Futurum – sommarmånaderna 2012

Fem dagar kvar av Beach for Life-fokusperiod. Så vad händer på lördag och tiden därefter? Jag har ju en helhetsplan och mål för hela 2012 och så här tänker jag mig de närmsta månaderna. Något nytt händer!

Som komplement till fokusperioder och balansperioder är det med stor glädje jag presenterar: Experimentperioden! Jaha, och hur skiljer det sig från tidigare upplägg? Kanske inte mycket. Med tanke på att jag är relativt ny på allt det här så skulle allt kunna ses som experimenterande. Men nu väntar alltså en experimentperiod. Det är inte fokus i den meningen att jag satsar stenhårt, sätter upp tex godisförbud och liknande utan handlar mer om att testa nytt, utmana mina föreställningar om vad som funkar och är rätt för mig, utvärdera nya sätt att få till både träning och kost. Ett experiment kan mycket väl leda till en fundamental förändring i mitt sätt att träna och äta (kommer ni ihåg morgonträningsexperimentet i november förra året? Man kan väl lätt säga att jag är hooked!) men det kan också bli ”tack men nej tack”. You never know until you´ve tried!

Så. Efter BFL-fokus kommer en experimentperiod som kommer pågå i 4-5 veckor, jag kallar det Juni-experimentet (även om det börjar typ 27 maj och avslutas vid midsommar, när semestern tar vid. Det blir fokus på att testa och utvärdera, VAD återkommer jag till i ett separat inlägg!

Efter det väntar en balansperiod. Vi har semester i 6 underbara veckor från midsommar och kommer tillbringa de flesta av dem iväg från hemmet. Då blir det funktionell träning på Holmen, något enstaka gymbesök när tillfälle bjuds, keso och mjukglass i en salig blandning. Balans! Några prestationsmål kommer jag sätta upp (typ klara en miljon armhävningar) men vad gäller vikt och mått är det jämnvikt som gäller.

Efter sommaren tänker jag mig en fokusperiod igen. Kanske går jag all in på det som jag ska experimentera med i juni. Det beror på utfallet då… Jag har också blivit lite sugen på Fitnessfighten. Kanske jag ska ägna en höstmånad till det? Men låt oss njuta av sommaren först så tar vi höstplaneringen sen!

 

 

7 reaktioner på ”Futurum – sommarmånaderna 2012

 1. Hm. När jag läser min kommentera från tidigare så låter den inte så trevlig. Och jag kan ju inte ta bort, så jag skriver en till…

  Mer såhär: OM du gör träningspass att ha under sommaren så blir jag SUPERGLAD om du delar med dig, för jag tycker att det är himla svårt att komma på egna. Mjukglass, keso och funktionell träning låter grymt!

 2. Kloka ord från en klok Beata!! Är oxå sugen på FF. Vi kanske är ett gäng som kan starta samtidigt? Typ 1/8 alt 1/9. 😀

 3. Jag är oxå väldigt sugen på en månad med fitnessfighten, tror oxå det blir efter semestern. Jag ska köra fokus till midsommar sen gäller även för mig en balansperiod under semestern.
  Hoppas du får en bättre natt!

 4. Låter som en fin plan.Jag har inte heller haft nån bra natt, men det kan du läas om på bloggen….i ett väldigt kortfattat förstainlägg

 5. Hej!

  Det ska bli spännande att följa. Har du något bra pass för semestern att dela med dig av? Jag tänkte skaffa en TRX eller Casalls motsvarighet och hoppas kunna hitta något jobbigt men kort och intensivt för landet (semesterlagom…). Hur har du tänkt lägga upp träningen då? Undrar också hur många kettlebells du har och om du har hittat dem till ett bra pris någonstans?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.