Fake it ´til you make it-tisdag – 4 dagar kvar!

Oj oj vad jag surade igår! When life hands you lemons, eat them and get even surare liksom. Jag tillät mig att sura faktiskt. Vara trött och tvär. Folkilsk och grinig. Jag tränade inte, mer än tuggmusklerna som jobbade sig igenom diverse kolhydrater medan jag låg i soffan och vägrade skratta åt roliga serier. Beataragata was in da house! Och så bestämde jag mig för att en surdag är mer än nog, det är för jobbigt. Så oavsett sinnesstämning idag ska jag vara glad. Och pigg. Trots att jag sovit som en kratta och när jag väl sov så blev jag väckt av Liten, den elaka lilla ungen. Jag är skittrött (och skickar återigen stärkande kramar till alla som har trassliga nätter jämt!) men ska fejka mig pigg.

Jag släpade i alla fall mig ur sängen och fick ta med mig vaken Liten till ”gymmet” för ett överkroppspass. Eftersom jag är så trött på mina nuvarande pass (slutet närmar sig!) så gjorde jag redan igår om övningarna till ett cirkelpass med några extra övningar. Tanken var att köra hårt och tungt i 40 sekunder, vila i 20 sekunder. Nio övningar, tre varv = 27 minuter. Och jag körde. Men hårt? Nej. Tungt? Nej. Jag kunde inte rubba 16 kg. Jag kunde knappt rubba TOLV kilo! Det var som att jag varit sjuk i flera månader och alla muskler förtvinat. Äter sömnbrist muskler? Det blev i alla fall väldigt tydligt att kroppen inte fungerar så bra när den inte får det mest basala: mat, vatten, sömn. Hursomhelst, jag körde igenom övningarna med 8 kg och det gav åtminstone ett medelintensivt, konditionerande pass. Och lite träningsendorfiner och energitillskott som jag tacksamt tar emot.

Så, lite piggare och gladare av träning. Ännu lite bättre humör av att följa min farmors devis: ”Har du en dålig dag, ta på dig din finaste klänning”. Fast i mitt fall är det nya byxor, silkig blus, klackiga skor och massor av läppglans. Samma effekt. Resten fejkar jag, med gott resultat hittills!

Munnen den ska skratta och va´ glad!

 

Hur mår ni idag? Har ni några bra (och lagliga…) uppiggande tips till en tröttmössa?!

 

6 reaktioner på ”Fake it ´til you make it-tisdag – 4 dagar kvar!

 1. Vi hade stökigt hela förra året med lilleman. Jag gick och la mig på dagarna, men det kan du direkt inte göra eftersom du jobbar. Men mitt råd är att du ska skita i alla måsten och lägga dig tidigt ikväll! Kramar

 2. Jag är med trött i mössan efter att lillebror höll på att stöka mellan 23 och 02, då gav jag upp och gick och la mig i ett annat rum så jag fick ihop 3,5 timmars sömn. Efter jobbet är det frissan kommer nog somna i shamponeringen. Jag är med förundrad hur de som har det så här jämt orkar. Tyvärr inga tips men förklaringen har var att lillebror vaknade genom förkyld.

 3. Typ ge bort ungarna till bättre behövande, som farmor/mormor?! Det brukar funka för mig 😉 Det är verkligen apjobbigt när de inte vill sova, och våran minsta är vildare än vildast nu. Idag gjorde hon en volt. Ur vagnen!! Hua… Varje dag är ett äventyr… Hoppas du får sova inatt och nästa gång du kör kommer du lyckas lyfta 16-kilosen!!

 4. Å jag känner igen mig i träsket! Och skänker varma tankar till den ljuva lilla ungen som ÄNTLIGEN sover om natten.
  Numera är jag vanligen inte uppe och springer mer än en gång. Men visst är det karaktärsdödande med sömnbrist.
  Allt bra man gör efter sådana nätter ger guldstjärna. Så det så. Kram på dig i fina klänningen! 🙂

 5. fake it til you make it. Det är mitt mantra när jag gör läskiga saker, slänger mig ut i tomma intet och testar nytt. låtsas att jag vet vad fan jag snackar om, låter man övertygad själv så tror andra att man har rätt. Enkel matematik. 🙂
  Och en fin klänning på det så är man ju unstoppable!

 6. åh jag önskar att jag hade några tips till en tröttmössa, men jag är lika trött själv! Efter en veckas semester hos ”the in laws” (som inte är ”in laws” yet, men shit the same liksom) med alldeles för lite rörelse och alldeles för mycket mat, följt av en vecka med jetlag – så har jag nu gått in i en vecka med allergier från helvete uppblandat med en lite förkylning. Jag kan Inte ta mig ur sängen på morgnarna, och än mindre träna. Minns inte ens när jag körde ett riktigt pass senast, men insåg just att det snarare är tre veckor sedan, och inte två som jag trodde… 😛 All kudos till dig – skicka gärna över lite viljestyrka! 🙂

  Men massa kaffe, frisk luft (fast jag avstår från den pollendränkta luften just nu) och ett leende brukar pigga upp liiiiite i alla fall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.