Kommentarer på kommentarer

Flera frågor om de nya kettlebellsen:

Det är competition bells vilket innebär att alla är lika stora i storlek men viktade på olika sätt. Rosa är 8 kg, blå är 12 kg, gul är 16 kg. Jag beställde ifrån Nordic Fighter till väldigt bra pris. Eftersom vi gick ihop ett helt gäng och beställde blev frakten betydligt billigare också. Jag har nu en 8:a, två st 12:or och en 16-kilos. Ska dock komplettera snart så att vi har dubbla 8 och 16 också (än så länge har jag lånat en extra 8:a av en intet ont anande beställare som inte varit här och hämtat än!).

 

Therese undrade efter min shoppingtur förra helgen:

Vad har du mer shoppat? För du lägger väl inte alla pengar som är över på träningsgrejer?

Närå, inte bara träningsgrejer… Det blev en finfin klänning till bröllopet jag ska på om ett par veckor och ett par skor till densamme. Några somrigabyxor, några toppar. En bikini. Som jag ska lämna tillbaka imorgon, får göra ett nytt försök längre fram!

 

Nettan frågar:

Hur hinner du göra så mycket hemma med två små barn? Det är något jag inte lyckas alls med trots att jag är föräldraledig. Tycker du är helt grym på att städa, och vika tvätt och allt möjligt. Jag trampas med dåliga samvetet att jag inte leker med barnen eller att jag inte städar och det slutar att inget blir gjort och jag blir superstressad.

Jag vet inte om jag gör så mycket egentligen… Vissa saker gör jag i princip aldrig – som att greja i trädgården… Barnafadern klipper gräset ibland (när maskrosorna når oss till höften), annars inget. Städar gör jag desto mer, jag kan inte slappna av när det är för rörigt så det blir en hel del plockande och röjande. Men jag är rutinerad och gör det som syns, så att säga, och struntar för det mesta i att skåpen är fulla av skräp (tills jag får ett ryck och rensar dem med, det gör jag med jämna mellanrum). Vi storstädar i regel en gång i veckan (torsdagsstädning!) och mellanstädar (bara det värsta) en gång däremellan. Och så varje-dag-städar vi det dära plocket och köket och annat som stör mig… Tvätten kan bli liggande länge innan den blir vikt och undanplockad, jag blir galen av det men stänger dörren till tvättstugan så att jag slipper se eländet. Sen är Barnafadern hemma två dagar i veckan (han jobbar sen på kvällen) och då gör han så klart en hel del.

För att utveckla lite mer. Jag leker sällan med barnen ”på riktigt”. Vi är, liksom. De hänger runt fötterna när jag viker tvätt. De härjar i badkaret medan jag röjer av efter middagen (jag ser dem så klart hela tiden). Liten rider på dammsugaren när jag städar golven… Och ibland är det så klart görasketastökigt och äckligt och jag går bananas!

 

Frågor från Linda:

Har du något bra pass för semestern att dela med dig av? Jag tänkte skaffa en TRX eller Casalls motsvarighet och hoppas kunna hitta något jobbigt men kort och intensivt för landet (semesterlagom…). Hur har du tänkt lägga upp träningen då? Undrar också hur många kettlebells du har och om du har hittat dem till ett bra pris någonstans?

Kolla i kategorin ”Träningspass”, där finns några – ibland länkar jag till bra och ibland försöker jag knåpa ihop själv. Det kommer säkert fler i sommar när jag ska köra funktionellt igen. Sen finns ALLT på internättet ju. Youtuba TRX-workout och det är bara att välja och vraka! TRX har också en egen hemsida med massor av övningar och tips.

I sommar kör jag som sagt funktionellt igen. Tar med mig TRX till landet och kanske några av mina gamla kettlebells… Sen blir det boot camp-style med hela stora familjen! Har till och med fått tjing på några traktordäck hos den lokala bonden!!

Se första frågan angående kettlebellsen!

(Och din kommentar var inte det minsta otrevlig!!)

 

Cina undrar om Olga!

Har mitt spännande i höst – Olga PT online i aug. Läste att du testat det. Var du lika nöjd som alla andra?

Jag är jättenöjd med mina Olga-månader. Jag körde tre månader förra året, den första i maj. Sedan pausade jag över semestern och körde igång igen i augusti-september. Det var perfekt för mig som total nybörjare på all träning och strulpelle med maten. Tydligt och konkret, bra feedback (på den tiden fick man feedback dagligen på vardagar, jag vet att det ändrats nu), personligt anpassat träningsupplägg osv. De månaderna gav mig styrfart att fortsätta på egen hand – och jag tycker nog att jag fått upp farten ytterligare sedan dess. Hon var min raketmotor, du vet, som fick mig avfyrad från marken. Nu är jag på väg mot stjärnorna ;-).

 

 

Och ifall någon undrar om jag åkte till förskolans sommarfest? Nej. Jag satt och svettades på tåget och fick hjärtklappning. Ringde banken och bokade om tiden, åkte hem med mina små och satt på en skuggig bänk i trädgården medan de åt isglass, sjöng Imse Vimse Spindel, skrattade åt grannens katt och pussades. Helt rätt beslut. Jag har lärt mig den hårda vägen – även roliga grejer kan bli stressmoment som får lasset att stjälpa. Been there, done that. Nu kan jag bromsa i tid.

 

Jag ska också gå och lägga mig i tid, det vill säga NU! Loreen har sjungit (heja heja!) tvätten är klar (den får vikas någon annan dag) och jag har tittat ut ett roligt kettlebellpass att köra imorgon bitti. Fönstret står öppet i ”gymmet” så det kommer vara perfekt svalt imorgon bitti. Ytterligare en fördel med morgonträning!!

Natti natti!

 


2 reaktioner på ”Kommentarer på kommentarer

  1. Tack för ditt svar!
    Känner att jag gjort ett bra val! Du verkar ha förvaltat det du lärde dig bra!
    Fortsätter att inspireras av dig och ditt ordtrolleri!
    Hejar på dig som träningsraket:) och en säkert alldeles förträfflig mamma – trots att du bara -som du säger – är med dina barn;) Vi är många med dig!! Lekmammor finns det nog inte så många i verkligheten…;)
    Hoppas din date var till belåtenhet och att helgen är god mot dig!

  2. Bra beslut! Ska tänka på det och göra liknande nästa gång jag sitter och svettas och hyperventilerar och önskar att jag kunde klona mig själv gånger fem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.