag satt upp. Ändrade då mitt mål och ville jobba långsamt och långsiktigt för att gå ner ytterligare något kg. Hur det gick? Det beror på vad man menar! Jag har gått UPP ca 1 kg men sommarkläderna sitter bättre i år 🙂
  Men som du tidigare sagt: det ska hålla hela livet. Jag tror det viktigaste vi lär oss är att hitta balansen och tycka om oss själva!

 15. Bra jobbat =D Gillar att du tänker på balansen. Många som missar den tror jag och det är en stor utmaning i att hitta den!

 16. Suveränt jobbat, stort grattis! Varje vecka är ju en sorts inbaning av den nya livsstilen så även om det inte hänt så mycket som du väntat på vissa fronter så är det ju otroligt att leva som du lär i tolv hela veckor.

 17. GRATTIS till mkt fina resultat!!!! Förstår att du tycker om dig. Vet du, jag har samma känsla, jag tycker om mig och gillar statusen på min kropp nu. Även om jag kommer jobba vidare för mer muskler. Vägde mig igår och den visade lägsta på väldigt många år, 63,8 🙂 förra veckans inköp av bikini var kul, jag gillade vad jag såg i bikinin. Vi kommer glänsa på stranden i sommar 🙂 min kost påminner om din, strikt och noga de flesta målen men ibland lite mindre bra och det känns helt ok, mina val.
  Tack för all inspiration du ger här, ha en fin dag och njut sv din prestation i dina nya kläder 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.